Sari la conținut

Carti despre trading


maslow

Postări Recomandate

  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • Moderators

Si cum nestiinta este nelimitata ( daca negam negatia obtinem ca stiinta este limitata, ma indoiesc atata vreme cat traim inca in era societatii bazate pe cunoastere...

Imi aduce aminte de o problema frumoasa din liceu, cu care ne seca profa de MA (matematica aplicată) acum vreo 20 de ani. Se consideră adevarata afirmaţia: "toţi corbii sunt negrii". Intrebare: este adevarat că "tot ce nu e negru nu e corb"?

 

Negarea negatiei e tricky. Daca iau o foaie de hartie şi desenez pe ea doua cercuri, pe unu îl notez "lucruri limitate" şi pe al doilea "neştiinţă". Adica tot ce e limitat se află în primul cerc. Tot ce e necunoscut se află in al doilea. Afirmaţia "neştiinţa este nelimitată" ne spune că cele doua cercuri sunt disjuncte. Neştiinţa se află in afara cercului cu chestii limitate, pe alt colţ de pagină. Nu există elemente comune. Negaţia ar fi că ele se intersectează, adică au elemente comune, iar nu că ele sunt incluse unul in altul. Adică "nestiinţa este limitată" (cel de al doilea cerc este inclus in primul) este o conditie mult mai puternică decât negaţia matematică propriuzisă. De aici apare paradoxul. "Ştiinţa este limitată" nu este deci negarea negatiei, nici contrara reciprocii, care sunt adevarate in matematică.

 

Relativ la corbi, daca desenez un cerc cu toate lucrurile negre in interiorul lui, atunci multimea corbilor este un al doilea cerc IN INTERIORUL primului, inclus in el, pentru că "toti corbii sunt negrii". Deci "orice nu e negru" este in afara cercului negru, deci nu are cum fi in interior, adică in cercul corbilor. Adică "orice nu e negru, nu e corb" este adevarat. Dar cu stiinţa, nu. Este exact aceeasi greseala care s-ar face daca folosind afirmatia "numerele pare sunt nelimitate" ai deduce ca "numerele impare sunt limitate". Fals.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu trebuie sa citesti tot. Nimeni nu poate sa citeasca tot. Cel putin eu ma straduiesc.

Dar cand ai nevoie de ceva le ai la indemina. Traderii sunt diferiti. Ce e util pentru unul poate ca nu are relevanta pentru altul. Fiecare e liber sa aleaga! Si sa discearna informatia!

Personal, in timp mi-am dezvoltat o filozofie de genul: daca vrei sa ai succes intr-o afacere, trebuie sa stii totul despre aceea afacere!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

The Harmonic Trader (Scott M. Carney).

Am periat-o putin, am trecut-o in format pdf si i-am pus bookmarks. Stiu ca a fost postata mai sus, dar era in format djvu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.