Sari la conținut

Analiza chandlestickurilor


Postări Recomandate

Am sa atasez doua grafice de la 2 brokeri diferiti pe care ii am eu pe desktop.Unul e de la Alpari, iar cealalta platforma se numeste Straighthold Trader.

Din ce am observat, la alpari lumanarea de la H4 se inchide la ora 17, iar la celalalt la ora 16.

In unele situatii avem pattern de reversal, iar in altele apar lumanari obisnuite.Pe care sa le luam in seama?????? =))

post-1335-1213429635_thumb.jpg

post-1335-1213429652_thumb.jpg

Editat de MarcoTrader2007
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am sa atasez doua grafice de la 2 brokeri diferiti pe care ii am eu pe desktop.Unul e de la Alpari, iar cealalta platforma se numeste Straighthold Trader.

Din ce am observat, la alpari lumanarea de la H4 se inchide la ora 17, iar la celalalt la ora 16.

In unele situatii avem pattern de reversal, iar in altele apar lumanari obisnuite.Pe care sa le luam in seama?????? =))

Aceasta tema a fost de multe ori ridicata la rusi.......Ce vroeam sa spun intradevar mai des se vede diferit decat coincide......si plus mai sunt brokeri care iarna 4H se închide la 16 si vara la 17. Eu lucrez cu cei care se inchid la 17. De fapt o lămurire logica nu am ....dar la acest TF lucrez bine si la acel nu lucrează mai deloc .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Discutia s-a mai purtat si pe la noi pe vamist, la un momentdat am facut si niste indicatori care luau in consideratie inchiderea de la anumite ore. Pentru detalii vedeti trading the time part 1 de pe blogul meu. Unul dintre motivele pentru care am luat tzeapa la ATC2007 a fost schimbarea fusului orar. Nu a fost unul din motivele "importante", adica nu incerc sa dau vina pe nimeni pentru prostiile facute personal in exepertul ala =)), dar a contat si asta.

 

Concret, desi pana la H1 toate graficele ar trebui sa fie independente de ora brokerului, well... DUPA H1 incolo, adica la TF de H4, D1, etc, graficele sunt dependente de ora de inchidere a brokerului, si de fusul lui orar. Si daca am avea charturi H2, H3, tot ar fi dependente. Daca cursul urca timp de doua ore si apoi coboara timp de 4 ore, dupa care urca iar 2 ore, atunci un broker care inchide H4 la 4H+0 (adica la orele 0:00, 4:00, 8:00 etc GMT) va arata doua spindle-uri pe H4-ul lui, iar un alt broker care inchide la 4H+2 (adica 2:00, 6:00 GMT, etc) va avea o bara lunga in jos, urmata de hammer (or hanging man, ori engulfing, depinde cum a fost evolutie anterioara si dupa cele 8 ore luate ca exemplu).

 

Practic, avem 4 posibilitati diferite, in total, si daca ne uitam la 4 brokeri diferiti, cu ore de inchidere 4H+0, 4H+1, 4H+2, 4H+3, atunci vom vedea 4 charturi H4 diferite. La prima vedere pare ca nu e mare scofala, dar analizand minutios semnalele date de aceste grafice, grrrr... indicatorii pot arata total diferiti, si obviously, ei vor genera semnale diferite de trading, in momente diferite de timp.

 

Daca ne mutam la daily, lucrurile sunt si mai imputite, deoarece sunt brokeri care inchid pe GMT, sunt brokeri care inchid pe London (care - atentie - nu este GMT, ci este defazat cu o ora timp de o jumatate de an, datorita DST), altii inchid pe NY ori - mai rau - pe ora lor locala.

 

De treaba asta nu putem scapa, decat tranzactionand pur fundamental. Un lux la care eu - ca trader mai mult automatizat si pur tehnic - nu pot nici macar sa visez. Solutia este ori sa ne mutam spre TF mici (scalping, momentum trading, astea nu sunt pt toata lumea... eu am incercat pe demo si nu am reusit decat sa pierd), ori - asa cum zicea Iordaki mai sus - sa cautam sa ne acomodam cu ce ofera brokerul nostru. Sa vedem cand inchide barele, sa vedem cum se incadreaza acesti "timpi" (romanescul corect "timpuri" suna tampit aici, desi cred ca si "timpi" e corect, exista in acest sens zicala "in doi timpi si trei miscari", chiar, o sa ma uit pe dexonline.ro sa vad daca e corect, grrr, daca m-ar vedea scrablistii mei de la club, m-ar palmui....) deci ziceam, sa vedem cum se incadreaza acesti timpi in periodizarea zilnica, adica daca brokerul inchide bara la o ora dupa deschiderea sesiunii londoneze, e foarte probabil ca doar sfarsitul acelei bare sa fie semnificativ, si atunci vom insista pe close-uri, dar daca brokerul inchide bara la trei ore dupa deschiderea londonului, adica implicit prinde deschiderea pe mijlocul barei si deschiderea NY pe mijlocul barei urmatoare, atunci ar fi mai corect sa pun pe charturile mele H4 toti indicatorii pe median price (adica (H+L)/2) sau chiar pe typical price (adica (H+L+C)/3), vezi parametrii la moving average standard in MT4, in loc sa folosim close price.

 

Indicatorul ala care sparge lumanarile in bucatzele (adica ceara, fitil, muc, etc =)) postat pe blogul meu ar putea fi foarte util sa vedem cum sunt compuse barele cu TF mare, adica punem H4 sau D1, si punem TF-ul mic la H1, mutam pointerul pe diferite candele si incercam sa vedem daca miscarea "mai multa" (bare lungi pe H1) persista la inceputul, sau la mijlocul, sau la sfarsitul candelelor H4. Daca putem gasi asemenea "regularitati", atunci in mod clar avem un H4... defazat. Daca spre exemplu constatam ca cele mai multe candele H4 au miscare multa spre sfarsitul lor, poate putem gasi o strategie sa intram pe mijlocul candelei H4. Asta desigur, in cazul in care vrem "agitatie". Daca vrem "liniste", atunci intram la deschidere si cautam sa iesim inainte ca cele 2 ore "linistite" de la inceputul candelei sa se termine. Asta depinde se strategie, daca e bazata pe volatilitate sau pe lichiditate.

 

La urma urmei nu conteaza cum afiseaza brokerul candelele alea H4. Totul e sa ne acomodam cu ele.

 

O alta solutie ar fi sa folosim candlesticks pentru TF mai mici de H1 inclusiv, si sa folosim alte reprezentari pentru TF mai mari, reprezentari care nu sunt dependente de timp, ci doar de miscarea cursului... Si aici nu ma pot opri sa fac iar referire la blog... Ati auzit de M-PF? :D (heee heeeiiiii, o sa treaca multa apa pe Ping river prin ChiangMai, pana sa intelegeti ce tools-uri utile aveti in blogul ala... numa nu am dat strategia mura in gura...:D)

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 ani mai târziu...

GBP/CAD, daily:

 

Aceasta pereche are doua pattern-uri de candlestick:

 

 

1. Bearish Engulfing (pattern de reversal a miscarii up)

 

post-2510-065714500 1285924061_thumb.png

 

2. Bearish Matt Hold (pattern de continuitate down)

 

post-2510-058093200 1285924205_thumb.png

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.