Sari la conținut

Trend-urile sesiunilor majore


Postări Recomandate

ny open este la 136.34, pretul a fost impins initial spre deschiderea londrei la 136.78 si acolo a ezitat putin dar a continuat in sus. urmatorul nivel de depasit a fost inchiderea tokyo, apoi a fost re-testat si pretul s-a dus din nou in sus.

 

in momentul de fata nu vad tendinta sell pe graficul intra-day. e buy.

 

Chiar am intrat azi pe gj dupa inchiderea sesiunii de la Tokyo si am luat cativa pipsi din scaderea de vreo 140 pips. A fost interesant cum a trecut de openul de la Londra, a facut o retestare si dupa aceea si-a continuat scaderea. In ceea ce priveste evolutia viitoare cred ca trebuie asteptata reactia pretului in jurul deschiderii sesiunii de la tokyo. Daca va fi respins este posibila continuarea trendului in general down de astazi. O sa fie interesant, avand in vedere ca dupa deschiderea NY tendinta a fost de urcare.

Sa vedem ce o sa iasa, insa in general mizez pe sell...

 

post-1398-12735901452_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

as zice ca valorile open au importanta atit timp cit sesiunile sunt active, si scopul lor e sa ne indice directia; dupa ce s-au inchis, ne uitam la valorile close.

tokyo e inchis acum, asteptam urmatorul open iar intre timp ne uitam la valoarea close.

 

@Scrat

 

Depinde unde se va inchide candela daily, daca se mentine peste valoarea de open a Tokyo, miscarea up va continua. Corecteaza-ma daca gresesc.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

reactualizare inainte de inchiderea londrei. directia de azi ramine pe buy, dar sa vedem ce iese dupa inchiderea londrei.

post-1398-127359249898_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

scrat de cand urmaresti nivelele astea de inchidere deschidere?

 

din experienta ta poti spune ca abordarea asta poate avea succes in orice conditii de piata?

 

mie inca nu mi-e clara luarea deciziei in timp real de a intra intr-o anumita directie. mai poti da cateva exemple?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am sa pun doar graficele. dreptunghiurile reprezinta zonele s/r delimitate de miscarea pretului in jurul deschiderii tokyo.

 

fara sa iau in consideratie open/close precedente, as intra short la spargerea primul patratel mov; prima rezistenta delimitata de tokyo - zona albastra.

 

al doilea grafic arata ca pretul a fost impins prin prima rezistenta. si face un nou maxim = s-a schimbat directia initiala. long la spargerea zonei albastre.

open-ul devine suport. apoi se vede primul test al suportului. se poate lua un al doilea long, de la suport. apoi al doilea test al suportului... inca un long.

pe urma un nou maxim = definirea noii zone de suport, vezi dreptunghiul mov din al doilea grafic...

 

s.a.m.d.

post-1398-127372896895_thumb.gif

post-1398-127372897739_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da, e ok, directia initiala a fost intoarsa aproape imediat. ai prins ideea. insa nu intotdeauna este profitabila... atentie in primul rind la directia de fond (!) si apoi la mm-ul tau.

 

cred ca pot sa trec mai departe la urmatorul set de corelatii: suporti si rezistente in functie de inchiderea sesiunilor majore. cind am timp revin cu niste explicatii scurte si bineinteles cu graficele.

 

La deschiderea din Londra cursul se inverseaza si este spart nivelul de deschidere tokyo. Profitul s-ar lua undeva acum ca se inchide sesiunea Londoneza.

 

post-2415-127376414686_thumb.gif

 

E ok interpretarea?

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Update da GBPUSD. S-a inchis londra s-a intors si cursul si a testat openul New York.

 

post-2415-127377404734_thumb.gif

 

Sunt convins ca nu de fiecare data e asa frumos, dar azi s-au cam potrivit nivelele... incepe sa aiba tot mai mult sens [pentru mine] treaba asta...

 

Da, cu un mm decent, pe termen lung cred ca se poate face profit cu o astfel de abordare daca mentii pierderile mici si lasi profiturile sa mearga cat mai mult...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sian, in timp ai sa te obisnuiesti cu miscarile astea. practica cit se poate de mult.

 

inainte de a posta alte grafice, vreau sa explic citeva lucruri pe care le consider esentiale pentru intelegerea urmatoarelor posturi.

 

pina acum am vorbit despre cum se poate aprecia directia la inceputul unei sesiuni. mai departe as vrea sa vorbim despre cum interactioneaza aceste sesiuni intre ele, si cum facem sa profitam de pe urma acestei interactiuni.

 

fiecare sesiune de tranzactionare are open/high/low/close. am vazut ce se intimpla cu open-ul, care testeaza cum curg "apele" in piata. n-am vorbit insa despre high/low/close, si aici vroiam sa explic un lucru foarte simplu. dupa ce se inchide sesiunea, aceste valori sunt batute in cuie si in functie de ele apreciem suportul si rezistenta:

- suportul: zona dintre low si close.

- rezistenta: zona dintre high si close.

 

daca vorbim despre 3 sesiuni majore de tranzactionare, exista 3 seturi de astfel de parametri. ati incercat vreodata sa puneti aceste 6 zone pe grafic, suprapus? iese un ghiveci multicolor, stiu ca e greu de intuit, dar daca consideram doar suportii sau doar rezistentele atunci graficul devine mult mai aerisit si lucrurile se vad mult mai clar.

 

de exemplu, pentru sesiunea londoneza: pe graficul alaturat am pus patrate intinse intre valorile high si close ale zilei PRECEDENTE. sageata arata valoarea high. astea sunt zonele de rezistenta definite pe londra. o sa ma intrebati ce sens are patratul, cind de fapt noi ne uitam la maxim? conteaza foarte mult ca suport grafic, pentru ca atit timp cit pretul este in interiorul patratului, stim ca se afla in zona de rezistenta si urmarim pozitii de sell.

 

sper ca pina aici e clar.

 

p.s. patratul este in teritoriul zilei imediat urmatoare. se intinde de la inchiderea londrei din ziua respectiva pina la inchiderea londrei din ziua urmatoare.

post-1398-127378822839_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.