Sari la conținut

[Comentarii] Losers Anonymous


Postări Recomandate

  • Moderators

[later edit: raspunsul era pt Sec, relativ la Peter Schiff. Sian a postat in timp ce clampaneam la reply]

 

well, si mie mi s-a parut ca in ultima vreme i s-a cam pus pata pe ciolan :)

 

dar da-mi voie sa te intreb cate videouri ai vazut cu el? cauta-le pe alea din 2006, 2007, despre criza caselor (ce urma sa vina) si a creditelor, disputele televizate cu adversarii financiari de la vremea aia (nu cu cei politici cum face acum), discursurile despre economie (savings-ul ridica economia, nu credit cardul), etc etc. Incearca un search pe youtube dupa "peter schiff 2006" sau 2007. Ca sa intelegi trebuie sa fii in tema cu situatia de atunci (de la data filmarii) si cu ceea ce a urmat dupa, pana la zi. Tipul a fost (si este) genial. Ca incepe sa traga cu ochiul la cârnaţi, well, oameni suntem :sad:, puterea corupe...

 

Personal nu stiu la ce ii trebuie ambitii, ca a scos cu fondul de investitii destul cat sa traiasca imparateste pana la batranetze... Eu mi-as lua barca si m-as duce la pescuit, ca in bancul cu mexicanu.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Relativ la Schiff, am gasit un link mai vechi (Schiff vs the world), sper ca inca e valabil, foarte interesant de vazut filmuletul si mai ales de citit ce spune reporterul acolo (autorul i-a luat si el cateva interviuri lui Schiff, ulterior filmuletului). Probabil ca, devenind brusc cunoscut tocmai din cauza acestor flmuletze/previziuni, omului i s-a sculat brusc de politica, dar deocamdata tot imi mai place de el. Ce spune, e solid si fundamentat. Vedem ce o face mai departe, eu sper sa se linisteasca si sa se intoarca la trading :sad:

 

[later later edit a doua oara, ca prima data uiasem tocmai linkul :D

nu m-am putut abtine si am dat click, haha, macar sa vad daca merge. Nu vad filmul, dar poate ca e blocat de proxyul fabricii, o sa reincerc de acasa, am recitit insa textul. Daca nu aveti timp sau nu vreti sa dati click, macar cititi cu atentie si memorati finalul asta:

 

I don’t think the lesson of the financial panic of 2008 is “always listen to Peter Schiff” or “we need better prognosticators.” It’s “you never really know what’s going to happen,” and “pay attention to evidence, not predictions.”

end of edit]

Editat de tradelover
grrr, uitasem tocmai linkul :D
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Market wizards si alte aiureli, alea sunt facute sa se vanda si sa atraga fraieri cu bani in joc. Profituri lunare de 50%? haida de! Singurul cu picioarele pe pamant in toata ingramadeala asta de "genii" in ale tradingului este Elder. Restul sunt ori excroci, rau intentionati, ori inconstienti, inocenti, saracii de ei, ori sinucigasi.

 

Poate un altu care poate fi numit trader e Peter Schiff (el nu a scris carti, dar are o carutza de video-uri, e trader, e idolul meu, imi place la nebunie de el, ai vazut ultimele lui perle pe youtube? aaaaaahhh mi s-a facut brusc dor de el, dar astia de la noi de la fabrica blocheaza youtube). El a anticipat miscari ale pietelor cu cativa ani inainte si are un model econimic personal foarte original, diferit de cel al lui Friedmann. Friedmanismul asta o sa va manance pe toti. Si mai rau e ca nici nu realizati in timp ce sunteti mancati...

 

 

1. ai citit cele 3 carti din seria market wizards ? cine de acolo zice ca are 50% pe luna ? :sad: Persoane care au pornit de la 0 in anii `70, au fost intervievati in anii `80 si acum sunt in Forbes400 (ex. Paul Tudor Jones, Bruce Kovner) le numesti aiureli ?

 

2.Peter Schiff mi`a placut la inceput cand am auzit de el si am vazut pe youtube compilatia "peter schiff was right" . intre timp, dupa ce m`am mai documentat si am vazut ca omul e un perma bear, cu 2 agende in spate (cauta oameni pt investment firm`ul sau si are ambitii politice) nu`l mai consider deloc special.

daca ai rabdare, poti citi aici Mish's Global Economic Trend Analysis: Peter Schiff Was Wrong , daca nu, uite rezumatul Schiff's Investment Thesis

 

* US Dollar Will Go To Zero (Hyperinflation).

* Decoupling (The rest of the world would be immune to a US slowdown.

* Buy foreign equities and commodities and hold them with no exit strategy.

 

 

12 Ways Schiff Was Wrong in 2008

 

* Wrong about hyperinflation

* Wrong about the dollar

* Wrong about commodities except for gold

* Wrong about foreign currencies except for the Yen

* Wrong about foreign equities

* Wrong in timing

* Wrong in risk management

* Wrong in buy and hold thesis

* Wrong on decoupling

* Wrong on China

* Wrong on US treasuries

* Wrong on interest rates, both foreign and domestic

 

"eroul" meu ca sa zic asa din perioada asta de housing crisis este Andrew Lahde - Wikipedia, the free encyclopedia . Omul, ca si John Paulson, a tacut si a facut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu nu stiu sa fi fost decat 2 market wizards dar mi-au placut foarte mult amandoua si nu mi s-a parut sa fie ceva comercial.

 

apropo de loseri, dintre cei intervievati cel mai mult mi-a placut de ala (nu i-am retinut numele) care devenise milionar, a pierdut tot, a plecat iar de la zero cu job ca si omul normal si ajuns iar milionar cu propriul lui fond de investitii. oamenii de acolo sunt persoane publice unii chiar foarte cunoscuti si respectati pentru fondurile lor de investitii si performantele lor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

2.Peter Schiff mi`a placut la inceput cand am auzit de el si am vazut pe youtube compilatia "peter schiff was right" . intre timp, dupa ce m`am mai documentat si am vazut ca omul e un perma bear, cu 2 agende in spate (cauta oameni pt investment firm`ul sau si are ambitii politice) nu`l mai consider deloc special.

 

well, fiecare are dreptul la opinia lui. Omul nu e un "perma bear". De exemplu pe gold a gresit fiind "perma bull", haha.

 

linkul pe care il dai este exact de la "concurentza". Mike Shedlock este sfatuitorul pe probleme de investitii la Sitka Pacific Capital Management, contra lui Schiff (managerul de la ei e unul dintre cei care s-au facut de ras acum cativa ani in clipurile cu Schiff). Asa cum percep eu lucrurile - repet - asa cum percep eu, care nu sunt economist - lucrurile, nu tot ce se spune in articol este adevarat.

 

Decoupling? Schiff nu vorbeste despre decuplare, el spune clar ca ceea ce se va intampla in SUA se va propaga in restul lumii: "toate valutele se devalorizeaza, daca acum euro creste fatza de dolar nu inseamna ca euro creste, ci ca el se devalorizeaza momentan mult mai lent ca dolarul". Acolo unde vorbeste de inflatie si despre Ben Bernake "omul anului", poti sa aduci de pe web si sa asculti arhiva din 16 decembrie 2009 din showul lui radiofonic. Eu am ascultat tot ceea ce spune din 2004 incoace, sunt peste 100 de ore de emisie si le-am ascultat de mai multe ori, asa ca nu merge sa vii sa imi zici ca Peter Schiff a spus cutare si cutare aiureala.

 

Buy foreign equities and commodities and hold them with no exit strategy. Wrong. Tipul spune clar "do not buy equities", foreign sau nu foreign. Piata de comodities a crescut si creste continu de 20 de ani. Daca as fi investit 100 de mii in cartofi acum 20 de ani, in Romania, azi as fi avut cateva miliarde. Si fenomenul e global, pentru ca gold - ma cac in el, la ce foloseste? nu inteleg cum idiotii pot sa cumpere gold?? (in afara de industria electronica si aerospatiala), E doar o bucata de metal, care nu poti sa o folosesti la nimic, si pentru orice calitate a ei gasesti un inlocuitor mult mai ieftin. Sclipeste? Ia-ţi glitter. Nu se oxideaza? Ia-ţi steel, sau titanium, care in plus se poate si colora in diferite culori, chimic, si este self-repairing, adica daca ii faci o zgarietura, peste un timp se "vindeca" (ygarietura dispare). Dar mancarea, tataie, de mancare si de consumabile in general are nevoie toata lumea. Si ca sa il citez pe Schiff, nu pretul macarii creste, ci valoarea banului e aia care scade (vezi unde vb despre "de ce e mai rea deflatia ca inflatia").

 

12 Ways Schiff Was Wrong in 2008

* Wrong about hyperinflation

 

Peter Schiff was right! Dolarul s-a devalorizat de la 0.8 dolari un euro pana la 1.60 dolari in doar 3-4 ani. Avand in vedere ca euro la randul lui s-a devalorizat (ca putere de cumparare), asta inseamna o devalorizare mai mult decat dubla a dolarului. Cat despre partea cu "hyper", well, noi suntem mititei si inca nu stim nimic. Raliul contra euro a inceput din nou (de la 1.20 la 1.35 actual). Fereasca dracu sa vedem dolarul la 1.70 (cum se vorbea cand era pe la 1.55, vezi previziunile lui iordaki pe aici), ori chiar 2 sau 3 parai pe euro in cativa (5-10? 3, 2?) ani. Eu sper din toata inima ca Schiff sa se insele, pentru ca salariul meu vine in dolari :sad:.

 

Daca procesul continua cu aceeasi rata, in urmatorii 12-16 ani (inca 3-4 cicluri de astea de injumataţire a valorii) si dolarul nu mai face nici cat o ceapa degerata. Sincer, eu ma rog la toti sfintii mei Schif sa nu aiba dreptate, iar actuala devalorizare sa fie doar o chestie temporara, o parte a unui ciclu, si sa isi revina.

 

* Wrong about the dollar

 

Da, wrong despre marie, wrong despre palarie, nu e acelasi lucru? hai sa mai adaugam inca vo cateva, ca sa iasa 12 Ways, ca suna mai misto, pot sa mai adaug si eu: wrong about not deflation, wrong about money, wrong about american currency, deja avem 15 de toate cu cele 12 initiale, dar pot sa mai pun inca vreo zece, daca ma apuc sa caut in dictionar sinonime la bani, la devalorizare si la inflatie. Oare Shedlock nu isi da seama ca e ridicol?

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Mi-a dat o eroare ciudata, cica am folosit mai multe quotes decat se permite intr-un mesaj, nu stiam ca exista o asemenea limita, asa ca a trebuit sa sparg postul in bucatzele.

 

* Wrong about commodities except for gold

 

haha asta e buna, ca peste tot se zice (vezi ce am spus mai sus) ca Schiff a fost right despre comodities, dar a gresit despre gold, pt ca spunea ca goldu o sa ajunga la 5000 de parai, si el saracu s-a oprit la 1200 (de la 500 cat era cand am deschis eu cont la e-gold, nu a crescut destul, nu e asa?) grrr. people, de unde iesiti toti?

 

* Wrong about foreign currencies except for the Yen

 

Da, si borul de la palaria mariei era prea rosu.

Editat de tradelover
scrisesem ca goldul s-a oprit la 1400, ceea ce era evident typo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

* Wrong about foreign equities

 

Hai ca am inceput sa ma enervez cu palaria aia. Asculta tot ce spune Schiff din 2004 incoace. Nu ce spun altii despre el ori ce pun altii ca spune el. Asculta vocea lui, in direct. Nu sunt mari fisierele, fiecare are cam 7-10 mega.

 

Am obosit sa tot pun quote si /quote, o sa scriu direct:

[later edit norocul meu, ca altfel trebuia sa fac mult mai multe bucati de post, haha]

 

* Wrong in timing

 

Aici ai dreptate, dar sinceri ii multumesc pt treaba asta. Nimeni nu e profet, iti multumesc Peter Schiff ca te-ai inselat!

 

* Wrong in buy and hold thesis. Peter Schiff Buy and hold ???? the Doctor Doom??? ha ha ha, citez: "don't believe in propaganda! that is what you get, when your broker come to you and tells you to buy, his real client, the bank, is trying to get rid of that stocks".

 

* Wrong on decoupling - am mai zis.

 

* Wrong on China - HUH??? He was totally RIGHT on China, de 1000 de ori RIGTH. Chinezii cumpara dolari - miliarde zilnic - pentru a mentine yenul coborat, ii cumpara si ii arunca la gunoi. Ai fost in China in ultima vreme? Am mai postat despre China pe aici. Intr-un razboi (de orice fel, clasic, economic, "razboiul bucatareselor" al lui Asimov, etc) intre China si Sua, nu as paria un leu vechi pe americani. Parerea mea, nu dati cu pietre pentru ea!

 

* Wrong on US treasuries. US treasuries care ce fac? Ce a spus wrong, concret, despre US treasuries? Aici chiar sunt curios, pentru ca a facut o singura afirmatie legata de asta, care la ora actuala e adevarata 100%.

 

* Wrong on interest rates, both foreign and domestic. Well, aici e ok, a spus ca ratele vor creste. N-a fost sa fie... Cativa bernanke de la fezi s-au speriat (a se citi cacat pe ei de frica) cand a inceput sa se intinda ceatza pe wall street si au scazut dobanzile.

 

"eroul" meu ca sa zic asa din perioada asta de housing crisis este Andrew Lahde - Wikipedia, the free encyclopedia . Omul, ca si John Paulson, a tacut si a facut.

 

Ok, numic de zis de Lahde. Stiam de el, doar ca nu stian ca e "eroul" tau. Stai oleaca sa ii caut pe net scrisorica, ca aici am o vorba serioasa cu tine, hahaha.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.