Sari la conținut

Impozitare venituri


calindragos

Postări Recomandate

mai oameni buni, dc tot asociati forex/bursa cu veniturile?

am spus f clar, la VENITURI. pe mine fisc nu ma intereseaza ca tu ai venituri din piatra seaca, eu vreau sa platesti la ceea ce ai ca venit.

impozitele alea se fenteaza de toti, dar legea spune clar, ele trebuiesc platite.

acuma, na, fiecare se va descurca cum poate atunci cand va fi nevoie de descurcat. ca astia sunt pusi sa ne ia si pielea de pe noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Adi, nu confunda venitul cu profitul. Ca persoana fizica, trebuie sa platesti impozit pe venit (venitul brut, indiferent de unde vine el, cum zic si harif/sec/etc mai sus), care e de 16%. Ca persoana juridica (companie, broker, srl, whatever) poti opta intre impozit pe venit (brut) sau pe profit (venit net), adica in anumite situatii sa platesti impozit pe venit sau sa platesti impozit pe profit, in functie de cifra de afaceri pe care o ai, de exemplu, dar unul dintre acestea trebuie platit.

 

Plata impozitului pe profit este mai avantajoasa in anumite situatii, pentru ca din venitul brut se scad cheltuielile. Daca de exemplu esti companie si alegi sa platesti impozit pe profit, atunci din cele 8 mii de parai despre care se vorbeste, scazi salariile (la care angajatii platesc impozit pe venit brut), scazi curentul electric (la care Renel ori cum s-o mai fi numind acum plateste impozit pe profit), scazi alte cheltuieli, etc, iar la ceea ce ramane, platesti impozit pe profit. Daca de exemplu ai cumparat calculatorul ala cu 4 monitoare de 5000 de parai, pentru ca e musai sa il ai si altfel nu poti face trading (vezi pipaholica noastra de mai demult), atunci cele 5000 le scazi din 8000 si platesti impozit pe profit doar la 3000 (well... nu stiu exact cum mai e cu mijloacele fixe si nu stiu daca calculatoarele se mai trec la mijloace fixe, cum era cand am plecat eu din Ro, prin alte parti calculatoarele sunt "consumabile" haha, ia chestia asta doar ca pe un exemplu idiot de cheltuieli posibile, ideea era ca nu mai platesti impozit la 8000 ci doar la 3000, iar investitia facuta intră - şi rămâne - pe inventarul firmei).

 

Exista totusi niste chichiţe legate de activitatea in domeniul investitiilor si băncilor. Am cautat pe web (nu sunt jurist, nici avocat, nici contabil de meserie) si am gasit cel putin un link interesant, care trebuie citit de toti aceia care vor sa fie in condordanta cu legea. GIYF. Exista multe alte linkuri de acest tip.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca contabil va spun ca plata ca impozit pe profit nu mai este asa de avantajoasa.

o firma in ro a ajuns sa suporte cheltuieli de toate natiile care duc undeva spre 50%. de aici din 50% profit brut platesti o data 16% impozit pe profit, si inca 16% la ce a ramas, ca doar vrei sa iei dividende, iar alea se considera venit. ptr 4 monitoare cum a spus tradelover ca ai putea sa le iei pe firma si sa le scazi ca o chelutiala a firmei, e ok, insa eu as prefera sa platesc o singura data aia 16% si gata. tot as ramane cu diferenta din 100% care e peste 50% cat ar ramane dintr o firma.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NU exista. Se merge pe declaratia 200 si pe cota de 16%.

Singura diferenta este ca din 2011, daca lucrezi cu un broker roman o sa ai impunere anticipată în timpul anului de 10%, daca lucrezi cu broker din afara o sa platesti ca si pana acum 16% in baza declaratiei.

Iar in fx, profit net se considera cand "scoti din cont mai mult decat ai bagat" si nu profitul realizat pe "pozitiile de trade" ca sa zic asa.

Editat de sec
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.