Sari la conținut
  • intrări
    203
  • comentarii
    173
  • citiri
    2.050.343

Un roman tare zice asa:


Barbones

1.425 citiri

Ca daca Luni, adica poimaine, nemtii si francezii ii ajuta pe greci, problemele UE vor continua cu restul tarilor aflate in vizor iar daca nu, atunci Euro ca si moneda se termina brusc.

 

Prima varianta e posibila dar cum se poate ca Euro sa se termine brusc? Ha Ha Ha Ha. Nu mai pot de ras......

Ce se vor intampla cu euroii ce stau acum pe post de rezerva prin bancile lumii? Se apuca sa denomineze in vechile monede? Marci, Lire etc? Se pastreaza procentele initiale? Imi e foarte greu sa cred o asemenea nebunie. Nebunia ar fi imensa pe toate pietele.

Sigur ca rasul e c-am nervos si a inceput deja sa ma doara si capu',nu de alta dar perechea mea favorita Euro/Usd se va trasforma probabil in DM/USD .

 

 

http://webtv.realitatea.net/actual/dinu-patriciu-crede-ca-tara-noastra-s-a-asezat-pe-acelasi-drum-cu-al-greciei?autoPlay=true#ve_video_player_a

5 Comentarii


Comentarii Recomandate

Cine si-a putut imagina vreodata ca Lehman Brothers va cadea si ce impact va avea pe pietele lumii? Nebunie, nu? Poate fi si Grecia, un colaps la nivel de stat, nu-i asa?

Link spre comentariu

incapacitatea de plata (default) a Greciei este stiuta. Nu are cum sa plateasca acesti bani. ar insemna ca oamenii aia sa munceasca gratis niste ani buni, Problema e in alta parte si anume cred ca pe la Goldman. Avem manifestanti in Athena cu pancarde cu Goldman. De ce oare?

 

Normal ar fi ca si Goldman sa participe la pierderi nu numai statul elen si se pare ca nu vor si pentru asta UE adica in principal Germania trebuie sa scoata banii unde anul asta sunt alegeri.

 

Aici e vorba de cine plateste oalele sparte in boom ul "subprime" din anii 2001 2007 si cine participa la pierderi. Bancile private si fondurile nu vor sa piarda.. Eu le-as face "freza" si lor caci merita.

 

"Goldman Sachs helped the Greek government to mask the true extent of its deficit with the help of a derivatives deal that legally circumvented the EU Maastricht deficit rules. At some point the so-called cross currency swaps will mature, and swell the country's already bloated deficit.

Creative accounting took priority when it came to totting up government debt.Since 1999, the Maastricht rules threaten to slap hefty fines on euro member countries that exceed the budget deficit limit of three percent of gross domestic product. Total government debt mustn't exceed 60 percent.

 

The Greeks have never managed to stick to the 60 percent debt limit, and they only adhered to the three percent deficit ceiling with the help of blatant balance sheet cosmetics. One time, gigantic military expenditures were left out, and another time billions in hospital debt. After recalculating the figures, the experts at Eurostat consistently came up with the same results: In truth, the deficit each year has been far greater than the three percent limit. In 2009, it exploded to over 12 percent.

 

http://www.spiegel.de/international/europe...,676634,00.html "

Link spre comentariu

Atunci Goldman Sachs va simti serios pumnul in stomac, la deschiderea de luni a pietii si nu numai. Va avea multe procese, cum a mai avut in trecut, cu alte ocazii.

 

Dar nu cred ca Germania, din cauza ca sunt alageri, se vede nevoita sa scoata iepuroiul asta gigant din palarie, numit imprumut Greciei - nu, nicidecum!

Link spre comentariu

treaba cu alegerile e asa: nemtii nu vor sa mai dea bani dar daca nu salveaza problemele se vor duce si catre ei. Merkel stie asta si are 2 variante: ori sare cu banii si pierde alegerile ori nu sare cu banii dar economia UE se duce in jos prin contagiune. Euro are in alcatuire DM cu proportie de 32% valoare din 1989 iar pe locul 2 din Franci Francezi cu 19%..

Euro trebuie sa ramana in picioare si probabil ca pe asta se si bazeaza Grecia.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.