Sari la conținut

O strategie simpla


Postări Recomandate

mersi mult tradelover ... poate ca o sa mai sap pt crossurile sma-urile sa mai gasesc ceva care sa fie cat de cat sigur vreun indicator ceva ... in fine eu vroiam sa folosesc "strategia" asta doar pt a da semnale bune de intrare cu un tp de max 10 pips . De la inceput n-am avut ideea de a prinde ceva trende de jdemii de pips . Acum ce incerc este sa fac o strategie care sa fie pe tf mic si care sa ma ajute sa deschid si sa inchid cat mai multe pozitii cu un target de max 10 pips . poate stie careva ceva . as fi recunoscator !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • Moderators

nu stiu cum ai calculat cei 53 de pips.

 

probabil ca strategia este buna, nu am zis ca nu e buna.

 

expertul pe care l-am scris nu ti-ar folosi la nimic fara un manual de utilizare, si nu cred ca e disponibil free :)

 

Dar plec indata acasa (aici e GMT+7 si e ora 19:30) si o sa fac un expert in MT4 (cel vechi e MT3, dupa cum ai vazut de la graficul postat, eu sunt old style, abia invat limbajul de la MT4) exact pentru strategia in cauza, pe care o sa il testez si postez aici. Imi ia cel mult cateva ore.

post-1-1161780167_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Bun, iata si expertul. Mi-a luat o jumatate de ora sa il fac, plus inca o ora sa il testez pe diferite charturi, in special EURUSD, ca eu asta joc.

 

Si pentru ca toti se lauda ca vor sa joace GPBUSD H1, am rulat si o optimizare pe aceasta pereche+TF, sa vad ce valori se potrivesc cel mai bine pentru parametri. Aceasta optimizare a luat inca doua-trei ore si am oprit-o cand am fost relativ multumit de rezultat, pentru ca timpul de rulare estimat era peste 100 de ore pentru optimizare completa :). I-am cerut sa aleaga perioadele celor trei medii in intervalele:

 

FastMA=(3 to 11, step 1)

MidMA=(10 to 30, step 1)

SlowMa=(30 to 60 step 1)

 

Am verificat ambele variante: cu joc la inchidere (se asteapta terminarea barei curente inainte de a pune vreun bid) (pt asta se alege din ST opriunea "open prices only") si cu joc la moment (se alege "control points" sau "each tick"). De asemenea am parametrizat si numarul de bare la care se uita in urma atunci cand cauta conditia de intrare (cross intre SMA4 si SMA15) si i-am cerut sa aleaga cea mai buna valoare in intervalul (5 to 30 step 1). Parametrul se numeste CrosDelay.

 

Rezultatele optimizarii, pentru cazul in care veti fi (si in mod sigur veti fi) dezamagiti de 4, 15, 40 si vreti sa incercati si altceva mai bun:

 

1. GBPUSD H1 la inchidere (open only): valorile cele mai bune sunt MA-uri de 7, 30, si respectiv 49, cu cross delay de 29. Pentru aceste valori graficul echitatii urca aproape constant de la 10k la 13k pe ultimul an. Setati acesti parametri si dati o rulare, cu open only, sa vedeti un grafic de equity cu adevarat frumos, care face un profit de 3000 (30%) pe ultimul an, la un factor de risc de sub 1% (joc cu minilot de 0.1Lots=10k$, adica la 1$ pe pip la un cont de test de 10k $ cu potentiale stopuri sub 100 de pip). Se poate mari lotul de intrare pentru iubitorii de risc :(. Cu 1.0 loturi obtineti un profit de 10 ori mai mare. Adica 300% pe an. Dar fereasca sfantul de un drawdown... Programul nu are optiune de jucat la inchidere, aceasta este o optiune exclusiva a lui ST, deci pentru a putea fi folosit in timp real pe joc la inchidere, acest EA trebuie imbogatit cu inca doua linii de program, care sa testeze cat timp a trecut de la deschiderea barei, inainte de a pune orderul. Eu am incercat sa nu il complic, ca lumea sa inteleaga.

 

2. GBPUSD H1 la moment (control points): valorile cele mai bune sunt MA-uri de 5, 28, si respectiv 60, cu cross delay de 9. Graficu equity nu arata grozav, are drawdown marisor, dar are (asa cum v-am zis in primul post ca se va intampla) cateva castiguri foarte mari care acopera multitudinea de pierderi mici si reuseste in acest fel sa faca profit pe ansamblu, de 2k (20%) pe ultimul an, cu acelasi factor de risc minor de mai sus. Merge si cu lot mai mare, profitul (dar si riscul) creste proportional.

 

3. Varianta cu "every tick" nu am incercat sa o optimizez pentru ca voia peste 60 de mii de ore de lucru GRRRRR!!!!, doar nu am mancat cuie... Am testat totusi valorile de la punctul 2 de mai sus si pentru every tick, pentru ca asta se apropie cel mai mult de real. Pentru cei care repetati experienta, o sa fiti oleaca deprimati de rezultat... Ideal ar fi fost sa fac o optimizare separata pt "every tick", dar daca computeru meu spune 60 de mii de ore, trebuie sa il cred pe cuvant ca nu se poate, ori sa mai reduc range-urile la parametri propusi pt optimizat. Compu meu este dual P4 la 3.2G si cu 2G de RAM (deh, meseria, nu fiti invidiosi :D. Ia puneti si voi mana pe optimizer si optimizati, si dati-mi si mie parametri, ulterior. Ca asa invatati.

 

Bun, nu m-am jucat prea mult, ca nu am avut timp. Ar mai fi de facut teste de optimizare cu valorile de shift, care pot sa aiba importantza foarte mare. Daca cineva vrea sa faca astfel de teste si sa puna rezultatele aici, ar fi bine venit. Toate valorile sunt intregi. De asemenea va rog pe cei care testati diferite timeframuri si perechi valutare, sa puneti rezultatele aici. Nu poze, care iau spatiu, ci doar parametri folositi, perechea, tf-ul, un comentariu scurt (10 cuvinte) despre equity graf (creste?, scade?, are drawdown mare? cateva date din "Report"-ul de la ST, etc) ca apoi putem rula si noi cu aceiasi parametri si putem reconstitui graficul in mod dinamic, cu equity in vizualization mode in timp real, e mult mai interesant. Nu am pus in expert adaugarea indicatorilor moving average la vizualizare (se putea face in functia init), el ii pune oricum la sfarsit. Daca vreti sa le vedeti (mediile) in timp real in timpul testului, si sa va jucati la viteza, sa vedeti daca intra si iese unde trebuie, atunci folositi butonul de pauza, cum am povestit in postul de la ZUP. Incarcati expertul in ST, alegeti parametri, dati vizualizare, start, apoi dupa ce el deschide graficul si incepe sa il miste, dati pauza, adaugati indicatorii pe chartul nou deschis, aranjati chartul cum doriti, candlestick (el deschide bar chart), etc, apoi resume. Reglati viteza dupa plac.

 

Nu cred ca mai necesita alte comentarii, e explicat totul inside, dar daca totusi aveti nelamuriri, dati cu intrebarea pe forum.

 

Cat despre strategie in sine, acum dupa ce am testat-o dinamic, imi mentin tot ce am spus anterior. Chiar si cu graficele, am fost right 100%.

 

Pentru Cox, apropo de asta: uita-te exact unde intra si unde iese pe graficul tau, s-ar putea sa fie chiar mai rau decat am zis eu si sa faci pierdere acolo :D. Incearca cu vizualizare, cu every tick, skip la data respectiva, apoi da-i viteza mica. Sa vezi exact unde intra. Eu l-am vazut mult mai jos decat ti-am pus eu cerculetul....

 

Strategia "merge", cum zici tu, dar pe langa multe probleme marunte, are o mare problema: omite trendurile lungi si clare. Se vede foarte bine pe simularea vizuala. Cum e trending, cum sta degeaba, nu joaca nimic. De asta vorbeam de trend mediu in primul meu post. Miscarile cele mai profitabile sunt pe trendurile clare si lungi. Stai pe el cat poti, trend is your friend, let your profits run, bla bla. O strategie care omite trendurile lungi, pentru mine cel putin, care sunt swing trader, e moarta din start.

 

Ce imbunatatiri se pot face: eu cred ca ar trebui lasat doar ca punct de intrare si folosit alt criteriu pentru iesire, de exemplu un trailing stop, sau o combinatie intre versiunea actuala si trailing stop. Avantajul ar fi ca la o intrare pe un inceput de trend mare, trailing stopul ar evita ceea ce face acum versiune actuala: iese la primul cross cu profitul pe care il poate face, profit bun, dar omite cea mai mare parte a trendului, care urmeaza ulterior, si nu mai plaseaza nici un bid pana nu se termina trendul (ca nu mai sunt crossuri). De asemenea - spun din nou povestea asta - ar fi bine de adaugat un indicator de trend, cum ar fi ADX. Eventual as putea imparti cu ajutorul lui strategia in trei parti: (1) ies numai la trailing stop (ignor conditia de iesire cu cross, il las pana nu mai creste si tot mut stopul in sus dupa el, nu pun nici un fel de t/p) cand am trend mare; ori (2) ies si intru normal cand am trend mic/mediu (perioade pe care strategia actuala face cele mai mari profituri); si (3) evit sa intru cand nu am trend (ranging) pentru a evita pierderile alea multe si mici care apar pe ranging. Nimeni nu joaca cand piatza sta!

 

Si gata strategia :D

Acuma, e strategia ta e treaba ta cum o alegi, daca pui ADX sau altceva (eu am dat doar un exemplu, poate tu gasesti o iede mai buna). Daca am timp si te mai pot ajuta cu vreo imbunatatire la EA, iti stau la dispozitie.

TripleMA.zip

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Mersi, mersi.

Lumea nu pare prea interesata insa. Din cele 4 downloaduri ale indicatorului, doua imi apartin ha ha, l-am luat odata aseara dupa ce l-am pus, ca sa verific, si inca odata acum dimineata cand am ajuns la servici, pentru ca nu il aveam la birou si voiam sa ma mai joc cu el. Asta ca sa nu creada adminu ca fac download la propriul meu EA ca sa imi creasca numarul de dld-uri, haha, o sa ziceti ca m-am scrintit la cap... (nu ca ati fi departe de adevar... la pierderea de aseara de pe euro nici nu e mare mirare, am fost short la 1.2575, din fericire, cu suma mica, am pierdut "numai" 25 de parai)

 

Deci mai sunt inca doi care au EA-ul ... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci mai sunt inca doi care au EA-ul ... :)

mi-au placut comentariile din interior... :(

duminica am sa ma joc si eu putin cu el, poate ii pun un filtru si sa schimb modul de iesire (nu sunt specialist dar mai cochetez si eu cu metaeditorul)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.