Sari la conținut

Incepator, o sugestie.


Postări Recomandate

orice scade creste e dupa mine.. si nu mi-o lua in nume de rau, cam aceasi idee cu eu jucand cu cineva de-a datul cu banul. Dupa ce mi-ar pica de 8 ori consecutiv "ban" as fi tentat sa ma gandesc ca chestia asta nu poate tine la nesfarsit.. hai sa ma orientez in a paria "pajura". Contrar tendintei noastre de a cuantifica si face "pattern recognition" realitatea este ca in exemplul meu, inainte de fiecare aruncare.. sansele mele raman 50-50%. Orice scade... poate inca scadea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este adevărat că orice scade până la urmă și crește, problema nu este asta, problema este cât de mult scade acel ceva înainte să crească și dacă creșterea compensează scăderea. La fel ca știrile pe care le aud din două în două zile: Petrom a scăzut benzina cu 3 bani pe litru. Să mă bucur? Nu știu, pentru că nu știu cu cât a crescut acum două zile. Dacă a crescut cu 10 bani pe litru, nu am motive de bucurie Or eu nu mi-am notat nicăieri prețurile la benzină ca să îmi dau seama de pattern. Sau ca replica aceea, pe care nu demult am citit-o pe forum, cu indienii care dansează ca să vină ploaia. Și ploaia vine, pentru că ei nu se opresc din dansat până nu vine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut din nou.

 

Nu ma-m abtinut si mi-am deschis un cont real si situatia la momentul respectiv sta in felul urmator: am pierdut tot. Dar sincer nu imi pare rau deoarece ii total diferit pe real fata de demo.

Anyway o sa-l alimentez din nou si o sa incerc sa rezist mai mult. Problema a fost ca nu am stiut sa-mi asum pierderile si m-am afundat si mai rau.

Plus ca nu am mers pe regula de 2% din cont pe o tranzactie, eu avand un procent de 20% din cont pe tranzactie. Revenind la strategia ca tot ce creste si scade se pare ca in momentul cand am tranzactionat am ales sa merg pe scadere si din pacate nu mi-am ales momentul potrivit. Si asa am ajuns sa sparg contul. Culmea ca dupa ce am ramas fara capital disponibil in cont a urmat o scadere. Anyway o voi lua din nou de la capat.

 

Va voi tine la curent cu viitoarele profituri sau pierderi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Danutz

 

Esti pe drumul cel bun. Ai dat cu bata in balta mai din timp :)). Sper ca nu ai depus multi bani. Si mai sper ca ai invatat din greseli si data viitoare vei lua lucrurile catinel, cu risc mai mic si cu stop loss. Asteptam vesti.

 

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Danutz

 

Intotdeauna dupa ce iti faci contul praf o sa ai senzatia ca, cursul s-a intors si ai fi iesit in castig. Nu pica in capcane de genul acesta.

Probabil poti tranzactiona si fara SL daca intri pe pozitii cu sume mici si contul tau s-ar face praf doar daca ar fi o cadere/crestere de cateva zeci de mii de pips. Nu o sa ai pierderi sau castiguri mari dar o sa realizezi ca se poate duce cursul cateva luni bune fara sa se intoarca la valoarea de deschidere. O sa te lecuiesti de ideea ca tot ce creste acum scade in curand .... si invers.

 

E bine ca ai intrat pe live destul de repede, e rau daca ai intrat cu bani multi. Faptul ca-ti pierzi banii de seminte/bere o sa te faca mai responsabil cu banii de transport sau/si haine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Salut

 

Revin cu informatii noi despre activitatea mea pe FOREX.

 

Dupa ce am pierdut toti bani din cont, am mai ramas cu vreo 50 de ron in cont, am luat o pauza de o saptamana, si dupa am continuat sa tranzactionez cu suma ramasa. In momentul de fata cam dupa o luna de la nefericitul eveniment am ajuns la suma de 550 ron. Eu zic ca ii binisor.

 

O sa va tin la curent cu informatii la sfarsitul lunii viitoare, sa vad care va fi statusul contului meu.

 

Incep sa ma gandesc sa investesc din nou o suma mai mare, dar mai astept sa vad cum merg tranzactiile pana la sfarsitul anului si apoi anul viitor o sa ma decid daca sunt pregatit sa fac o investitie mai mare.

 

Cu Stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am incredere ca Danutz va lua decizia corecta fata de sine. Tindem sa fim putin subiectivi in functie de vederea noastra "larga". Important este sa ai idee ce vrei sa faci sa iti respecti regulile, NO MATTER WHAT! Sa ai un plan, ce mai!

Sa analizezi ce a mers pentru a imbunatati si a fructifica de 10x mai bine situatiile pozitive, fara nici o emotie. La fel si cu pierderile, sa le tai dupa propriile reguli pe care ti le-ai stabilit anterior. Aici pe forum se pot spune multe si cel mai important lucru este - Sa nu te amagesti pe tine insuti.

 

Hai succes, ca te tin din treaba.

 

@Ceilalti membrii

 

Faptul ca a facut de zece ori contul nu inseamna ca nu e realizabil, ba chiar foarte realizabil. Omul poate a avut 20-30 de tranzactii, tranzactii ce poate au fost 90% castigatoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

 

Va multumesc pentru raspunsuri.

 

 

Nu sunt condus de emotii, chiar accept pierderile si nu intru in panica. Prima zi pe real a fost o lectie foarte buna si ma bucur ca am pierdut aproape toti bani, asa ca mi-am refacut planurile si am inceput sa tranzactionez din nou.

 

O sa analizez ce a mers bine si incerc sa le imbunatatesc si vedem cum o sa stau luna viitoare pe sfarsit. Oricum va tin la curent.

 

Cu Stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.