Sari la conținut

Un sistem de la A la Z... impreuna


Postări Recomandate

Salve si la multi ani pe 2007!

Salve si tie si la multi ani! Si bine ai revenit!

Ma cam pleostisem cand am vazut ca nu mai pot scrie. Abia imi facusem user. :D

Asa, acum sa pun niste intrebari: la programare, eu sunt zero. Zero barat!! Nada!!! Niente!!! La Metatrader, de obicei, folosesc indicatorii cu valorile lor by default, rar cand mai schimb cate o medie mobila. N-am ce algoritm sa aplic... Cu Fibonacci... teoretic, mai stiu cate ceva. Daoar teoretic. Ceva cu niste cochilii de nautilus, cu niste ramuri de ordin unu, doi si trei la pomi, partea aia unde nu trebuia sa calculez.

 

Asa, pe Mt, trag niste nivele. Ce mi-au mai aratat altii, ce am mai prins eu, nu sunt chiar strain. Da' ce ai facut tu acolo cu nivelele alea, de la weekly la 1h sau chiar mai mic, m-am cam prins nasul. La o privire mai superficiala, as putea spune ca daca trag suficiente linii pe grafic, e imposibil ca pretul sa nu se izbeasca de una si sa se intoarca. si atunci sa spun: Mama, ce merge Fibonacci!

Da in cazul asta ar insemna sa vorbesc in necunostinta de cauza. D'aia am tras si eu niste linii pe mai multe perechi. Pe gold, pe g/u, g/j... si am obtinut si eu niste aglomerari destul de vizibile de linii.

Dupa ce ai scris tu, in spatele lor ar fi locu ideal pentru sl-uri. Da' ori nu le-am tras eu bine, ori nu am inteles eu prea bine explicatiile tale, mie Sl-urile astfel gasite mi s-au parut prea mari.

Te superi daca te rog sa mai dai un exemplu? Pe G/U,G/J sau gold? Si revin si eu cu niste poze cu nivelele trasate de mine. Si cu alte intrebari.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@tradelover: foarte buna idea sl.

 

o propunere pt moderatori: cred ca ar fi bine sa se decupeze posturile lui tradelover si sa se faca un topic numai pt aceasta stategie, iar aici sa ramana numai unele idei pe care userii vor sa le foloseasca in strategia pe care incercam sa o dezvoltam.

 

dpmdv as pastra aici(copy/paste):

 

1. Intotdeauna trebuie sa folosim SL.

2. SL-ul nu trebuie sa fie la o distanta dinainte stabilita, ci sa fie bine ancorat, pe pamant ferm (ascuns in spatele "zidurilor").

3. SL-ul trebuie sa fie mobil, sa se miste odata cu cursul.

4. Daca putem respecta cele trei chestii de mai sus, nu avem nevoie de TP.

5. FF: Pentru fiecare miscare a cursului cu FF pipsi in favoarea mea, mut SL cu FF pipsi in favoarea mea.

FA: Pentru fiecare miscare a cursului cu FF pipsi in defavoarea mea, mut SL cu FA in defavoarea mea.

(ramane de stabilit cu cat pt fiecare valuta in parte)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Contul meu pe Oanda stagneaza... As putea sa vin cu „tot e bine ca nu pierd” sau „la cat de putin am stat la calculator, era de asteptat” dar, adevarul e ca imi autosabotez tradingul. Intrari frumoase pe care le inchid inainte de vreme, tranzactii in minus pe care le las pana la SL... dupa tiparul „dare to lose, but not dare to win”.

 

Explicatii? Eu zic ca tin de partea psihologica, prietenul meu cel cu punctele pe I spune ca tine de modul in care mi-am construit sistemul.

Eu tot partea psihologica cred ca e cea mai importanta.

Dar, conteaza si sistemul. Cu cat ai mai multa incredere in el, cu atat iti e mai usor sa il respecti.

Cam toti cei pe care ii cunosc si tranzactioneaza, au inceput prin a pierde. Unii sume mai mici, altii mai mari, dar toti, absolut toti, au facut praf primul cont (sau primele). :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum, dupa ce am explicat cum functioneaza SL-ul meu "personal", probabil ca ati inteles de ce am dat cu vopsea pe linia de SL din tabelul pe care l-am pus in primul post, legat de jocul impotriva swap-ului. Acolo in acel tabel SL-urile erau foarte diferite, unele la -300 de pipsi, altele la doar -10 sau -20 de pipsi, in situatia in care profiturile/pierderile erau la diferente...diferite. Am vrut sa evit intrebari legate de regula ciudata dupa care am calculat SL-urile, de ce o tranzactie care e la +5 are SL la -17 si alta care e la -5 are SL la -200.... SL-urile se muta !! Ele sunt vii!!

Interesant! Doar ca pentru asta as avea nevoie de un expert. Care sa mute stopurile in functie de curs.

Intrarile sa le fac singur, ca si pana acum, dar "reglarea" SL-ului sa fie treaba expertului.

 

Eu folosesc BTS pentru a muta SL-ul. Dupa BTS, SL nu poate fi mutat decat in favoarea mea, adica in directia cursului, dcaca am intrat bine.

Cer prea mult daca te rog sa atasezi un astfel de programel, care muta SL-ul?

Voi incerca sa il combin cu BTS si voi posta rezultatele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.