Sari la conținut

Recorduri personale


Scrat

Postări Recomandate

Am deschis acest topic pentru cei care vor sa-si posteze pozitiile cu numar record de pipsi (vezi topicul lui oltciter - deja am postat acolo). Sper sa vad cit mai multe posturi!

Si am sa incep cu 2 pozitii pe g-j. Inca nu le-am incasat, dar am mutat stopul la ~500 pipsi pe fiecare. Targetul este la 176. Daca pretul merge contra mea, oricum incasez 1000+ pipsi per total.

Bafta!

post-1398-1220543466_thumb.jpg

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nici macar una :) . intentia mea a fost sa intru short cu 2 pozitii odata, dar le-am deschis manual de unde si diferenta dintre ele.

de fapt intrasem short de la 210.50, dar am inchis pe drum din cauza unui spike pe care l-am crezut retrace... astea doua ar fi trebuit sa fie piramidarile.

notat la caiet, ramine pe data viitoare. :)

 

Doar o piramidare pe pozitia asta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Well, eseul de sambata dimineata, precum v-am obisnuit de acum....

 

Nu mai tin minte recordul meu, de fapt niciodata nu m-am gandit la "contabilizarea" unui record. Cred ca a fost in jur de 600 de pipsi, pe un lot foarte mic pe g/j, adica transformati in parai, or fi fost vreo 55, ori 110 (daca voi fi fost tranzactionat 0.01 sau 0.02, nu cred ca am jucat mai mult, si o sa explic mai departe de ce). Am inchis frecvent 200, 300 de pipsi la plus pe loturi mai mari.

 

De obicei inchid la valori mai mici, pentru simplul motiv ca inca mi-e foarte greu sa stau pe pozitiile castigatoare.

 

Traderii incepatori sunt tentati (1) sa se mărite cu bidurile perdante (adica sa le lase cat mai mult, in ideea ca poate se intoarce cursul in favoarea lor si "recupereaza"), si sunt tentati (2) sa renunte repede la cele castigatoare, sa ia profitul cat mai repede, de frica sa nu se intoarca impotriva lor (si sa transforme un castig mic intr-o pierdere mare). Ei de obicei au o gramada de castiguri mici pe o perioada de cateva luni, exact din acest motiv. Poate ei chiar reusesc sa dubleze/tripleze contul, depinde cat de mult levereaza si risca fiecare, apoi deodata, dupa un timp a carui lungime depinde de cat de norocos e fiecare si unde alege piata sa isi bata joc de el, deci deodata... BOOM! nu se mai intoarce, si bidul ramas deschis e suficient sa omoare tot contul. Multi s-au fript asa, inclusiv eu, inclusiv sensei Elder, in perioada lui de inceput. Castigi ce castigi, se pare ca totul merge bine, contul creste, si deodata BOOM, e suficient un singur bid ne-inchis la timp, si pierzi totul. Pentru ca pe masura ce se acumuleaza pierderea iti este din ce in ce mai greu sa inchizi si sa "inghiti" tot minusul ala mare. Cu cat e mai mare pierderea, cu atat e mai greu sa il inchizi, si cu atat e mai mare speranta ca se va intoarce in favoarea ta, cu atat mai mult apare sentimentul ala ca "a coborat (ori a urcat, daca erai sell) prea mult, TREBUIE sa se intoarca"... Well, practica ne arata ca nu exista "prea mult". Cum zicea Iordaki intr-un post mai demult, lumea se obisnuieste repede cu noile valori ale pretului.

 

Well, de prima chestie am reusit sa scap. Don't marry your losing orders! Cut your loses short! Litera de lege. Nu merge? da-l dracului. Ingiti cativa parai pierdere, stai cateva bare, incearca iar. Nu conteaza ca DUPA AIA se intoarce pe directia ta. Regretele nu-si au rostul, si e mai bine oricum, sa "regreti ca ai facut o pierdere mica in locul unui profit pe care puteai sa il faci", decat sa "regreti la sfarsit ca ai facut o pierdere mare pe care puteai sa nu o faci". Pentru ca piata se misca unde vrea ea. Ea se poate intoarce in favoarea ta imediat dupa ce ai inchis orderul si sa iti faca in ciuda (!), ori se poate intoarce impotriva ta daca nu l-ai inchis, si sa iti ia banii (!).

 

Cum prefereati? Sa va faca piata in ciuda, ori sa va ia banii? Eu prefer sa imi faca in ciuda, cum mi-ar face un pustan obraznic care s-a milogit la mine la colt de strada si caruia i-am dat un leu de mila, apoi el fuge mai incolo si scoate limba la mine si zice "fraiere". Una e treaba cand pustanul scoate limba la tine, si alta cand fuge cu tot cu portofelul tau, si nu-l mai prinzi.

 

Dar de a doua chestie, well.. e foarte greu de scapat. Aici sunt inca trader incepator. Cand vad ca sunt pe profit, al dracului de tare ma mananca sa inchid si sa contabilizez profitul, pana nu se razgandeste. Frica sa nu transform un profit mic intr-o pierdere mare... Uneori mut stopurile, dar de cele mai multe ori ele sunt lovite si termin pe BE ori aproape de BE. Alteori pur si simplu inchid si iau profitul mic. Rareori continua sa se duca pe directia mea. In plus, miscarile mari sunt rare. Iar atunci cand se intampla, nu intotdeauna sunt in favoarea mea, si/sau nu intotdeauna le prind de la inceput (well, aproape niciodata nu le prind de la inceput, decat cu o doza considerabila de noroc). De aia "recordurile" sunt rare. Si de aia nu m-am gandit niciodata sa le contabilizez. In urma aparitiei acestui topic (de fapt a postului lui Oltciter, cu recordul lui de 1000 de pipsi), m-am gandit ca urmarirea obtinerii unui record este extrem de benefica pentru un incepator, pentru ca te invata sa stai cat mai mult pe pozitiile care sunt castigatoare. Trend is my friend. Let your profits run. Adica si reversul medaliei. Ca degeaba "don't marry your bids" si "cut your loses", daca nu si "run your profits". Eventual piramidare in castig, de care vorbeste mfx (well, eu nu sunt tocmai de acord cu aceasta metoda, pentru ca e matemathically wrong, o miscare mica inapoi te poate prinde piramidat si sa pierzi tot castigul facut inainte de piramidare, dar asta e alta poveste; daca stii sa tii stopurile din scurt si stii cand si cum sa piramidezi, tot mathematically proved este ca acesta metoda iti poate aduce cele mai mari profituri).

 

Deci hai sa contabilizam recordurile. Aparitia treadului lui Oltciter m-a prins cu un bid de sell pe euro care era considerabil in profit (vo 300 si ceva), si pe care (datorita chestiei cu recordul, da, ambitia, deh...) l-am lasat sa mearga. Probabil ca altfel l-as fi inchis. Ajunsese la un momentdat la peste +500, dar a dat in stop pe retracement si am facut aprox. +450. Am pus detaliile pe vamist la vremea respectiva. Pot sa zic ca asta e cel mai bun record al meu de cand... urmaresc recordurile (well, "do you want my future? forget my past..." cum zic aia de la Ace of Base) si de cand... tranzactionez constient. Ha ha. Ca vor mai fi fost ele recorduri, provenite din biduri plasate la intamplare sau uitate deschise, pe conturi de mult apuse... Dar well, let's start again!

 

Hai, sa aud recorduri! Let your profits run!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

un nou record personal pentru mine.

1099 pipsi intr-o zi, si asta datorita miscarilor extrem de volatile din ziua in care s-a discutat proiectul de lege pentru cele 700 miliarde de dolari. insa riscul pe tranzactie a fost mic, am intrat cu circa 0.25-0.3% margine pe fiecare tranzactie.

post-1398-1222773966_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am aceeasi problema. Nu pot sa las pozitiile castigatoare sa evolueze. Sper ca asta se intampla pentru ca sunt cu contul cam pe breakeven (cat despre facut praf primul cont... asta e primul meu cont si dupa 8 luni de chin sunt pe -1$ din cauza dobanzii :) )

Atat timp cat sunt pe + pana in 100 de pips nu ma tenteaza sa inchid. Daca sar de 150 ma mai poate salva doar sa fac altceva sa nu ma uit pe grafice. Cred ca cel mai mult am facut in jur de 180 pips.. riscand vreo 40. De altfel cam orice trade reusit evolueaza asa...

 

Ar trebui sa existe o regula care sa se numeasca RR3 ( Risk:Reward 1:3) care sa spuna ca daca ajungi in situatia sa ai de 3 ori mai mare profitul decat riscul sa opresti imediat calculatorul, sa tai cablul de la net si sa te duci in oras intr-un loc in care ajungi cat mai greu posibil. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Hey ppl... :P

 

Sunt si eu trader, momentan tranzactionez virtual.

Urmariti evolutia contului meu la admiralmarkets pe ultimele 3 saptamani.

Daca:

-consideram pipul de 0.1$ in medie (sunt monezi care fluctueaza ffff mult si unitatea cea mai mica valoreaza fffff putin);

-luam in calcul si tradeurile active;

=> un total de aproximativ de 15.000 de pipsi pe plus :) .

Voi posta mai des de aku inainte...

Si cine e curios de sistemu folosit, just ask, it's for free :D

 

Wish you many pips ! :D

DetailedStatement.htm

post-2192-1223787976_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.