Sari la conținut

Postări Recomandate

si iata si un exemplu de bara NS (no supply = fara oferta). spread mic, aparuta dupa volum mare pe sell, are un volum mai mic decit oricare din cele 2 bare precedente (asta va arata indicatorul prin culoarea roz). trecerea pretului peste maximul ei arata ca pretul a intilnit un suport mai puternic; pentru scalperi, se poate intra long cu stopul la indemina.

 

inca un lucru foarte important in VSA: nu ignorati fondul pietei! mergeti intotdeauna dupa ce arata tf-urile mari. de obicei, graficul de 15min este bun pentru intraday; h1 si h4 sunt bune pentru pozitii ceva mai de durata.

post-1398-12544431595_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inca un exemplu, si ma opresc.

vedeti ca in poza am marcat o bara care arata ca NS: downbar, volum mic; insa ea a aparut in timpul unui uptrend (mic, e drept, dar e un uptrend). ea reprezinta un test al ofertei. DACA bara urmatoare o depaseste in sus, oferta inca nu e prezenta in piata - in schimb e prezenta cererea, si pretul va continua sa urce.

post-1398-125444404929_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

retineti: un uptrend (determinat de cerere mai mare decit oferta) va exista si va fi "sanatos" atit timp cit nu exista oferta. ce am pus in exemplul anterior a fost un test al existentei ofertei: faptul ca volumul ei e mic inseamna ca oferta nu exista (sau este nesemnificativa fata de cerere).

 

la fel, un downtrend (determinat de o oferta mai mare decit cererea) va exista si va fi sanatos atit timp cit nu exista cerere. in momentul in care cererea depaseste oferta, pretul incepe sa creasca.

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vad ca nu se inghesuie nimeni. am sa pun eu un grafic si voi sa-mi spuneti cum credeti ca se interpreteaza volumele in cazul de fata.

post-1398-125449906548_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu inca acumulez informatia care nu-i putina. o sa raspund mai tarziu.

felicitari florine pentru ce faci aici.

 

vad ca nu se inghesuie nimeni. am sa pun eu un grafic si voi sa-mi spuneti cum credeti ca se interpreteaza volumele in cazul de fata.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dupa parerea mea este o bara NS (no supply = fara oferta). spread mic, aparuta dupa volum mare pe sell, are un volum mai mic decit oricare din cele 2 bare precedente (asta arata indicatorul prin culoarea roz).

Interesant este ca celelalte 2 bare nu depaseste aceasta bara, depasirea facandu-se la a 3 bara paremise. Ma duce cu gandul ca cererea este mai mare deci este semn de buy. Mai observam ca bara acea imensa cu cele 2 sageti in capete este o testare.

Sincer sa fiu Scrat este destul de dificil dar pe parcurs sper sa inteleg cat mai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Scrat bine ca ai aparut ... 'mentorule' ... eu unu astept sa invat cat mai multe despre VSA, [ bine ... evident nu se poate folosi singur ca un sistem ... dar ajutat fiind eu cred ca o sa iasa ceva bun in final ]

 

Mersi ca ai aparut [ in sfarsit sa terminat concediu :) ]

 

 

Multumesc

 

P.S. Spor la pipsi

Editat de slackware
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scrat as vrea sa discutam un pic pe figura de mai jos.

Am observat ca atunci cand indicatorul RSI este in zona de supracumparare, supravanzare in cazul nostru supravanzare si trece peste nivelul de 30 al RSI-ului, apare un puternic semnal de buy. Analiza este deocamdata la h4. Dupa ce observ ca RSI se apropie de nivelul de 30 comut chartul pe h1 si astept ca RSI sa treaca peste nivelul de 50 si sa testeze 1 singura data acest nivel ( 50 pe h1 ). Dupa ce a testat nivelul de 50 pe h1 pot intra linistit pe buy dar problema mea este, unde pun SL. TP este relativ usor sa-l urmaresc pe h4 pana la supracumparare dupa care inchid tranzactia. Intrarea se face pe h1 este clar dar SL este prea mare si o sa am un risk reward mic, poate chiar 1:1.

De aceea ma intereseaza VSA pentru ca imi ofera posibilitatea din timp ( mult mai devreme ) sa-mi dau seama unde sa intru pe buy in cazul nostru corelat cu supravanzarea pe h4 de pe rsi.

Nu stiu daca am fost explicit dar o sa mai postez cateva exe. Intre timp o sa ma documentez mai mult despre VSA si mai mult o sa deschid un cont demo la IBFX unde am inteles de la tine ca volumele sunt reale. De exe pot sa am deschis cont demo la IBFX pentru vizualizare volume reale si sa fac tranzactii pe o alta platforma ? in cazul meu Admiral markets ?

 

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.