Sari la conținut

Pitchfork - 80% sanse de reusita


Postări Recomandate

fluturas ce am inteles eu de la autor ( Mircea Dologa ) si mi-a ramas bine intiparita in cap este urmatorul lucru.

In ordinea importantei:

1) Money management

2) Psihic

3) Strategia

 

Lucrurile astea le sustine un mentor international si cred ca toata lumea de pe acest forum crede macar un pic ca Dl. Mircea Dologa nu este un trader parat asa cum sunt multi altii.

Concluzia este un SL strans pt orice intrare. Bineinteles cu conditia sa stii unde trebuie sa intri.

Este bine sa tii cont de nivelele ascunse Gann G1...G4, liniile de trend Jenkins, cum se tranzactioneaza structurile rectangulare, pitchfork, numerele Fibonaci si Lucas, Elliot....etc. Mai am o gramada pana aprofundez toata teoria. Ideea este ca in functie de contextul pietei se poate tranzactiona, nu trebuie sa ai o singura strategie ci mai multe si acolo unde piata da semn ca respecta una din "strategii" o aplici cu un SL strans.

 

Mult succes,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza Integrata Pitchfork, si cum se tranzactioneaza undele Wolfe by Mircea Dologa

Undele Wolfe sunt reprezentate pe grafic cu linii groase albe. Am intrat pe acest trade datorita confluentei cu fibo 161.8 % din W3 si unda 1,3,5 cu target la 0.8452.

 

Target atins. Avantajul undelor wolfe este ca stii din timp unde poate ajunge pretul, bineinteles cautand si zonele de confluenta. Acestea pot fi nivelele ascuns Gann G1...G4, Patratul 9 a lui Gann. Extensia primei bare volatile calculata, extensia mediei volatilitatii pietei ( ATR ).

 

Numai bine,

post-2700-0-39845400-1290551271_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara intentia de a polemiza cu nimeni, in toata literatura de specialitate Gann, nu exista notiunea de nivele ascunse. Gann nu a folosit in nici unua dintre cartile sale acest termen. Toti gannisti ce i-au precedat si au incercat sa se apropie de tehnicile Gann nu au dezvoltat nici ei aceasta notiune. Gann foloseste notiunea de "vibratie de pret" dar aceasta nu se refera la un "nivel ascuns" ci la o confluenta a unui nivel de pret cu o proiectie de timp. Dupa cum stim, Gann insusi a subliniat acest concept tehnic major in care sustinea ca, atunci cand "pretul se intalneste cu timpul piata va realiza o schimbare de tendinta". Este adevarat ca Gann, intr-un interviu celebru, a refuzat sa dezvaluie "subtilitatile" tehnicii sale de determinare a nivelelor acestor vibratii dar nici in acest context Gann nu s-a referit la "nivele ascunse". Desi aparent este un aspect de terminologie tehnica, nu este asa. Majoritatea tehnicilor dezvoltate la inceputul anilor 1900, si ma refer aici la; tehnicile de valuri ale lui Elliott, tehnicile volumelor lui Wyckoff sau tehnicile pichfork ale lui Andrews, ca sa mentionez doar cateva dintre ele, sunt tributare fizicii newtoniene, pricipiului actiunii-reactiunii. Gann aduce o alta perspectiva in analizele sale, care ar putea corespunde fizicii moderne (teoriile einsteiniene spatiu -timp si fizica cuantica). Evident la acea vreme Gann nu avea cum sa cunoasca aceste teorii ,schimbarea sa de perspectiva a survenit insa pe "filiera" esoterica, geometrie sacra, astrologie.Ca sa nu lungesc foarte mult postul meu, voi spune doar ca, diferenta de perspectiva in tehnica de determinare a "vibratiilor Gann", sau ceea ce Gann insusi nu a dorit sa devoaleze consta in aceea ca acesta intelegea evolutia pretului in timp nu "bidimensional" ci "tridimensional". Gann si-a edificat sistemele de analiza pe legi naturale, ori natura nu recunoaste modele bidimensionale. Ca sa fiu si mai clar este o mare diferenta intre un cerc trasat pe o coala de hartie si o sfera. Din nefericire graficele noastre sunt bidimensionale, avem o axa de pret si una de timp, dar nu trebuie sa uitam niciodata ca traim intr-un univers multidimensional si atunci cand calculam vibratiile de pret sa tinem cont de relatia spatiu(pret) -timp din aceasta perspectiva. Revenind la subiectul interventiei mele, nu exista la Gann notiunea de "nivel ascuns".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt. interventie Matei, atunci inseamna ca aceste nivele G1....G4 numite si principale le-a denumit Dl Mircea Dologa ca fiind ascunse ( termen dat de el ), si nu sunt concepute in literatura de specialitate a lui Gann.

De retinut acest lucru !

 

 

Merci

Editat de Vaxx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, dealtfel daca o sa cercetati charturile lui Dologa o sa vedeti ca el determina aceste nivele cu ajutorul patratului lui 9 si pe baza gradelor cercului. Dologa nu este un gannist dar foloseste aceste modalitati pentru determinarea nivelelor de suport/ rezistenta/ clustere pret-timp. Evident aceste nivele de suport/rezistenta fixe sau dinamice pot fi determinate in foarte multe feluri: aritmetic, geometric, statistic. Putem folosi tehnici variate. Chiar Dologa o sa vedeti ca foloseste uneori cercurile Jenkins, alteori ratii Fibonacci, alteori unghiurile Gann sau secvente numerologice. Personal consider ca un trader profesionist trebuie insa sa tinda catre simplitate. Universul este "elegant", in sensul de esential. Un chart nu trebuie sa fie incarcat, trebuie sa fie cat mai clar, usor de vizualizat dintr-o privire. Regulile de trading trebuie sa fie deasemeni simple si foarte clare. Un trader bun trebuie sa stapaneasca trei lucruri: Minte, Meoda, Bani. Cu alte cuvinte sa-si controleze emotiile, sa aiba un sistem de analiza eficient si sa respecte un management strict al resurselor. Este foarte bine sa avem o cunoastere cat mai larga a tehnicilor de analiza dar amestecarea lor nu este recomandabila. Uneori dr Dologa incarca in mod inutil charturile prin amestecarea tehnicilor de analiza in exces. Acest aspect este de inteles, in definitiv Dologa este un trainer ce doreste sa-si vanda marfa si evident sa-si diversifice gama de produse,recte gama informationala. Cine doreste sa studieze pichfork cu adevarat, ca sa-l foloseasca drept sistem de analiza si trading va studia lucrarile lui Andrews, Roger Babson sau Tim Morge (profesorul lui Mircea Dologa). Dincolo de acestea insa dr. Dologa are marele merit ca a adus in spatiul bursier romanesc foarte multa informatie in limba romana. Este un punct de pornire foarte important, in contextul secetei de informatie de specialitate din Romania.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte interesant cea ce spui si educativ in acelasi timp, in alta ordine de idei aceste carti scrise de Roger Babson sau Tim Morge ( Profesorul Dl. Dologa ) pot fi gasite si de noi ?. Ne poti spune o sursa ceva de unde le putem procura ? Tim Morge - profesorul dl. Dologa, de unde ai aceasta informatie ? Nu te gandi ca te-am intrebat in sensul de a te critica dar orice informatie legata de cartile d-lui Dologa si bibliografia dansului ma intereseaza. Cum pot face rost de anumite carti din bibliografia lui ?

Foarte benefice interventiile tale Matei.

 

 

Multumesc,

Editat de Vaxx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca dr Dologa a urmat cursurile lui Tim Morge a declarat-o chiar domnia sa. Despre tehnicile pichfork atat cartile cat si tutoriale video ale lui Tim Morge le gasesti si pe youtube dar mai ales in situl acestuia la adresa: http://www.marketgeometry.com/. Carti despre tehnicile Andrews poti descarca de pe 4shared.com dar si de pe alte sit-uri. Pe http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=76597 vei gasi aceasta tematica amplu dezbatuta pe un fir deschis tot de un roman, tot elev al lui Tim Morge ,Catalin, care la randul sau a realizat o serie foarte interesanta si educativa despre modalitatile de folosire a instrumentului pichfork ,mai ales pentru cei care folosesc platforma metatrader.Daca vei sapa putin pe acolo, in arhiva comunitatii vei descoperi foarte multe alte carti, fisiere ale lui Bobson sau alti tehnicieni, inclusiv cateva referiri la adresa cartilor dr. Dologa, chiar si opinia lui Tim Motge despre ele (nu o voi mentiona eu aici ca nu are nici un rost)dar si cativa indicatori pentru metatrader.Tutoriale video ale lui Tim Morge poti gasi si pe

dar sunt convins ca vei gasi mult mai multe daca vei da o simpla cautare pe google sau pe youtube.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic
Intrebare: daca ati participat la cursurile d-lui.dr.Dologa, dansul are vrun cont (chiar si demo) pe care sa il lucreze si monitorizeze si eventual sa il prezinte drept exemplu elevilor, cursantilor, platitorilor sai. Ma gandesc ca ar fi fost benefic pentru toata lumea.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.