Sari la conținut
  • intrări
    203
  • comentarii
    173
  • citiri
    2.050.294

Un important investitor internaţional dezvăluie: Criza economică este FABRICATĂ


Barbones

6.090 citiri

blog-0064309001349003937.jpg

Mark Mobius, omul din spatele Fondului Proprietatea, preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, este de părere că la nivel mondial nu se poate vorbi de o criză reală, ci de una artificială, creată de speculanţi care şi-ar dori ca UE să se destrame, scrie gandul.info.

 

http://www.ghimpele.ro/2012/09/mark-mobius-omul-care-manevreaza-284-miliarde-euro-in-romania-criza-economica-este-fabricata/

3 Comentarii


Comentarii Recomandate

Este adevarat ca anumiti speculatori isi doresc destramarea EZ dar in principiu criza asta nu este fabricata ci este una profunda si ea nu a inceput in 2008 ci cu mult inainte, ea a inceput in momentul in care USA si EU au inceput sa piarda locuri de munca in favoarea Chinei. Acum criza s-a acutizat din cauza datoriilor suverane, din cauza ca pierzand competitivitatea pe piata muncii in favoarea Chinei, Europa nu mai poate sa sustina cheltuielile sociale si din cauza asta s-a tot imprumutat si imprumutat pana cand, dupa cum se vede, nu mai poate sa-si plateasca datoriile. Pentru tarile care functionau in mod traditional cu deficit ceva mai mare, cu salarii mai mici si cu inflatie ceva mai mare, ca Italia, Grecia, Spania, Portugalia, un euro puternic le dezavantajeaza. Capitalurile serioase au emigrat din tarile astea si le-au lasat in fundul gol in fata creditorilor externi dar si interni.

Link spre comentariu

Cum, la varful UE si SUA nu se vedea clar ca se pierd locuri de munca atunci cand, voit au exportat industriile in China? si de ce oare s-au dus toti in China, nu oare pentru profit? unde sunt banii?

 

Cum, care criza a datoriilor suverane?

Criza a inceput in mediu privat, nu de stat. Sa ne aducem bine aminte. Lehman a fost catalizatorul. Un colos privat si de acolo catre bancile private, nu de stat. De aici a pornit totul. De aici si pana la a salva bancile a fost un pas. Cu ce bani? Cu banii statului, deci gaura din privat s a dus la stat si a devenit datorie suverana.

Acum 2 ani parca Irlanda imprumuta 100 de miliarde pentru a da banii la banci nu la oameni.

 

Capitaluri serioase? Orice fond are ca scop profitul. Cand ceva pute, nu te duci sa mirosi sa vezi daca chiar pute. Pleci.

 

Nu exista capital serios si neserios. NU exista criza a datoriilor suverane. Statul, ca e SUA ca e UE este vaca de muls oriunde. Se fura peste tot, nu doar la noi si cu acte-n regula.

 

Presa are scopuri caci altfel ar fi falimentara daca nu deserveste capitalul. Presa de azi e profitabila doar in masura in care produce influenta, manipuleaza destul in cat sa faca profit cel care comanda manipularea, de aia e bine sa citesti si sa si cauti sa vezi care e adevarul.

 

Informatia de azi este controlata cu scop precis. Presa "privata" are ca scop principal nu vanzarea de ziar sau reclame pe site ci pur si simplu influenta politica locala sau mondiala.

 

 

Azi, sunt companii de tot felul, de la banci cu capital mostenit pana la mari companii de intermediere de bani sau de marfuri cu miliarde capital care au ca scop acelasi lucru. Profit. Nu-i intereseaza daca maine e mai rau datorita actiunilor lor. Vad ele maine. Azi? Profit.

 

Nu uita ca prin 98' 2001 a mai fost o criza, mai mica dar a fost. Crize sunt tot timpul si in mod regulat si usor de prevazut doar ca noi acum deschidem ochii. Crizele se repeta ca si valurile de pe charturi.

 

Nimic nu creste la infinit si nimic nu pica definitiv.

Link spre comentariu

Cand am spus capitaluri serioase, a fost o ironie. Bineinteles ca gaurile din privat s-au transferat la stat, altfel cum si-ar face inaltul slujbasul de la stat vile si cum ar reusi sa umble cu masini scumpe!? Este o mare pacaleala peste tot, o hotie generalizata de la stat. Ai dreptate.

Se fura de la cei multi si prosti de catre cei putini si destepti.

Din punct de vedere pur ideologic comunismul este superior oricarui alt tip de societate.

Capitalismul este jungla. Daca nu-i mananci tu ficatii altuia ti-i mananca el tie.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.