Sari la conținut

Current Chart functions


Postări Recomandate

Salut...

 

Exista multe functii in MQL care se raporteaza la current chart. Spre exemplu...daca ar fi sa creem un EA si sa-l atasam unui chart, toate functiile de operatii pe chart (WindowFind,WindowRedraw,WindowScreenShot,etc..) vor fi apelate in contextul graficului pe care am atasat EA-ul. Am cautat o zi intreaga o solutie pentru a putea folosi aceste functii pentru orice grafic, asa cum sunt folosite spre exemplu functiile de Orders. Un ordin poate fi lansat pentru USDJPY chiar daca EA-ul care-l trimite e atasat graficului EURUSD.

 

1. Cea mai simpla varianta ar fi o modalitate de a schimba "current chart", graficul la care se raporteaza ea-ul. Nu am gasit cum...nici nu cred ca se poate.

2. Sa execut un script pentru perechea care ma intereseaza. Stiti daca dintr-un EA se poate executa un script pe o pereche anume, indiferent de perechea pe care a fost atasat EA-ul?

 

Sper ca aveti mai multa experienta decat mine cu MQL, poate poate primesc un raspuns...bun.

 

Multam....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • Moderators

La ambele intrebari raspunsul este "nu se poate". Functiile alea de care spui sunt folosite mai mult pentru alinierea textelor pe ecran, nu au prea mare utilitate atat timp cat nu ai un "mouseclick" sau alte chestii care sa faca intr-adevar uz de ele.

 

In MT4 expertul ruleaza ca un obiect apartinand chartului. El nu poate exista de sine statator. Un expert nu poate sa isi schimbe singur chartul pe care e atasat, adica sa il pui pe euro si sa te trezesti cu el pus pe kiwi. Nici nu ar fi normal. Ar fi ca si cum un program oarecare (adica un obiect din calculatorul tau) ar putea schimba calculatorul, nu sa sara pe alt calculator, ca virusii (aia ar fi echivalent cu plasarea unui order pe alta pereche, cum spui tu, si este intradevar posibil), ci sa te trezesti brusc in sufragerie cu calculatorul vecinului. Ori cu vecina, mai bine... hihi...

 

Pentru ce vrei tu sa faci iti trebuie un DLL extern (cam cum fac eu in jucaria aia cu alarma) care sa inchida/deschida charturi, si trebuie sa te joci cu template-urile. Adica sa creezi un template default.tpl cu indicatorii si ceea ce mai vrei sa apara pe grafic (pentru ca atunci cand deschizi un chart nou, nu poti sa ii dai alti parametri in afara de pereche si tf, nici macar zoomul nu se poate schimba, in schimb te poti folosi de template-ul default). Cand deschide un chart nou, MT4 ii da templateul care se gaseste in "default". Deci expertul si eventualii indicatori existenti in template vor rula automat.

 

Programul tau extern poate crea acest template cu tot ce vrei tu in el (ori il faci tu, anticipat, manual, in MT4 pui ceea ce vrei pe grafic, setezi tf si indicatorii, etc, apoi salvezi templateul ca "default"). Cand deschizi un nou chart, el se va deschide pe acelasi TF si va contine aceeasi indicatori (care sunt in defalt.tpl) si va avea acelasi zoom, indiferent ce pereche pui tu pe chartul ala. Adica doar perechea se schimba, restul ramane la fel. Daca vrei un astfel de dll si nu stii ori nu vrei sa il faci singur, contacteaza-ma pe PM.

 

De asemenea, nu exista o functie care sa ruleze un script din interiorul altui script sau expert. Se pot face artificii in MT4, fara sa folosesti un DLL, dar trebuie ca toate charturile de care ai nevoie sa fie deschise tot timpul in spate, artificiul ar include comunicarea cu ajutorul unor variabile globale ale terminalului, adica alea definite cu functiile GlobalXxxxx(), sau cu ajotorul unui fisier extern. Charturile deschise in spate au plasat pe ele un indicator care verifica variabilele globale sau fisierul si "executa" comenzile transmise prin intermediul acestora.

 

************

 

Sfatul meu insa este: Forget MT4! Treci la MT5!

 

Pentru cei care nu sunt inradacinati adanc in MT4, asa ca mine, cu biblioteci de experti si indicatori, care ar lua destul de mult timp sa fie portati, cat si pentru cei noi, care abia acum se apuca, cea mai buna solutie este sa va apucati direct de MT5.

 

Imi aduc aminte prin 2005, eu eram "mosneagul" cu MT3.8 si toti lucrau deja cu MT4 si aveau un avans considerabil faţa de mine in intelegerea, utilizarea si programarea in MQL2 (ceea ce acum numim MQL4, adica. Denumirea de MQL4 vine din "presiunea populara". MT3.8 folosea MQL, un limbaj standard de tipul Basic-ului, numit ulterior MQL1, cand a aparut MT4 cu limbaj de tip C, si noul limbaj a fost numit MQL2. Mult mai tarziu a fost "redenumit" MQL4, in principal datorita confuziei care aparea, lumea spunea MT4 si deci MQL4, de remarcat ca nu exista un MQL3).

 

In MT5/MQL5 lucrurile sunt gandite oleaca altfel, limbajul este pur obiectual si expertul nu mai este un obiect interior unui chart, atat charturile cat si expertii sunt entitati separate, de sine statatoare, un expert poate deschide cate charturi vrea el, poate crea butoane pe ele, modifica template-uri "on the fly", etc.

 

Brokerii vor fi curand fortati sa treaca la MT5 datorita "lipsei de clienti", majoritatea traderilor trec la MT5, asa cum s-a intamplat si cu trecerea de la MT3.8 la MT4. Am auzit destui brokeri care se plang ca nu au clienti destui, dar nu am auzit inca vreun trader sa se planga ca nu are brokeri destui de unde sa aleaga. Cauta un broker care accepta MT5 (deja sunt cativa care ofera conturi reale, si mai multi care deocamdata ofera doar conturi MT5 demo) si incearca intai sa te joci cu MT5 o perioada (cateva saptamani). Vei ramane uimit ce poate face, si nu vei avea nevoie de nici un ajutor extern ori de vreun dll ca sa faci ceea ce momentan intrebi cum se face.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.