Sari la conținut

Trend channel


Postări Recomandate

Salut,

 

Din cauza ca nu am gasit un indicator serios ce sa deseneze Trend Channel la fel cum l-ai desena cu linii (probabil exista) , am creat eu unul.

 

Am fost sub deadline serios , si iata prima versiune. Programez in MQL decat de 3 zile , asa ca orice sugestii sunt binevenite. As vrea mai ales ca atunci cand te deplasezi inapoi pe chart, sa prelucreze numai acele bari, lucru ce am reusit partial sa fac , doar ca flow-ul e urmatorul: cand se declanseaza un tick , se redeseneaza indicatorul. Partea proasta e ca atunci cand se declanseaza tick-ul , te readuce la momentul initial. Poate ca exista o metoda in afara de tick ce sa redeclanseze afisarea indicatorului, ca nu va sta omul sa stearga si sa reintroduca indicatorul de fiecare data cand da inapoi.

 

Si in aceasta forma mie mi se pare deosebit de folositor.

 

Sper sa va scuteasca de minutul in care desenati trend channel. Trade well!

Trend_Channel_v1.mq4

Trend_Channel_v1.ex4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • Moderators

Salve si bine ai venit in lumea MQL!

 

In primul rand o observatie: ori de cate ori atasezi fisierul mq4 nu este nevoie sa atasezi si fisierul ex4. Cel de al doilea il poate obtine fiecare, din primul, apasand butonul compile. Fisierul ex4 este executabilul, el se ataseaza la postare doar in cazul in care nu vrei sa faci public codul sursa al indictorului, caz in care pui doar fisierul ex4 si nu pui mq4. In acest caz, numeni nu poate vedea ce ai facut inauntru, ci doar se poate folosi de indicator. Ma rog, umbla rumori ca unii de pe aici ar fi capabili sa de-compileze fisierele ex4 si sa extraga sursa din ele. Dar sa zicem ca astea sunt doar zvonuri... hihi.

 

Bun. Acuma tehnic, calculul inclinatiei canalului se face aproximativ bine. Mai ai un pic de lucru la largimea canalului, care uneori este mult prea ingusta. Eu nu trag asa canalele niciodata, un canal trebuie sa includa IN INTERIORUL lui miscarea pretului din ultima vreme. Exista foarte multi indicatori care fac asta, doar ca ei nu se cheama "trend"-nu-stiu-cum, ci au diverse alte nume pompoase. De exemplu poti sa te uiti prin indicatorul "SHI-Channel" care a fost postat pe aici pe undeva. Il am eu, daca nu dai de el. Traseaza canalele mult mai bine. Pentru o combinatie convenabila de parametrii, el traseaza canalele aproximativ la fel ca indicatorul tau, de unde am dedus ca indicatorul tau calculeaza corect inclinatiile. Adica am folosit SHI-ch ca termen de comparatie. De asemenea, exista un indicator numit "Polinomial regression" care daca ii dai gradul polinomului egal cu 1 (se poate da orice intre 0 si 8) iti va trasa regresia de gradul 1, exact ca tools-ul "linear regression channel" pe care poti sa il pui pe grafic din bara de tools, doar ca indicatorul respectiv are grija sa il miste la fiecare bara, nu trebuie sa il misti tu. O sa vezi un punct rosu in stanga liniilor, acel punct poti sa il marchezi cu mouse-ul si sa il tragi in alta parte, iar regresia se va calcula din nou, automat, la urmatorul tick. Acest indicator a fost si el postat pe vamist mai demult. Daca muti punctul pe topuri/bottomuri, atunci canalul trasat este - teoretic - aproximativ egal cu canalul trendului, deci il poti folosi ca sa iti "calibrezi" indicatorul tau. Parerea mea e ca regresia liniara sau polinomiala este mult mai utila in aproximarea trendului. Daca ii dai o dispersie corespunzatoare (aproximativ 90% din miscarea cursului sa fie inclusa in canal, pentru asta dispersia trebuie sa fie undeva intre 1 si 2) atunci canalul trasat iti va arata mult mai fidel miscarea cursului, in plus va lasa in afara extremele... extreme, care sunt doar "anomalii" ale cursului.

 

Ca sa intelegi ce vreau sa zic, foloseste un expert vid sa testezi indicatorul tau, in paralel cu ceilalti doi. Metoda a mai fost explicata, o sa o rezum pe scurt: creezi un expert cu cele trei functii, init, deinit, start, in care scrii doar return(0) si il compilezi cu numele void.mq4, il incarci in tester si selectezi vizual mode, control points. Dai start, apoi cand incepe sa se miste, dai pauza de la butonul de pauza. Pui pe chart indicatorul tau, si daca vrei mai pui si SHI-ch, si Poli-reg cu gradu 1, ai grija sa le dai culori diferite. Apoi te joc cu F12, eventual mai modifici parametrii indicatorilor, etc.

 

Pe de alta parte inteleg ca tu ai vrut sa misti liniile alea in asa fel incat sa stea in fereastra, adica derulezi inapoi sa poti vedea trendurile din trecut. Asta inteleg din ce ai explicat, precum si din faptul ca ai folosit WindowFirstVisibleBar(). Well... la mine nu merge asta. Si chiar daca ar merge, nu ii vad utilitatea. Mult mai util ar fi sa tragi TOATE trendurile pe care le detectezi, si sa le lasi asa. Adica la sfarsit sa ai pe chart ceva de genul lui zig-zag, doar ca vor fi canale in loc de linii. La incarcarea indicatorului, poti face asta in functia init, ori folosind countedbars, pe care by the way, in versiunea actuala il initializezi, dar nu il folosesti in cod (?!).

 

Si ca sa raspund si la intrebare: Nu exista alta metoda de a rula indicatorul (cand derulezi, spre exemplu). Daca citesti in help despre functiile rezervate (init, deinit, start) o sa vezi care e rostul lor si cand se executa fiecare. Functia start se executa de fiecare data cand o noua cotatie vine de la server (un tick nou). Si atat. Una din hibele MT4 este ca nu implementeaza evenimente, ca mouseclick, mousemove, etc, de aia si eu ma screm cu texte pictate pe ecran si folosite ca butoane. Dar poti folosi dll-uri pentru asta, desi daca vrei sa le faci pentru a le distribui, lumea e foarte circumspecta. Eu nu as rula pe contul meu real un dll facut de altcineva.

 

Daca nu ai cei doi indicatori si nici nu ii gasesti pe vamist, da un semn (care stiti unde sunt, dati cu linkul please, nu am timp sa caut acum).

Pipsuiala spornica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.