Sari la conținut

Citeva intrebari


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

In ordine valorica USD/CHF are cea mai mare fluctuatie zilnica urmata de GBP/USD, EUR/USD ......

 

"Care pereche valutara este cea mai usor de tranzactionat de catre un incepator?"

La intrebarea asta nu mam gandit niciodata.Mi-ai dat o idee de reflectie.... Pe bune....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

usdchf are cea mai mare fluctuatie?http://forum.vamist.ro/public/style_emoticons/default/question.gif eu stiam ca, gbpjpy.

Din experienta mea pe real... usdjpy e relativ usor de tranzactionat. Usdjpy e fratele gbpjpy'ului:) dar varianta mai "cuminte" si in + usdjpy nu are spread (prea) mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Precum am mai explicat si in alte posturi, perechile mai departate de 1 (respectiv de 100 daca e implicat JPY-ul) au fluctuatie mai mare decat cele aflate intre 0 si 1. E o chestie de matematica, care nu are nici o legatura cu tradingul. Presupunem ca avem doar doua valute posibile, una este AAA si una este BBB si putem forma si tranzactiona cu ele doua perechi valutare cu cursurile respective AAABBB=0.4567 si corespondent BBBAAA=1/AAABBB=1/0.4567=2.1896. Ce se intampla in aceasta piata ipotetica daca perechea AAABBB se misca 5 puncte? Sa zicem ca se misca in jos. Vom avea noul curs AAABBB=C1=0.4562. Aici intervine arbitrajul (vezi investopedia.com, arbitrators) si regleaza cursul C2 al perechii BBBAAA. Cursul C2 trebuie sa se miste intotdeauna la unison cu prima pereche si sa fie mai mult sau putin egal cu 1/C1. Am spus "mai mult sau mai putin" pentru ca ele de obicei difera la a cincea zecimala, ori chiar cu un punct sau doua cand piata e agitata, dar diferenta e intotdeauna sub valoarea spreadului. Daca nu ar fi asa, un trader ar putea face bani continuu vanzand una dintre perechi si cumparand-o pe cealalta imediat. Pentru exemplul numeric dat, noul curs C2 al perechii BBBAAA va fi 1/0.4562=2.1920. Adica la o variatie de 5 puncte a primei perechi, variatia celei de a doua perechi a fost de 2.1920-2.1896=0.0024. Prin urmare avem o variatie de 24 de puncte. Nimic altceva decat matematica pura, 1 impartit la un numar mai mic este mai mare decat 1 impartit la un numar mai mare. Daca cursul celei de a doua perechi nu ar fi 2.1920, ci ar ramane undeva intre, adica sa zicem la 1.1906 (a variat doar cu 10 puncte la o variatie de 5 puncte a primei perechi) atunci precum am spus, un trader ar putea face bani la infinit si instantaneu, vanzand de exemplu un milion de AAA cu prima pereche si cumparandu-i inapoi pe a doua pereche (el vinde ambele perechi si are instantaneu 1400 de parai). De fapt asemenea vanzari instantanee se petrec in realitate, acesta este rolul arbitrajului pe piata, si au un rol pozitiv in echilibrarea cursurilor.

 

Toate valutele sunt corelate intre ele. Vezi treadul despre FPI (ineficienta produselor fractionare). Daca extindem piata noastra ipotetica la 3 valute si 3 perechi valutare, putem gasi chiar un exemplu real. Sa luam de pilda USD, GBP si CHF. Putem forma cu ele trei perechi valutare, GBPUSD, USDCHF si GBPCHF. Daca consideram cursurile reale ale primelor doua 2.0043 si respectiv 1.2078 (exact in acest moment) atunci putem calcula cursul celei de a treia perechi ca fiind primul curs, inmultit cu al doilea curs (produs fractionar). De ce? Pentru ca prima pereche reprezinta o fractie (raport) intre preturile GBP si USD, iar a doua pereche reprezinta fractia (raportul) intre USD si CHF.

 

Avem deci:

 

GBP * USD

USD CHF

 

si ambii USD se simplifica. Ceea ce ramane este GBP/CHF, adica exact cursul perechii GBPCHF care ne intereseaza. Ia sa vedem:

 

2.0043*1.2078=2.42079, exact o zecime de pip diferenta pana la cursul REAL actual al perechii GBPCHF in acest moment, 2.4208.

 

Daca oricare dintre aceste trei valute nu sta pe loc, adica se apreciaza/depreciaza in raport cu celelalte doua, atunci o miscare de doi pipi la prima pereche va produce (in medie) o miscare de un pip si doua zecimi la a doua pereche si/sau eventual o miscare de doi pipi si jumatate la a treia pereche. Daca primele doua perechi se misca, cea de a treia se va misca si ea cu produsul miscarilor celor doua perechi. Deci mult mai mult. Cum toate valutele sunt corelate intre ele, miscari ale unei valute afecteaza mai multe perechi, pe ansamblu, valutele cu miscarea medie "mai grasa" sunt acelea care au cotatia mai mare. Cele apropiate de zero se misca mai putini pipsi, iar miscarea lor induce (sau este indusa de) o miscare mult mai mare la perechile cu cotatie "departata".

 

Deci pentru a afla care perechi valutare sunt cele mai saltaretze, nu aveti decat sa va uitati la cursul lor. In ordine, de la cea mai saltareata la cea mai putin saltareata: (numerele de dupa reprezinta cat de saltareata e perechea in raport cu o medie de "saltareţ-ticitate" ;) de 1.00; trickul e foarte simplu, am luat cursul si acolo unde am vazut JPY am mutat virgula doua pozitii, renuntand peste tot la cifrele mici care oricum se schimba mereu, deja si doua zecimale e cam mult, una era destul).

 

GBPCHF - 2.42

GBPJPY - 2.38

GBPUSD - 2.00

EURCHF - 1.64

EURAUD - 1.62

EURCAD - 1.52

EURJPY - 1.61

EURUSD - 1.35

USDCHF - 1.20

USDJPY - 1.18

USDCAD - 1.12

AUDNZD - 1.12

AUDJPY - 0.99

CHFJPY - 0.98

AUDCAD - 0.93

NZDJPY - 0.88

AUDUSD - 0.83

NZDUSD - 0.74

EURGBP - 0.67

 

Adica asta vrea sa spuna ca la o variatie de 13-14 puncte a lui EURUSD, perechile GBPCHF si GBPJPY vor varia aproximativ 24 de puncte fiecare. Ori daca USD-ul infloreste acum si se intampla ca G/U sa se miste 200 de puncte si/sau E/U sa se miste si el cu vreo 140, probabil ca E/G nu se va misca mai mult de 70 de puncte. Pentru ca asa spune matematica, asa spune FPI-ul.

 

Povestea de mai sus spusa de Astreda, cu USDCHF, este si ramane doar poveste. Cu o variatie zilnica medie de 108 pipsi pe zi in ultimul an, USDCHF este o pereche "relativ linistita".

 

Prin comparatie EURUSD are undeva la 120 de pipsi variatie zilnica medie pe ultimii 4 ani, iar G/J se ridica la aproape 200 pe aceeasi perioada de 4 ani, avand peste 220 de pipsi pe zi VzM pe ultimul an. Se poate face un indicator foarte simplu care sa adune (high-low) pe toate barele si sa imparta la numarul de bare.

 

Acuma exista si zile care fac exceptia de la regula, cum ar fi acu de curand cu AUD-ul (sa traiasca metalele pretioase, dobanzile crescute si cangurii, ca am castigat o gramada de bani cu el de cand creste, haha) dar in principiu, la o medie de mai multe zile, lista asa arata cum am dat-o eu (cum s-a dat/asezat singura, de fapt)

 

Si inca o chestie, teoria ca teoria, dar practicaaaaa.... Un incepator trebuie sa fuga de perechile saltarete si de cele cu lichiditate mica ca dracu de tamaie... Pentru inceput cautati sa evitati CAD, CHF, NZD, etc (lichiditate mica, sensibile la evenimente de tot felul). Cele mai bune perechi pt inceput sunt EURUSD (cea mai tranzactionata), EURJPY, USDJPY, cu lichiditate mare, nu foarte saltaretze, nici molcome, GBPUSD (raport de profit foarte bun avand USD ca tail si de doua ori mai saltareata ca euro). Am mai vorbit despre asta si prin alte parti. Ideea e sa va axati pe o pereche. De ce? Cititi babypips, au un tutorial foarte bun despre asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.