Sari la conținut

Ionut


kotoy

Postări Recomandate

Eu cred ca noi ne orientam prea mult catre strategiile celor mari si mai putin catre modalitati ingenioase de a intra/iesi, cu castiguri mici (10-15 pips/tranzactie), dar sigure.

 

Care sunt strategiile alea, ale celor mari? Le-a vazut careva?

Iar ...asta cu castiguri mici dar sigure, pot sa spun doar atat ... :biggrin:

 

Nu ne putem compara cu cei mari, ei nu pot intra cu 1 mil$ in piata instant, noi putem intra cu 1000$ datorita brokerilor, de aceea si strategiile lor sunt mult diferite.

Stai relax, si aia mari pierd bani, bani multi (si nu ma refer la bancile centrale, ci la diviziile de investitii ale bancilor comerciale, la hedge funduri, la marii investitori si altii grei). Ce crezi ca daca ala intra in piata cu 1 milion "instant" , crezi ca nu poate sa ii piarda? Ii pierde la fel ca si tine.

 

... dar cred ca unii din noi e uita putin cam sus ...ca abordare.

 

.. cum adica? ce vrei sa spui cu asta?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inteleg foarte bine cum functioneaza treaba cu leverage. Nu cred ca m-am exprimat eu prea corect. Eu cand am spus 1000$ ...chiar ma refeream la 1000$ (0.01 loturi) era un exemplu trivial, la fel de bine poate fi 10000 sau 100000. Si legat de asta...voi chiar credeti ca acele intrari pe care le puneti la brokeri ajung in piata? Ei stiu foarte bine ca majoritatea traderilor pierd...ce va faceti sa credeti ca nu ar fi dispusi sa isi asume ei acele castiguri...si ca pierderi sa fie castigurile celorlalti? Eu cred ca trebuie sa folosim acest lucru ca un avantaj. Mobilitatea sporita de a intra/iesi de pe piata este un atuu pe care noi il avem si trebuie sa il exploatam.

Care sunt abordarile celor mari? (ca strategii nu pot spune pentru ca intr-adevar sunt bine pastrate)....cam tot ce se citeste prin cartile de trading. Nu cred ca a scris cineva o carte (credibila) "cum am plecat de la 1000$ si am facut 100.000$", desi sunt sigur ca au fost astfel de persoane. Toti au plecat de la premisa fondurilor initiale mari, ca sa fiu si putin sarcastic asa "i-am apucat dragul de scris dupa ce s-au imbogatit, nu in timp ce au facut asta".

O data cu cresterea investiilor, veniturile scad, dar de asemenea si riscurile scad, poate mai repede decat veniturile.

 

 

... dar cred ca unii din noi e uita putin cam sus ...ca abordare.

 

.. cum adica? ce vrei sa spui cu asta?

 

In sensul ca....initial...cand vezi prima data forexul...instinctul este de a "musca" o "felie" mica, dar care sa te multumeasca la nivelul la care te afli, nu gandesti in materie de procente, ci strict din punctul de vedere al profitului. Dupa studierea unor materiale, asa cum spuneam si mai sus...scrise de oameni care tranzactioneaza milioane...din aceeasi dorinta de imbogatire (nu acuz pe nimeni, toti care postam aici o avem si nimeni nu poate nega) incepem sa gandim ca ei, desi noi, chiar daca putem "tranzactiona" aceleasi sume, noi nu ne permitem aceleasi pierderi. Noi nu avem accesul la informatiile lor, noi in general lucram singuri, cei care tranzactioneaza sume mari sunt in general fonduri de investitii, oameni care fac analize continuu. Pur si simplu noi nu putem sa aplicam gandirea lor. Nu trebuie sa uitam unde ne aflam noi si unde se afla ei.

Fiind o persoana foarte practica...imi place sa dau exemple din viata reala care se muleaza perfect pe situatie: magazinul de la coltul blocului vs. hipermarketuri.

Isi permite initial un magazin de la coltul blocului un manager de raion de exemplu? sau...un departament de marketing? si lista poate continua. Bineinteles ca raspunsul este NU. Poate acel magazin din coltul blocului sa aduca un venit rezonabil? Bineinteles! Te poate ajuta sa mergi mai departe? Da. Nu ai suficiente fonduri sa mergi mai departe...exista imprumuturile la banci (faceti legatura...leverage?)...si tot asa.

Legat de ce spuneam mai sus...de mobilitate...pot dezvolta si aici. Daca gasesti o locatie mai buna...este foarte usor sa muti un magazin mic. Dar ce spuneti de un hipermarket?...il puteti muta?...cam greu zic eu.

La inceput ai doar speranta ca vei ajunge ca cei mari...dar in nici un caz nu poti aplica strategiile lor. Ce te poate sa ajungi ca ei? ...abilitatile tale manageriale si norocul.

Poate ca gresesc...nu stiu....nu ti-am vazut contul. Poate tu chiar tranzactionezi 200.000$/E si te incadrezi in pestii mari, dar sunt sigur ca aici sunt multi care nu au conturi mai mari de 2000$/E si nici 100-120 ani de trait ca aiba timp sa isi inzeceasca acel cont.

Editat de kotoy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.