Sari la conținut

.hst


Postări Recomandate

salutare.....aveti idee cu ce aplicatie pot accesa si eu fisierele cu extensia .hst din metatrader.....incerc sa fac un backtest manual pe mai multe timeframe-uri, dar e destul de dificil......m-ar ajuta foarte mult daca as putea modifica continutul acestor fisierelor, si anume cotatia respectivei valute.....astfel incat sa fac o analiza cat mai obiectiva.... :biggrin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

  • Moderators

concret, ce vrei sa faci? daca vrei doar sa editezi anumite valori (anumite candele), pentru asta ai la dispozitie "history center" din meniul tools. Ai grija ca history center se configureaza separat (are un program pe care trebuie sa il lansezi ca sa il configurezi, nu poti sa il configurezi din el). Default este configurat pe serverul de la MQ. Daca tu ai cont la alt broker, de exemplu ibfx, si modifici datele din fisierele .hst cu HC din tools, atunci nu mai poti recupera datele vechi, pentru ca atunci cand dai "reload" el iti aduce datele de la MQ (si nu acelea de la ibfx care erau originale, inainte de modificare).

 

daca vrei sa vizualizezi datele la gramada, poti sa redenumesti unul dintre fisierele fxt generate de strategy tester si sa il deschizi ca hst (am explicat undeva ce e cu fisierele fxt, ele contin combinatii de 3-4-5 timeframe-uri plus interpolare pt timeframe-uri mai mici, iar structura lor este ca la hst).

 

daca vrei sa vezi efectiv cotatiile, in excel ori mai stiu eu ce, le poti exporta din fisierul hst, cu un expert (este unu pus de mine la treadul cu discutii despre intelichart, ori asa ceva) sau din strategy tester. Poti sa generezi charturi de ticksi daca vrei, faci un expert de tipul

 

start()

{deschide fisier .csv

salveaza time, symbol, pereche, timeframe, bid, ask, swaplong, swapshort, ce mai vrei tu

inchide fisier

}

 

si apoi il rulezi cu ST cu every tick pe fiecare pereche si TF (19 perechi x 9 tfuri = 171 de fisiere, ia cateva minute rularea efectiva) si apoi interclasezi fisierele astea dupa timp (asta poate lua vo ora ori pe aproape, si nu o poti face cu excel, tre sa bagi foxpro ori else, ori sa faci tu un program, pentru ca fisierul rezultat e mare). Fisierul rezultat are cativa giga (la mine are 6), depinde cate date ai, si contine toata miscarea pietei la nivel de ticksi (interpolati, nu reali, dar la nivel de M1 miscarea este reala) si ca sa il poti accesa cu excel ori altceva (editor de texte) tre sa il imparti in bucatele. Matlab-ul si Matematica 3.0 il poate deschide direct (asta in cazul in care vrei sa te pierzi in calcule statistice)

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.