Sari la conținut

Strategie Scalping


Postări Recomandate

Testata de mine timp de o luna pe real cu sume mici. Tranzactionand de la ora 12 - 8 pe EUR/USD doar, media pe zi este undeva la 50 pips. RSI: 21 tranzactionam doar cand este trecut de nivelul 50, 50+ buy , 50- sell. Slope direction indicator cel mare de 60 si method 2, iar cel mic de 10 si method 3. Parabolic SAR 0.03 si 0.1 . Slope direction mare il puteti omite, mia important este RSI dar il puteti folosi pentru a va face o impresie generala despre trendul mare. Tranzactionam numia in directia trendului mare, si dupa un retrace pe trendul mic intram daca( pozitie sel) RSI < 50, Slope direction de 10 acelasi cu cel de 60. Intram exact cand se schimba si parabolic SAR. Daca SAR indica in continuare sell intram dinou dupa un retrace pe Slope de 10. NU recomand aceasta metoda daca spreadul brokerului este mai mare de 1, iar in sl de 5 pips trebuie sa includel si spreadul brokerului, si de asemenea nu recomand tinerea unei pozitii deschisa mai multe de 5 pips. Doar in caz ca am omis freo setare la indicatori sa rog sa folositi templateul de mai jos. Exemplu mai jos pozitie long punctele verzi desenate de mine reprezinta pozitia corecta a indicatorilor pt o pozitie long iar liniile rosii TP.

Slope Direction Line.mq4

RSI-TC.mq4

Color Stochastic.mq4

eur-usd- template.rar

post-3536-074598000 1276695734_thumb.jpg

post-3536-086927900 1276702582_thumb.jpg

Editat de em3rveillement
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@em3rveillement

 

Pune si tu niste tranzactiile pe grafic, trage-le din Account history. Ori, daca sunt confidentiale, ai putea sa vorbesti in continuare de viitoarele cazuri de intrare iesire cu poze si explicatiile corespunzatoare? Eu sunt primul candidat pentru a fi interesat de strategia asta, eu adaptez si tranzactionez orice strategie, atat timp cat ii inteleg bine conditiile intrare-iesire, money management, samd. Succes in continuare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@em3rveillement

 

Ma omule, tu ai vazut cum fac eu pe strategia cu divergente? Pune te rog linie verticala unde e de intrat-iesit, pune etichete de pret si orice consideri ca mai trebuie atasat. Eu ce sa inteleg din punctele alea? Fara suparare dar nu suntem la scoala la desen.

 

exemplu: In data 12.02.2010 12:35, in zona cutare (pui o legenda cu numar sau litera) RSI a trecut sub nivelul 50 si ca atare am declansat un short, avand in strapundegere a liniei mediene totodata, etc.

 

 

Vreau sa imi spui cum iei tu in considerare a fi trend mare, ca pot fi 'nspemii de interpretari. Spre exemplu, unii considera a fi trend mare o corectie daily mai adanca iar altii - nu. Tu poti sa tii cont de ceea ce iti zic sau nu, dar eu zic sa tii cont daca vrei sa inteleaga cineva aici si sa isi mentina interesul, mai ales daca e profitabila. De asemenea, aranjeaza conditiile alea putin, ca sa intelegem toata lumea si sa scoti indicatorii din template care nu folosesc la strategie.

 

Multumesc.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta sper sa lamureasca lucrurile... in sistemul asta incerc sa intru pe tredurile mici dintr-un trend mare, si folosesc 5 pips pt ca de multe ori nu urca mai mult de 6 pips, iar Parabolic SAR imi confirma ca trendul ala mic are o importanta nu e doar un zgomot. That's all...

post-3536-045052600 1276702513_thumb.jpg

Editat de em3rveillement
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Urmarind instructiunile postate de em3rveillement am scris un expert care executa indeaproape strategia.

 

extern double TakeProfit=5;

extern double Stop=5;

extern double Lots=0.1;

-variabile pentru administrarea pozitiei, loturi, tp, sl

-nu am introdus nici o alta optiune de administrare precum aducerea la BE, sau optiunea de trailing, intrucat acestea nu au fost mentionate, iar cum aceasta strategie este una de scalp de la care se asteapta inchiderea pozitiei dupa un numar mic de pips, nici nu cred ca folosirea unui trailing stop de exemplu isi are rostul.

 

extern int fastslope=10;

extern int fastmethod=3;

-variabilele pentru slope-ul de perioada mica

 

extern bool useslowslope=true;

extern int slowslope=60;

extern int slowmethod=2;

-variabilele pentru slope de perioada mare.

-em3rveillement spunea mai sus ca se poate renunta la slope-ul mare si din cauza aceasta am introdus variabila useslowslope. Aveti de ales daca doriti sau nu sa va folositi de acest slope ca si filtru.

 

extern bool usefirstmethod=true;

-metoda principala prezentata in care intram odata ce SAR trece din buy in sell, iar toate filtrele noastre sunt de acord

 

extern bool usesecondmethod=false;

-cea de-a doua varianta prezentata in care intram pe un retrace al lui fastslope atat timp cat SAR impreuna cu celelalte filtre sunt pe aceasi directie.

 

Am facut acest exepert relativ repede si nu am acordat prea mult timp testelor. Daca se gasesc hibe, sau daca credeti ca se mai pot aduce diverse modificari, adaugiri etc, postati-le aici si am sa le introduc in cod. Dupa ce downloadati expertul aveti grija sa copiati si versiunea indicatorului Slope Direction Line pusa de mine, altfel expertul nu va functiona. Versiunea postata de mine este modificata in ceea ce priveste display-ul pentru a facilita utilizarea datelor indicatorului in expert.

 

Edit:

Nu am experienta cu SAR si nu stiu exact cum calculeaza punctele acelea, dar stiu ca acesta se poate redesena pe parcusul unei bare si din acest motiv am ales ca toate intrarile sa se faca doar la inchiderea barei asteptand astfel confirmarea ca SAR impreuna cu toate celelalte filtre nu se vor mai modifica din momentul intrarii in trade.

FxSlope.mq4

Slope Direction Line-simple.mq4

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Un plus mare pentru efort si pt viteza cu care ai implementat strategia :D, imi aduci aminte cum saream eu acum vreo cativa ani la cap la toate ideile care apareau pe vamist si faceam repede un expert :D

 

Vreau doar sa fac o mica observatie, expertul acesta nu poate fi testat relevant pe history (adica Strategy Testerul e inutil) din motivele pe care le-am explicat in acest post (pentru cine nu are rabdare sa citeasca textul ala lung, e vorba de reverse-bars, de care ST nu stie). Profiturile (sau pierderile, daca e testat pe o pereche cu frecvente RB) obtinute sunt total irelevante. In timp real expertul se va comporta total diferit.

 

Singura metoda de testare e forward testingul, demo, pentru cine are timp, si real pentru cine are bani. Pe real e diferenta mare faţă de demo cand incepi sa faci scalping, te trezesti cu requote, slippage de 1-2-3 pipsi si la inchidere si la deschidere, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un sfat personal. Incercati sa aplicati strategii bazate atat pe analiza tehnica corelate cu analiza fundamentala pe tf-uri mai mari cu sl intre 50-80 pips si reward 130 - 210 pips altminteri muriti genii pe demo. Conturile demo sunt doar conturi demo nu au nici o legatura cu piata reala apar requote cum spunea domnul de mai sus, slippage lucruri care iti fac viata un iad. Cei mai multi experti sunt de acord ca un sistem bazat pe reguli si cu rezultate constante este net superior unui sistem bazat pe emotii. Cand tranzactionam breakouturi o mare problema pentru mine era intratul in tranzactie deci in loc sa ma focusez pe setupul respectivei tranzactii avem un ghimpe in inima si anume accesibilitate la respectivul setup. Nu va spun ca pierdeam bani constant din cauza spredului plus slippage plus intarziere plus multe si multe. Succes

Editat de tradelover
am sters citatul, conform regulamentului
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 luni mai târziu...

[textul original al postului a fost sters din greseala de tradelover, vezi postul urmator. Ceea ce apare aici era raspunsul la intrebarea din postul original, daca "nu se pot plasa ordere fara slippage folosind un expert?"]

 

Ba se pot. Unul dintre motivele pt care folosim experti sau script-uri pt a plasa ordere, este exact acesta, evitarea slippageului. O alta metoda e sa folosesti pending ordere, puse manual sau pe automat, dar nici aceea nu e "sigura", pentru ca la gapuri poti primi slippage si la pending order. Daca vrei neaparat sa il eviti, faci un script destept si plasezi ordere doar prin intermediul acelul script. La OrderSend() ai un parametru de slippage, daca il pui pe zero atunci orderul nu se va deschide la alt pret decat la cel dorit de tine, in cazul in care se va deschide. Spun "in cazul" pentru ca brokerul e smeker si de obicei te recoteaza, daca piata e agitata, ceea ce se intampla de altfel si pe manual. Scriptul trebuie sa faca tratarea erorilor asa cum trebuie, adica bine, in sensul in care daca orderul nu se deschide, sa vada de ce, sa vada ce eroare a intors serverul, sa vada daca conditiile pietei inca se mentin, si daca da, atunci sa reincerce sa puna orderul la acelasi pret, pana reuseste.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.