Sari la conținut

Concurs Forex Challenge - ianuarie 2009


Stefan

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 317
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • Moderators

Well, sortarea asta nu e mare scofala, aveti html, "open with excel" ori "import", dat afara toata informatia inutila (daca vreti, e optional, ia timp, vo 3 minute! hehe), sort by equity (este in meniu), descending, apoi o mica statsitica, dupa primele 12 ore de concurs.

 

concurs_v09.xls

 

De unde se vede ca, asa cum spunea si Phy pe ATC, "cel mai mare castigator este dealerul". Cei aproximativ 100 de traderi au reusit in 12 ore sa piarda, pe ansamblu, 3 procente si jumatate din equity!!!! Deci numai bine o luna este suficienta ca toti traderii sa piarda toate conturile, pentru ca matematic, 3.5 ori 25 de zile de trading, egal 100 la suta :P

 

Bafta tuturor, dar mie oleaca mai mult ca voua! :D

 

P.S. Stefan, daca faci sortare, ar fi interesanta si o mica statistica, nu flash-uri, ca pe ATC, dar un mic tabelut... ar fi bun-bun. Eu o sa tin oricum o evidenta a equityului pe zile, si o sa fac un grafic cum a evoluat equityul total pe durata concursului, pentru ca vreau sa fac niste comentarii la sfarsitul competitiei (well.. am eu o teorie a mea, noua, mai nastrusnica ca alea precedente :D... hihi), si poate pe parcurs o sa mai imbogatesc excelul si cu alte marafeturi de astea statistice, dar nu o sa ma apuc in nici un caz sa fac grafice pe concurenti, desi ar fi foarte fain. Poate editiile urmatoare ale concursului :D

 

Iar legat de partea cu "palpitantul", inca nu am avut timp sa o simt, abia am deschis ochii si astia la job imi dau crosee si upercuturi din toate directiile... Partea palpitanta va fi poate de pe la ziua a 10-a incolo, cand o sa ma conving ca romanii nostri nu cumva s-au inteles intre ei sa verse bani dintr-un cont in altul, ca buni romani ce sunt, si sa imparta bonusul la sfarsit. Pentru ca altfel nu imi explic profit de 50% pe zi, decat printr-un noroc pur si simplu chior, ori o manareala, dar astea amandoua ies din calcule in cateva zile. Pentru ca norocul nu se repeta prea des, iar conturile de manarit de termina, tre sa ai multe ca sa o poti duce pana la sfarsit... Sper ca FxPro face verificari de IP-uri si imperecheri de tranzactii pe conturi (adica daca unu vinde si altul cumpara in acelasi timp de mai multe ori), precum si filtrare de Ghost-IP servers. Ca altfel nu e decat o gogoasa foarte mare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

O mica precizare. S-au inscris 110 oameni si 98 si-au activat conturile pana ieri (cand a fost termenul limita). S-a decis ca sa se permita activarea si celorlalte conturi pana la sf saptamanii curente, chiar daca a inceput deja concursul, cu conditia sa nu se fi facut tranzactii inainte de inceperea acestuia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Partea palpitanta va fi poate de pe la ziua a 10-a incolo, cand o sa ma conving ca romanii nostri nu cumva s-au inteles intre ei sa verse bani dintr-un cont in altul, ca buni romani ce sunt, si sa imparta bonusul la sfarsit.

Nu am inteles cum iti pot sa isi verse banii 2 concurenti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Corect. Aia se numeste "noroc" si nu il poti repeta mai multe zile la rand, pentru ca daca ai putea sa il repeti vo 10 zile (nu consecutive, ci in sensul ca de 10 ori la rand), ai incepe cu 2000 in cont si ai avea in 10 zile vreo 120 mii. Nu am calculat exact, dar asa ar trebui sa iasa, pentru ca 1.5 la puterea a 10-a da cam 60 (calcul mental). Tocmai despre asta ziceam si eu cand vorbeam de "noroc". Se poate o data, de doua ori.

 

Oricum, procentul de loss de 3.5% pe ansamblu ne poate da o idee asupra a cat risca traderii la acest concurs, avand in vedere ca doar vreo 50 dintre ei au tranzactionat, si la un spread mediu de 5, asta duce la un leverage mediu in jur de 25 la 1, deci se pare ca multi nu s-au multumit cu 0.1, 0.2 loturi, ci au deschis beturi de 0.5, chiar de lot intreg. Daca consideram cat s-a miscat piata azi, era destul de greu sa pierzi o mie de parai, respectand un MM adecvat concursului (adica nu risti 2% ca pe real, ci poti sa urci pana la 10, 15% ca aici e "care pe care", la fel la leverage, nu stai pe 2 sau 5 la 1, te duci mai sus, la 10 sau 20 la 1, ca deh, e concurs... dar asta abia inseamna 0.4 loturi la cei 2000 in cont, in cel mai rau caz, la care dai sau iei 4 parai pe pip; deci sa pierzi 1000 de parai insemna 250 de pipsi, si nici o pereche nu s-a miscat azi asa de mult!)

 

Concluzie: romanu face orice, mergand pana la incostienta in trading, cand e vorba de bani. Shot the moon. De ce crezi ca nu s-ar complica inclusiv la mutat bani intr-un cont in altul? he heee... Asa, ca intre prieteni, iti dau tie, tu imi dai mie, care o fi norocul. Ori te simti cumva cu musca pe caciula ? :P:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.