Sari la conținut

Harmonic Trader


Postări Recomandate

  • Moderators

Am vazut topicul, precum si pe cele inrudite deschise (AB=CD, etc). Poate ca e bine sa fie toate la un loc [later edit: o categorie "trading armonic" ori asa ceva, cum avem elliot, ori gann, tradingul armonic e prin el insusi un domeniu foarte complex, end of edit], si de asemenea, cred ca toate chestiile astea s-au mai discutat, acolo unde vorbeam despre ZUP. S-a postat si harmonic trader, si linkuri la ea, gartley, etc.

 

Pentru cine nu stie, si pt cei mai noi de pe forum (mai noi de 2-3 ani, hehe), exista topice cu indicatorul ZUP, acest indicator este dezvoltat de niste rusi, are o varianta free, care face harmonic trading, identifica gartley, paternuri W, flaguri, fluturasi, majoritatea patternurilor discutate in Bollinger, proiectii de tipul AB=F*CD, cu F ratie fibo, diamond-uri, etc. Indicatorul si metoda de trading sunt "întreţesute", in sensul ca metoda - foarte veche si foarte sărac explicata in carti - a dat naştere indicatorului, apoi indicatorul (prin efectul vizial pe care il aduce) a îmbunatatit metoda, care la randul ei a dat nastere unui indicator mai complex, si tot asa.

 

La ora actuala nu se poate vorbi de trading armonic fara ZUP, sau de ZUP fara trading armonic, ele merg impreuna. Eu nu am folosit ZUP, dar l-am disecat la vremea respectiva, cativa alti indicatori personali s-au născut din disecarea lui. De atunci, ZUP la randul lui a evoluat foarte mult. Avem pe forum (desi nu prea mai posteaza) cativa "specialisti" (in sens bun) in ZUP. Poate ca ar trebui sa contopim cumva discutiile alea, ori macar niste linkuri in ambele directii.

 

Majoritatea traderilor se sperie de ZUP pentru ca este EXAGERAT de complex. J'de mii de parametrii si milioane de numere si linii trase pe grafic. Totusi el poate fi setat sa afiseze exact ce doreste traderul si sa puna pe grafic exact atata informatie cata trebuie. Pe forumurile in ruseste se vorbeste si de o portare a lui pe MT5.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tradelover cred ca ma incadrez in majoritatea aia a traderilor de care vorbeai, nu de alta dar si eu prefer sa stau la distanta de ZUP. Evit sa ma apropii nu pentru ca s-ar putea sa ma muste :D, dar mai degraba pentru ca o sa clacheze laptopul... :D

 

Momentan chiar imi place sa incerc sa le depistez singur doar cu unealta de retracement Fibonacci :D

 

Pentru cei care nu stiu de topicul respectiv legat de astfel de paternuri Incercati aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.