Sari la conținut

Strategie simpla de reversal la h4/daily


Postări Recomandate

Aceasta strategie se adreseaza din nou traderilor incepatori, dar in parte si celorlalti traderi care considera ca au nevoie de alte elemente ptr. a-si consolida stilul de tranzactionare.

Indiferent de ce fel de trader va considerati va invit sa postati. Bune, rele, doar comunicand reusim sa limpezim problemele!

Strategia este cat se poate de simpla si functioneaza la orice timeframe; ptr. simplificarea lucrurilor si ptr. a proba profitabilitatea sistemului o sa-l testam la H4/daily. Folosind aceasta strategie o sa va obisnuiti si cu pozitii largi pe care nu o sa le inchideti dupa o zi pe alta (swing trading). Ele or sa stea deschise foarte multe zile, sau chiar luni de zile.

 

Cum functioneaza acest sistem?

Tranzactionam intre banda superioara si cea inferioara a bollinger bands. Mergem cu trendul de la h4/daily si nu iesim din tranzactie pana nu vedem un semnal de reversal pe care ulterior il confirmam.

 

Ce inseamna semnal de reversal, ce consideram aici?

1) paternurile de reversal candlestick (evening/morning star, harami, engufling, etc)

2) ratiile fibonacci si extensiile fibonacci impreuna cu undele corective/impulsive si cu clustere fibonacci

3) paternurile clasice de tip head and shoulders, triangle, channel, wedge, etc

4) paternurile gartley/scott carney/pesavento

5) analizam pretul in raport cu timpul dupa formula lui gann: P = t ^ 2 (pretul egal cu timpul la patrat). Facem aceasta analiza folosind 2 metode cunoscute de reversal si anume pyrapoint si dynamic gann levels.

 

O sa vi le explic pe toate cat o sa pot de clar posibil, dar aveti rabdare! Postarile astea consuma o gramada de timp.

Intre timp o sa va explic teoria strategiei mai pe indelete, ce indicatori folosim, o sa facem o trecere in revista a paternurilor de candlestick si cum folosim fibo si extensiile fibo. Dam drumul la tranzactii real time cu ce avem si incet, incet o sa lamurim teoretic si practic si cu restul de paternuri de reversal.

  • Upvote 7
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dragi traderi, inainte de a porni descrierea strategiei as vrea sa va pun o intrebare. Ce indicatori mt4 pe care ii folositi sunt predictivi?

Am pe calculator +1000 de indicatori creati ptr. mt4, frumos colorati, cu functii extrem de complexe, ptr. care s-a depus o munca fantastica. Apreciez efortul si devotamentul...

Cat sunt de utili acesti indicatori? Ce prezic ei? Puteti afla cu ei daca avem de-a face cu o miscare de tip trend, sau o miscare in range? Sau cand se termina trendul? Dupa terminarea trendului incepe o miscare in range, sau un trend in sens opus? Daca indicatorii respectivi descriu doar starea miscarii pretului la un moment dat (non lagging indicators), probabil ca nu trebuie sa-i mai consult, ptr. ca vad deja pe grafic pretul incotro se duce.

Exista o gramada de strategii pe forumuri care se bazeaza pe intersectii de ma (adica moving average, nu conteaza de care: simple, exponential,smoothed, linear weighted). Prezic ceva intersectiile de moving average? Sau folosirea lor porneste doar de la prezumtia ca exista trendul la momentul curent?

Probabil ca non existenta trendului si folosirea interesectiilor de ma v-a produs deja de multe ori pagube in cont/buget si v-ati pus problema ca mai trebuie ceva... Ce sa fie acel ceva, vedem imediat...

Daca totusi ati gasit indicatori predictivi ptr. mt4 va rog sa mi-i trimiteti urgent; sunt foarte interesat sa stiu incotro o ia bursa la orice moment.

Ce vreau sa zic cu introducerea asta stufoasa? Vreau sa trag un semnal de alarma in fata traderilor incepatori care studiaza tot felul de strategii complexe, cu indicatori dragutzi si frumos colorati! Toate aceste strategii fac parte dintr-o noua etapa a bursei forex, sa-i zicem asa, scoala moderna.

Daca vreti profit consistent mergeti si studiati scoala veche, care explica in esenta 3 lucruri:

1) momentum precede pretul; care sunt o parte din indicatorii de momentum am mai zis si la strategia "Linii de trend si divergente", o sa mai recapitulez si aici;

2) exista anumite paternuri de reversal, pe care traderii cu experienta le-au vazut si le-au descris si care functioneaza cu o anumita probabilitate;

3) exista zone de grafice care se comporta ca niste adevarate bariere in calea pretului. Este vorba de pivoti, rezistente si suporti.

Exemple de site-uri care contin materiale din scoala veche:

http://www.trading-naked.com/

http://www.babypips.com/

Daca aveti nevoie de ebooks, o sa vad o solutie sa uploadez pe undeva cartile pe care le am. Din pacate sunt multi GB si e cam complicat.

Oricum folosind aceasta strategie o sa incerc sa acopar aspectele teoretice de baza; va ramane in sarcina sa aprofundati problemele, materiale online sunt berechet. Eu o sa punctez ceea ce e de punctat si o sa insist doar acolo unde e cazul.

In plus, daca o anumita problema ramane in aer si nu gasiti raspuns, intrebati punctual. Oricat de spinoasa ar fi problema (sper sa nu ma depaseasca ;) ) eu o sa ma stradui sa raspund. Sunt un om calm si rabdator, asa ca faceti-va curaj... ;)

Cam atat cu introducerea. O sa explic in continuare partea teoretica a strategiei.

 

Ce operatii trebuie sa facem ptr. intrare/iesire din tranzactii?

1) analizam conditiile de overbought/oversold (ob/os).

Indiferent ca exista sau nu conditii de ob/os, mutam doar sl, dupa exemplul pe care il voi da.

Daca exista asemenea totusi asemenea conditii incepem sa studiem mai atent graficele, pretul poate fi fortzat sa se intoarca.

2) studiem daca exista divergente pe diversi oscilatori. Divergentele apar la finalul unei miscari largi, asa ca atentie! Ele prezic si confirma o miscare in sens invers a pretului. Daca am gasit divergentele, nu facem in principiu nimic. Setam doar sl mai strans, si devenim mult mai atenti asupra tranzactiei respective, pretul se poate intoarce deasemenea oricand.

3) cautam sa vedem daca exista conditii de reversal; momentan o sa cautam doar paternuri candlestick si masuram segmentele de pret cu fibo, asa cum o sa descriu in urmatoarele 2 posturi.

4) in momentul in care exista patern de reversal, inchidem tranzactia precedenta si luam una in sens contrar. (iesim dintr-o tranzactie long si deschidem una short sau invers).

Stop loss il punem in spatele paternului candlestick, acolo unde e clar ca el nu a functionat. (exemplu: daca gasim o stea de seara (evening star/doji evening star), sl il punem deasupra celui mai inalt varf al stelei de seara; deasupra ei cu doar cativa pips. La fel procedam si in cazul sa zicem morning star/doji morning star, setam sl sub stea cu doar cativa pipsi dedesupt)

TP il setam la un target fibo, o sa vedem in continuare, sau il setam cat mai mare: +500, +1000 pips fata de valoare curenta, urmand sa-l modificam pe masura ce tranzactia creste in profit si depaseste anumite ratii fibo.

5) Daca paternul de reversal nu a functionat, reintram pe tranzactia precedenta, in sensul trendului de mai inainte. Totusi reintram cu un risc mai scazut. De ce? Exista deja conditii de ob/os, trebuie sa fim precauti. La urmatorul patern de reversal, reluam operatiile 3), 4) si 5).

 

Cum studiem conditiile de ob/os? Ce indicatori folosim?

1) Bollinger Bands. In momentul in care pretul este in zona uneia din benzi (inferioara/superioara) sau se plimba pe aceste benzi, pretul devine/este ob/os;

2) starc bands (este similar cu Bollinger Bands); eu nu-l folosesc, dar puteti sa-l folositi cu incredere;

3) williams' percent range (nivelele -20 ptr. ob, -80 ptr. os; atingerea nivelelor -5 si -95 sunt critice, pretul poate sa-si schimbe directia oricand);

4) stochastic (5,3,3) - (nivelele 80 ptr. ob, 20 ptr. os), cu cat nivelele sunt mai spre capetele 0 si 100 cu atat conditiile de pret sunt mai critice

5) CCI - (la manual scrie ca nivelele 100/-100 ptr. conditii de ob/os, eu nu iau in calcul decat la +200,+250 ptr. ob si -200,-250 ptr. os);

Mai sunt si alti indicatori ptr. masurarea ob/os, dar eu doar pe acestia ii folosesc.

 

Un caz special este rsi(14) -toata lumea considera ca indica la nivelele +70/-30 conditii de ob/os. Nu vreau sa deschid polemici cu nimeni pe aceasta tema, probabil o sa incercati sa ma convingeti contrariul... Eu am citit cartea "New Concepts in Technical Trading Systems" a lui J. Willes Wilder Jr. unde a fost descris rsi ptr. prima oara, dar nu scrie nimic despre conditii de ob/os ptr. acest indicator, doar despre divergente. O sa va traduc mai tarziu din cartea respectiva. In schimb folosesc indicatorul ptr. cautarea divergentelor pe respectivele nivele. O sa va prezint intr-un nou post despre divergente conceptul foarte interesant "Failure Swings" care functioneaza la rsi.

 

Reiau lista de mai sus a indicatorilor, pe care urmaresc si caut divergentele: williams' percent range (14), stochastic (5,3,3), CCI(14) (uneori si CCI(50) sa CCI(100)), rsi(14) pe care l-am pomenit cu problema lui deja, macd(12,26,9) si uneori osma(12,26,9).

Mai sunt si alti oscilatori buni, puteti extinde cautarea pe ei.

 

 

Va rog sa analizati cu atentie imaginile atasate, va prezint cam cum arata tranzactiile din strategia de care discutam. Sigur ca apar si conditii de joc discretionar, functie de experienta si stilul de joc al fiecarui trader. Dar esenta ar fi aceeasi.

In imagini am trasat linii albe orizontale si in dreptul lor sl, nivelele la care setam stop loss.

Imaginile atasate fac cat 1000 de cuvinte:

 

to be continued ;)

post-1-1184444019_thumb.jpg

post-1-1184444018_thumb.jpg

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok, stiu ca le stiti! ;)

am atasat cateva poze, ce am gasit prin site-uri.

sunt o gramada de tutoriale online, trebuie doar sa cautati.

 

Daca totusi nu le stiti, am atasat si 2 indicatori ptr. mt4, care le gaseste automat.

 

As putea sa fac un tutorial in romana, cu ele, daca e super necesar, dar cred ca nu este cazul. Daca da, postati cerinta...

 

O sa tratez intr-un post separat si gap-urile. Cum le interpretam si cum ne ajuta ele in tranzactii.

candlestick.zip

Indicators.zip

  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa discutam un pic despre cicluri la diverse timeframe-uri. Atunci cand un ciclu weekly pleaca in sus vedem ca la daily exista segmente mari de pret, in sus, fiecare segment mare fiind urmat de un segment mai mic, in jos. Daca la daily pretul se duce in jos, ne asteptam ca la graficul pe H4 sa vedem desemenea segmente mari de pret in jos, urmate de segmente de pret mai mici in sus.

Sa numim segmentele mari unde impulsive si segmentele mici, corective.

Avem 2 aspecte de clarificat:

1) cat de mari sunt aceste segmente, unele in raport cu altele?

2) cat de multe segmente sunt intr-un ciclu, cand se incheie un ciclu la un timeframe si incepe un altul in sens invers?

3) cu ce ne afecteaza din punct de vedere practic aceste cicluri, cum le putem folosi? ;)

 

1) La prima problema ne ajuta ratiile fibonacci (o sa le numesc pe scurt fibo).

Atentie, consideram aici doar proportiile fibo intre doua segmente de pret; despre relatia intre pret si timp o sa discutam in urmatoarele posturi. Deasemenea despre numerele Lucas vom vedea mai tarziu.

 

In mod normal orice trader care se respecta stie acest lucru, totusi am intalnit destui traderi pe diverse chaturi fx (ex. marketiva) care nu cunosc nici un aspect despre fibo si cum ar putea fi aplicat.

 

Deci ce sunt numerele Fibonacci? Le-a mai explicat maslow intr-un alt thread, probabil si altii, incerc si eu aici in mare viteza; mai studiati si voi materialele online, care sunt numeroase si daca tot nu intelegeti, puneti intrebari.

Sirul lui Fibonacci este o secventa de numere in care fiecare numar se obtine din suma precedentelor doua din sir. Astfel, primele 10 numere ale sirului lui Fibonacci sunt:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, ...

(primele 2 numere sunt predefinite, iar restul se obtin in mod recursiv, din suma precedentelor doua: 3 = 2 + 1, 5 = 3 + 2, samd...)

Raportul fiecarei perechi consecutive de numere tinde la 0,618 sau la 1,618 dupa primele patru numere. Numim acest raport ratii, proportii sau nivele fibo.

Legat de aceste ratii segmentele corective pot avea in general marimile

0.146, 0.236, 0.382, 0.447, 0.5, 0.618, 0.707, 0.786, 0.841, 0.886 fata de cele impulsive (fibonnaci retracement si/sau extensii fibonacci).

Cateodata au marimea de maxim 1, adica impulsiva este egala cu corectiva, dar aceste cazuri sunt extrem de rare.

Undele impulsive pot avea marimea 1.0, 1.128, 1.272, 1.414, 1.5, 1.618, 1.732, 1.902, 2.0, 2.236, 2.414, 2.618, 3.14, 3.618, 4.0 fata de undele corective sau fata de undele impulsive precedente.

La aceste nivele sau ratii fibo ne putem astepta de asemenea la rezistente sau suporti foarte puternici.

doua intrebari care-mi vin in cap acum legat de aceste afirmatii:

Q) Respecta marketul intotdeauna aceste proportii?

A) In general da, mai sunt si exceptii.

Q) De ce respecta marketul aceste proportii?

A) Complicat de raspuns...

-Exista foarte multi traderi care lucreaza cu nivelele fibo. Daca toti acestia seteza sl/tp pe aceste nivele e normal ca sa vedem exact acolo cum pretul stationeaza, sau se intoarce.

-Apoi se pare ca tot ce e in natura umana si in universul care ne inconjoara respecta aceste proportii. Nu vreau sa intru in detalii, exista foarte multe materiale online care abordeaza aceasta problema. Cert e ca nici modul de functionare al pietele financiare nu este ocolit de aplicarea proportiilor fibonacci.

 

 

2) cat de multe segmente sunt intr-un ciclu ne raspunde elliot. Sunt 3 unde impulsive, normal, fiecare unda impulsiva fiind urmata de una corectiva (x-1 impulsiva, 1-2 corectiva, 2-3 impulsiva, 3-4 corectiva, 4-5 impulsiva). Dupa acest sir de unde urmeaza un alt ciclu in sens opus. Acest ciclu este mai mic; are doar 3 unde, astfel: 5-a impulsiva, a-b corectiva, b-c impulsiva. Proportiile intre aceste segmente le gasiti in manualele care studiaza teoria elliot wave. Deasemenea o teorie similara ar fi wolfe wave, in care gasim deasemenea 5 segmente intr-un ciclu, urmat de o corectie importanta (corectie cam de aceeasi marime ca la elliot wave).

Au dreptate aceste teorii? Putem sa le folosim in practica? Eu personal inclin sa cred ca teoriile sunt valide. Am vazut de multe ori cicluri elliot complete si m-am minunat de cat de precis poate sa functioneze bursa. Totusi, au fost si multe cicluri in care, desi m-am straduit ;), n-am reusit sa gasesc 5 unde, urmate de altele 3. Asta chiar in ciuda faptului ca am cumparat programe specializate de predictie: elwave, mtpredictor, Refined Elliott Trader, pe bani frumusei.

Oricum am gasit intotdeauna, in orice ciclu. un numar impar de segmente de pret: 1,3,5,7,9,11, etc

Concluzie: orice ciclu incepe cu o impulsiva si se termina deasemenea cu o impulsiva, intre impulsive existand intotdeuna unde corective.

 

3) cum folosim practic aceste lucruri?

Sa recapitulam putin cum ar trebuie sa functioneze un ciclu. Sa presupunem ca suntem la weekly pe banda superiora a lui bollinger bands si ca incepe un ciclu in jos. Ce ne asteptam sa vedem pe graficul de la daily? Un segment de pret mare in jos (impulsiva), urmat de un segment mic de pret in sus (corectiva), apoi iar un segment de pret mare in jos (impulsiva).

Apoi iar o corectiva, iar o impulsiva si am ajuns pe banda inferioara a bb la weekly.

La daily am avut deja 5 cicluri iar pretul a ajuns de pe banda inferioara pe cea superiora a bb de 5 ori.

 

Dar la graficul de la H4 (4 ore)? Cand incepe o unda daily impulsiva in jos ar trebui sa vedem la H4 n segmente impulsive in jos, fiecare cu corectiile de rigoare.

Dar cand incepe o unda corectiva, la daily, in sus? Pai ar trebuie sa vedem la H4, unde impulsive in sus, urmate de corectii in jos, dupa fiecare impulsiva.

Concluzie: miscarea de pe un tf superior determina si marimea segmentelor de pe tf superior. Este valabil si ptr. tf-uri f. mici.

Masuram apoi si segmentele cu proportiile fibo si avem o idee mai clara asupra marimii tranzactiilor pe care le facem.

 

La ce ne foloseste?

1) sa calculam un target minim al tranzactiilor;

2) sa calculam un rr (risk to reward ratio) cat mai bun ptr. tranzactiilor noastre. De asta depinde si randamentul de crestere al contului nostru fx (o sa vedem intr-un post viitor relatia dintre rr, sl/tp si mm).

3) sa gasim puncte de reversal cat mai precise (exemplu: o intrare short sigura este la finalul unei unde corective, atunci cand pretul a urcat si a ajuns la nivelul 0.886 fata de segmentul anterior si a fost urmat de o stea de seara).

4) atunci cand finalul de cicluri de pe diverse tf-uri coincide sa putem face intrarea in tranzactie la un tf ( sa zicem h1 sau h4), dar sa facem iesirea la un alt tf superior (exemplu: la finalul ciclului daily); in acest fel maximizam profitul si obtinem un rr si mai bun;

mai sunt si alte avantaje, o sa mai revenim...

 

Am incercat sa explic babeste, cu un limbaj primar, tocmai ptr. ca este esential sa pricepeti cum functioneaza ciclurile pe diverse tf-uri.

Daca totusi nu e clar ce am incercat sa explic, intrebati concret.

O sa atasez si cateva imagini ptr. edificare.

 

P.S. Daca e careva care nu stie cum se masoara fibo concret pe o platforma mt4, sa-mi zica, sa postez pas cu pas operatiile.

  • Upvote 4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rind felicitari pentru munca pe care o depui ;) datorita tie am redescoperit forexul si culmea ... armonia cursului valutar.

In acest sens, al acestei armonii ... se stie ca lungimea undelor fie ele impulsive sau corective , se intinde pina la anumite valori fibonacci , si oricarei unde i corespunde un nivel fibo de retracement de unde cursul se poate intoarce ca directie , fie ca este vorba de retracementele normale 0.382 , 0.618 sau 0.786 fie ca este vorba de proiectiile acestora 1.27 , 1.618 , 2.24 , 2.618 , 3.14 .Acum ce vreau sa spun...( ce prostut am fost ...) , adica cu toate ca stiam atat de oscilatorii clasici descrisi de tine la primul capitol cat si de nivelele fibo , nu puteam sa-mi dau seama cat mai exact la care nivel fibo exista cele mai mari sanse ca pretul sa-si schimbe directia ... pina acum cand m-am luminat ... adica daca macar 3 oscilatori fac divergenta exista sanse apreciabile ca pretul sa-si schimbe directia la urmatorul sau urmatoarele nivele fibo (astfel se elimina anumite intrari pe directie opusa , lucru ce aduce o intrare mult mai buna pe piata)

Poate am redescopeit focul ... ;) dar nu m-am putut abtine de la acest reply.

Nu stiu cat am fost de clar in idee ... de citeva nopti studiez de mama focului ...dar inca gindesc “chiar asa de dificil a fost sa-mi dau seama de corelatia dintre oscilatori si nivelele fibo ? “ Se pare ca abia dupa ce ajunge traderul sa se mentina cu valoarea contului ,eventual sa-l creasca usor , isi da seama ca abia atunci incepe cu adevarat procesul de invatare , cel putin la mine se pare ca asa este.

Felicitari MFX123 ... cred ca pe multi ai inceput sa-i pui la studiu .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi cer scuze ptr. cei care asteapta sa postez mai rapid informatiile si sa dau drumul la trading.

Momentan sunt in concediu si ma stradui sa ma impart in multe directii.

Dar nu poti sa postezi cand faci baie in mare, cand descoperi noi locuri, cand sofezi sau cand stai prin baruri si cafenele... :D

Incerc sa ma tin si de trading, incerc sa mai si traiesc; imi pare rau cand imi dau seama ca am deschis acest thread in contratimp. E o problema temporara (nu mai dureaza mult, maxim 3 sapt.). Dupa care din nou acasa, ptr. full day trading.

Deci o sa scriu toate detaliile teoretice, si o sa umplu golurile pe masura ce trece timpul, just wait... :D

 

O sa incerc sa dau drumul la tranzactii real time maine, luni.

Am facut acum un nou cont demo la nortfinance.com:

login: 555659

password: lbxe8zu

investor: 4vjpmub

 

puteti sa intrati pe el si sa faceti tranzactii demo o data cu mine, sau puteti sa vedeti doar ce tranzactii sunt acolo si conditiile in care au fost executate.

Fiind un joc la H4 inseamna ca din 4 in 4 ore, atunci cand se inchide ultimul candlestick, trebuie sa studiem ce s-a mai intamplat, sa inchidem si sa deschidem noi tranzactii. E posibil sa mai apara anumite desincronizari, legate de concediul meu, dar nu cred ca or sa fie probleme majore. De felul meu sunt totusi un om punctual :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

merci astreda!

Nu stiu daca am inteles ce vroiai sa zici legat de paralela intre oscilatori si fibo, dar atentie, sa nu faci confuzii!

Daca ai neclaritati mai intreaba-ma pe email, pe chat, baga un pm sau de ce nu, chiar pe thread.

 

 

 

In primul rind felicitari pentru munca pe care o depui :D datorita tie am redescoperit forexul si culmea ... armonia cursului valutar.

In acest sens, al acestei armonii ... se stie ca lungimea undelor fie ele impulsive sau corective , se intinde pina la anumite valori fibonacci , si oricarei unde i corespunde un nivel fibo de retracement de unde cursul se poate intoarce ca directie , fie ca este vorba de retracementele normale 0.382 , 0.618 sau 0.786 fie ca este vorba de proiectiile acestora 1.27 , 1.618 , 2.24 , 2.618 , 3.14 .Acum ce vreau sa spun...( ce prostut am fost ...) , adica cu toate ca stiam atat de oscilatorii clasici descrisi de tine la primul capitol cat si de nivelele fibo , nu puteam sa-mi dau seama cat mai exact la care nivel fibo exista cele mai mari sanse ca pretul sa-si schimbe directia ... pina acum cand m-am luminat ... adica daca macar 3 oscilatori fac divergenta exista sanse apreciabile ca pretul sa-si schimbe directia la urmatorul sau urmatoarele nivele fibo (astfel se elimina anumite intrari pe directie opusa , lucru ce aduce o intrare mult mai buna pe piata)

Poate am redescopeit focul ... :D dar nu m-am putut abtine de la acest reply.

Nu stiu cat am fost de clar in idee ... de citeva nopti studiez de mama focului ...dar inca gindesc “chiar asa de dificil a fost sa-mi dau seama de corelatia dintre oscilatori si nivelele fibo ? “ Se pare ca abia dupa ce ajunge traderul sa se mentina cu valoarea contului ,eventual sa-l creasca usor , isi da seama ca abia atunci incepe cu adevarat procesul de invatare , cel putin la mine se pare ca asa este.

Felicitari MFX123 ... cred ca pe multi ai inceput sa-i pui la studiu .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am deschis primele tranzactii, imediat o sa postez si logica lor

 

prima tranzactie, gbp/jpy long, dupa cum se vede in prima imagine atasata, avem conditii oversold (am scris acolo nivele os), divergente, trasate cu galben, fibo incercuit, retracement 0.707, ceea ce inseamna ca s-a terminat probabil unde corectiva si a inceput una impulsiva

la aceasta tranzactie am intrat dupa primul gimmee bar (ptr. cine nu stie ce inseamna o sa fac un post separat)

sl sub gimmee bar, tp la fibo 1.414 cu specificatia ca va trebui modificat dupa si daca pretul trece prin nivelul fibo 1.272

 

a 2-a tranzactie usd/cad short, a 2-a imagine atasata, avem conditii overbought (am scris nivel ob), retracement fibo 0.447 (s-a terminat probabil o corectiva, incepe o impulsiva), intrare tarzie (trebuie o candela mai devreme, dar am ajuns tarziu la calculator), sl peste gimmee bar, tp la fel ca la gbp/jpy la fibo 1.414, pe care il modificam la 1.618 daca pretul trece prin nivelul 1.272

 

a-3-a tranzactie eur/jpy, are conditii similare de intrare ca si gbp/jpy; in fig. 3 apare si un gen de gartley care normal ca e trasat prost, ptr. ca nu exista fibo 0.93 (legatura de sus intre tringhiurile albastre). O sa discutam intr-un post, foarte pe larg despre aceste paternuri, conditiile care trebuiesc intrunite, sl si tp.

 

a 4-a tranzactie gbp/usd, este una mai speciala.

De ce? Ptr. ca am intrat pe o corectiva. Nu va recomand sa faceti acest lucru, tranzactia a fost deschisa doar cu scop demonstrativ.

Atunci ce va recomand? Ptr. un succes cat mai mare va invit sa deschideti doar tranzactii in directia generala de mers a pretului si sa evitati pe cat posibil corectiile de pret. Asta mai ales cand jucati pe tf-uri mici, mai mici de h4.

Va recomand asta din mai multe motive dintre care o sa enumar doar 2:

1) rr (risk to reward ratio) este f. scazut in cazul corectiilor. Este extrem de important sa avem rr cat mai mare, ptr. un castig global cat mai mare.

2) corectiile dureaza foarte mult timp; asa cum zice elliot, doar 30% din timp marketingul face trend si merge in unde impulsive, restul de 70% este timp mort, in care pretul face corectii.

post-1-1185173851_thumb.jpg

post-1-1185173850_thumb.jpg

post-1-1185173849_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

iata un caz despre care trebuie sa discutam.

pozitia noastra la g/j, la h4, este long, dar conditiile de la h1 arata ca perechea se afla in conditii de reversal, deci ca pretul e posibil sa se deplaseze in jos (cnf. figurii).

am incercuit fibo 0.618 (care in acest caz pare ca se comporta ca o rezistenta), si am incercuit zona in care pretul a atins bb pe banda superioara. Divergentele bearish sunt trasate cu galben, deasemenea avem un bearish harami.

In acest caz presupunem ca ciclul long la h1 s-a incheiat, urmeaza o corectia (short) si dupa aceea din nou long ptr. finalizarea ciclului la h4.

 

Ce facem in conditiile astea?

avem 4 cazuri:

1) iesim din tranzactia long la h4, caz in care nu o sa facem niciodata vreun nr. semnificativ de pips (o sa jucam doar in intraday si culegem doar ce ne ofera ciclurile mici)

2) iesim din tranzactia long la h4, intram short la h1 asteptam final de ciclu h1, dupa care reintram long deasemenea la h1. acest caz e similar cu primul, nu ne intereseaza...

3) lasam tranzactia long la h4 asa cum e, dar luam hedge (short la h1); vom avea 2 pozitii long si short, cu grija sa inchidem tranzactia short la finalizarea ciclului h1 si sa lasam in continuare long la h4 sa-si continue ciclul pana la finalizare

4) nu facem nimic, asteptam pretul sa se corecteze dupa care sa-si reia cursul.

 

Cu siguranta e o situatie interesanta! :D

Ce fac eu in cazurile astea?

-aleg varianta 4 ptr. ciclurile la h4;

-aleg varianta 3 ptr. cicluri mult mai mari (cazul daily/weekly);

Adica daca am deschis o tranzactie la weekly care este foarte profitabila, dar am semnale ca urmeaza o corectie la daily, intru hedge pana la finalizarea corectiei pe daily. Desi prin carti scrie ca este interzis sa faci hedge, totusi o sa ignor de data asta teoria si o sa iau cele cateva sute de pips pe care mi le va oferi corectia respectiva la daily.

E o problema delicata, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.

Voi faceti cum credeti de cuviinta, fiecare cum se simte mai bine!

 

Dar atentie la cazurile 1) si 2)! Majoritatea traderilor incepatori culeg rapid cele cateva pip-uri pe care le-a oferit tranzactia in intraday, nu mai asteapta retracement de teama ca pretul isi va schimba sensul si ca vor pierde si bruma de castig pe care o au la momentul respectiv.

Un fel de a zice "nu da vrabia din mana pe cioara dupa gard!".

Trebuie sa va invingeti teama asta! altfel o sa aveti in buzunar doar monezi mici, in loc de bacnote mari. Nu fac apologia tranzactiilor swing, joc si eu uneori in intraday, dar profitul adevarat l-am scos intotdeauna din tranzactiile pe termen lung.

Asa ca faceti eforturi!

post-1-1185202081_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stop loss cu pierderi la jpy-uri.

Apropo de ce spuneam aseara, acum era un caz fericit sa inchid tranzactiile pe profit la jpy-uri. As fi avut +1% in cont.

Mai ales ca existau semnale clare ca pretul se va duce in jos si mai ales inainte de stirile pe Japonia.

Oricum nu m-am asteptat ca jpy sa se intareasca asa puternic; ptr. toate estimarile incorecte exista sl si ptr.toate estimarile corecte tp. :D

De-aia e bine sa tii sl stranse.

Am pierdut 0.5% din cont, bad news... Am reluat long la jpy-uri, sa vedem continuarea...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.