Sari la conținut

Suporti si rezistente


Postări Recomandate

Datorita faptului ca se uneori nu se intampla nimic interesant din perspectiva mea cu EURUSD cu saptamanile m-am decis sa mai analizez cateva perechi. Faza aia cu tranzactionatul unei singure perechi ca sa ajungi sa ii observi particularitatile nu mi se mai pare inspirata la TF peste H1. De asemenea, m-am gandit ca ar fi o idee buna daca as pune aici si trade-urile pe care ar fi trebuit sa le fac, dar dintr-un motiv sau altul nu le-am facut.

 

In poza (ma refer la ultimele candle-uri, nu foloseam perechea cand a spart linia de rezistenta de sus), se afla ce vad dupa 2 candle-uri de cand ma batea gandul sa intru short. Dupa ce am vazut ca lumanarea (1) s-a inchis sub linia de trend (chiar daca semnalul e slabut, liniile de trend cu doar 2 testari necesita multa precautie) am zis ca daca totul e ok voi intra in tranzactie. Ma uit la stiri... nimic. Am zis sa ma uit pe un TF foarte mic ca sa incerc sa vand putin mai sus. Problema e ca pe 5M pretul se ducea din ce in ce mai sus. Bucuria mea ca pot sa vand mai sus s-a stins in momentul in care a crescut 40 de pipsi in 5 min si s-a transformat in bucuria ca nu am facut trade-ul. Acum candle-ul (2) e un hammer si dupa el are loc o crestere cu (3). Deci imi luam teapa...

post-1715-1236710160_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici macar o ora mai tarziu am gasit si punctul de iesire: la close-ul candlestickului. Asta pentru ca s-a transformat in hammer. Invatatura: nu intru in mijlocul candle-ului, astept sa se termine perioada. (stiam asta de ceva vreme, dar se pare ca nu vreau sa ma ascult).

 

Pa-pa 0.25% din cont... Am scapat totusi ieftin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chinuit, mergea si asa cu un sl mult mai mare. Acum posibil ca gj sa vina in sus sa retesteze linia de trend si abia apoi sa plece iar in jos, cnf. cu linia de trend pe care ai trasat-o.

Cea mai buna intrare totusi ar fi dupa ce a retestat linia de trend (noi zicem ca a facut corectia) si si-a recapatat tendinta de sell (adica are deja un pattern de candele ptr. sell)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum arata piata de vreo cateva zile ,sa nu spun saptamani ...nu-i de mers pe Tf uri mai mari de H1.Eu am migrat de la H4 la H1 si am redus TP ul la 30 -50 de pipsi.Inainte ma duceam pe 70-100.Postez pt ca si eu am avut un trade pe GJ dar pe Long 135,4-cu Tp a135,8 si ia trebuit 4 ore pana a luat Tp ul.Se misca greu piata...asta e.Cum e pe H3? Eu nu am asa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mfx, am luat trade-ul gandindu-ma la suport nu la linia de trend. Daca ajunge totusi pretul pe la linia de trend si da semne de slabiciune, o sa intru din nou sell. Ca de obicei, tin sa-ti multumesc pentru ajutorul tau, pe care il astept si in continuare... :tongue:

 

Intre timp am mai gasit ceva interesant pe NZDUSD. Cateva candle-uri mai tarziu se pare ca am intrat long fix in punctul maxim si urmeaza o scadere. Dar il astept sa vad ce planuri are. O sa fie asta seara ceva stiri pentru NZD, sa vedem cum vor influenta si ele cursul.

 

Revenind la ideea centrala a discutiei, pun din nou intrebarea cu ce as putea sa imbunatatesc metoda asta? Pentru ca cel putin deocamdata ea da semne ca merge dar da multe rateuri (am reusit un trade de peste 1000 de pipsi in mai putin de 2 zile, ce super, dar de atunci am luat-o in freza in mod repetat...).

 

FxTP, pozele atasate aici sunt toate pe H3. Tot ce pot spune despre TF asta e ca nu pare sa aiba prea mult sens, cel putin din punctul de vedere al volatilitatii. Dar cu putin zoom trendurile se vad destul de bine. In orice caz, e cam acelasi drac.

post-1715-1236792567_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incearca pe Aud usd e aceasi treba numai ca prinzi miscari mari mari.Nu intzeleg de ce intrii la maxim pe long cand ai un canal intre 0.49 unde ai trasat si tu si 0.58 .pretul se misca acuma in canalul acesta .da cine stie...:)Totushi e ciudat H3 asta al tau...hehe.Io zic sa nu te bagi in orice e o zi slaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incepe sa-mi placa sa tranzactionez 8 perechi. Am intrat si pe USDJPY. Graficul e mai jos.

Intre timp pe NZDUSD am prins niste stiri pe care nu le-am inteles prea bine dar suna ceva de genul "situatia e nasoala dar facem tot ce putem, stati linistiti", care au urcat foarte repede cursul. Nici nu se putea tine dupa el platforma de la Oanda sa-mi spuna cati pipsi s-a miscat :tongue: Rata dobanzii a scazut la 3% cat era previzionat, dar asta ar trebui sa ajute mai mult pe termen lung.Deocamdata sunt pe 0.5risc pe plus dar nu stiu cat de mult optimism o sa ramana in piata pe viitor.

 

12 martie (pe la ora) 16:00. Am inchis initial primul trade, cel pe NZDUSD, datorita faptului ca eu ma asteptam sa capete ceva avant, lucru care nu s-a intamplat. In plus, stirile cu privire la USD de azi de la 14:30 au fost destul de confuze ( rata somajului a depasit asteptarile, dar si cu retail sales s-a intamplat acelasi lucru), iar eu eram in piata cu 2 tranzactii, in ambele mizand pe slabiciunea dolarului. La vreo ora dupa asta am inchis si USDJPY din aceleasi considerente+faptul ca a inceput sa creasca dupa ce a trecut sub nivelul din 6 martie. De fapt cred ca cel mai clara explicatie e aceea ca nu mi-am recapatat increderea ...

 

Pe total joaca asta mi-a adus cam 0,75% din cont dupa ce cumulat am riscat 2%. 2 Candle-uri mai tarziu incepe sa se contureze valoarea deciziilor mele: una proasta (NZDUSD se crede racheta, cat pot sa ma oftic..) si una buna (la fel si USDJPY pe care eram short). Planul initial era bun, rezultatul a iesit slabut. Dar in balta mai e destul peste...

post-1715-1236803240_thumb.jpg

Editat de andrei_lint
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 luni mai târziu...

Am revenit cu forte (aproape) proaspete si incerc sa sterg putin praful de pe acest thread. O sa incerc in continuare sa fac trade-uri mai mult sau mai putin in acelasi stil cu o atitudine de genul fac trade-uri pana imi distrug contul sau ies pe profit :) , respectand money management bineinteles. Sper sa reusesc sa "cred" mai putin breakouturile si sa folosesc o analiza putin mai permisiva... Acestea fiind spuse astept noua saptamana si interesul vostru (intotdeauna mi s-a parut ca sunt mai putin expresiv si ceva mai rece cand scriu pe un forum, habar n-am de ce..)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am deschis un trade pe EURUSD. Se vede o oarecare lipsa de rabdare, abia acum mi-am adus aminte ca trebuia sa astept pana se inchide candle-ul. Ca de obicei nu mi se pare o intrare perfecta dar mi-am propus sa adaug pozitii intr-un ritm ceva mai "agresiv" deci nu-mi ramane decat sa astept si sa vad cum evolueaza la inceput.

M-am uitat putin pe previziunile pentru stirile de saptamana asta, se pare ca in general pentru EUR nu se asteapta nimic special (o gramada de stiri cu impact mediu, unele pozitive altele negative) iar pentru dolar se asteapta o crestere a vanzarilor de case si o scadere usoara a numarului de someri. Ar trebui sa fie ok din punctul asta de vedere. Am impresia ca simplific cam mult lucrurile, dar nu am vointa sa fac ceva in privinta asta :)

post-1715-1245664915_thumb.png

Editat de andrei_lint
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.