Sari la conținut

Trading-ul, un joc al probabilitatilor


Criodi

Postări Recomandate

nu, in nici un caz, volumele iti ofera doar o perspectiva mai buna asupra miscarilor dar nu sunt solutia universal valabila.

 

solutia universal-valabila este aprecierea corecta a cererii si ofertei, un lucru pe care noi n-o sa-l avem niciodata la dispozitie. volumele in forex nu sunt volume reale ci in cel mai bun caz estimative... in fine, nu discutam despre asta aici, era vorba despre principiu nu despre metode... iar principiul se refera la aprecierea directiei dominante in piata si certitudinea ca tranzactiile plasate in aceasta directie sunt profitabile.

 

Scrat tocmai asta este, el cunoaste toate variabilele, pt. ca piata ni le spune la toti nu numai lui, si acele variabile sunt CEREREA SI OFERTA, ACUMULAREA SI DISTRIBUTIA, LUPTA DINTRE BUY SI SELL. Asta analizeaza Scrat la volume si are certitudinea ca trendul se schimba. A ca pui o tranzactie iti ia SL si dupa acea se duce in directia prevazuta de tine asta este altceva. Poate ca ai pus un SL cam strans sau orice altceva.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Scrat nota 10 si iti votez si postul. Oarecum sunt de acord si cu ultima parte. Nu cred ca e vorba de certitudine, dar intr-adevar, probabilitatea este foarte mare ca atunci cand intri in trend sa iesi profitabil. DAR ai pierdut din vedere elementul timp. Daca intri la timpul nepotrivit, chiar si in trend, ai pierdut. Elementul TIMP este variabila care ne lipseste de cele mai multe ori. Si din cauza acestui element spun eu ca vorbim de probabilitati :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am pierdut si voi mai pierde, n-am zis niciodata ca am rata de succes 100%. nimeni n-are asa ceva. nici macar traderii profesionisti care au acces la toate informatiile si variabilele.

 

eu unul cred c-am ajuns intr-un punct fara inspiratie. am zis cam tot ce-am avut de zis, poate zilele astea sa-mi mai vina vreo idee si ma intorc sa v-o zic desi am senzatia ca vom bate apa in piua la nesfirsit. asa ca daca tot sunt in pana de idei ma intorc la serviciu ca aici nu-i nevoie sa gindesc prea mult :) .

 

@Scrat

 

Sa inteleg ca nu ti s-a intamplat niciodata sa gandesti corect o tranzactie si sa o pierzi?

 

Am inteles insa ca vorbesti dintr-o alta perspectiva. Si sec avea dreptate cand a spus ca toata lumea are dreptate, pentru ca toti vorbim din perspective diferite. Nici eu nu sunt de parere ca piata e random. Doar ca tu, ca trader, nu cunosti toate variabilele, nu sti tot ce se intampla in spate. De-asta spuneam ca este vorba de probabilitati. Cand ai lansat tranzactia, exista o probabilitate ca aceasta sa fie inchisa pe profit in viitor, si exista si o probabilitate ca ea sa fie inchisa pe minus. De aceea, trading-ul este un joc (sau un business, daca nu-ti place cuvantul) al probabilitatilor pentru un trader obisnuit. Pentru ca NU are toate variabilele. Daca le-ar avea pe toate, ar castiga in continuu :)

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 luni mai târziu...

Nu stiu de ce a murit threadul asta. Piata poate fi tratata ca aleatoare cu sanse mari de succes, chiar daca are unele tendinte cum sunt pivotii, nivele fibonacci, trenduri, psiho, etc. Acestea sunt fie atinse fie nu, pe cand legile statisticii sunt intotdeauna indeplinite. Eu zic ca daca lupti impotriva pietii cu propriile ei arme ai mari sanse de succes. Nu doar zic, pot sa dovedesc lucrul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai daca poti fa-o . arata-ne ce poti sa mai invatam si noi cate ceva ca si asa ardem gazul de pomana pe aici .

 

Ok, ce stii despre kurtosis ? Hai, ai gasit pe google ? Nu conteaza , iti explic eu.

 

Ok, daca nu incerci sa-ti bati capul cu notiuni simple, atunci ce rost are sa-ti explic o metoda complexa de castig ? Nu o sa am decat bataie de cap cu tine.

Editat de mirq
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci, mai multe detalii ... ?

 

edit

 

citat de pe net:

 

"I always am greatly amused when people who have just discovered "automated arithmetic" methods try to apply them in predicting the markets. I have developed, invented, and written NN codes and models for MUCH more than a decade. I have even imbedded genetic algorithms in the back prop sections of consensus nets. I have used specialized wavelet bases and independent component analysis etc. etc. In short, I have used more advanced techniques than you have even (yet) dreamed of. What is my point? Financial markets and their instruments CAN NOT BE PREDICTED with any regularity that will produce a consistent profit. Eventually you will discover that the ONLY way to consistently make money using computational "stuff" is to sell the "stuff" to the wide-eyed. But, have fun!"

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.