Sari la conținut

Trecerea la MQL5


Cityzen

Postări Recomandate

1.Ce rost are functia GetPositionType avand in vedere ca funtia PositionGetInteger(POSITION_TYPE) face aproximativ acelasi lucru numai ca nu intoarce LONG,SHORT si FLAT?

 

 

Pentru monologuri scriu articole pe mqlmagazine :).

 

Functia GetPositionType care nu ti-a placut tie si ai modificat-o este luata chiar de pe mqlmagazine. Modificarea ta e super by the way, cred ca am mai spus-o :D De fapt eu de acolo am plecat, de la exemplele acelea. Fara alea nu cred ca as fi reusit sa fac un EA care sa mearga. Cum ziceam nu sunt specialist si sper sa invat cat se poate din topicul asta.

 

Referitor la order send, m-am uitat din nou peste ea,nu au sens multe chestii, poate fi mult mai simpla luand in considerare toate if-urile acelea. Asa cum ziceam originalul e din expertul pregatit pentru ATC (desi inspiratia este tot mqlmagazine) unde e mai complexa si are nevoie de toate if-urile acelea (sau cel putin asa am crezut eu) pentru ca mai avea si altele pe langa care au fost sterse de dragul exemplului cat mai simplu.

 

Am editat-o si simplificat-o.

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cateva chestii de clarificat.

 

1. Am gresit in PositionSetSLTP. Nu trebuia trecut sl si tp prin conversia catre string, fiind intregi. Dar probabil uitasem...

2. Poate unora nu le place GetPositionType. Faza care este: daca folosesti PositionGetInteger(POSITION_TYPE), va raspunde 0 (POSITION_TYPE_BUY) si pentru cazul de buy si pentru cazul de flat. Le-am spus rusilor sa introduca POSITION_TYPE_FLAT cu valoarea 0, dar nu m-au ascultat.

3. Conversiile double prin string.

 

Tipurile reale nu suporta egalitatea. Compilatorul da, dar la runtime numerele nu pot sa nu fie niciodata egale, chiar daca valorile tind asimptotic. In loc sa ai un 5 poti avea 4.(9)

De aceea am optat pentru trecerea prin string. E o varianta mai simpla, dar consuma mai mult timp de executie: documentatia tipurilor reale pe mql5.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Folosind aceleasi

#define FLAT    	0
#define LONG    	1
#define SHORT   	2

iata o functie ce returneaza 1 pentru LONG daca close-ul lumanarii precedente se afla peste media mobila smoothed de 13 cu shift de 8, calculata la pret median, 2 pentru SHORT daca este sub si de amuzament 0 pentru FLAT atunci cand close-ul este identic cu valoarea ma-ului (probabil niciodata :) )

 

int MAfilter(string symbol,ENUM_TIMEFRAMES TF)
   {
 	double Close[1],MA_Buffer[1];
 	CopyClose(symbol,TF,1,1,Close);
 	double MA_handle=iMA(symbol,TF,13,8,MODE_SMMA,PRICE_MEDIAN);
 	CopyBuffer(MA_handle,0,1,1,MA_Buffer);
     if (Close[0]>MA_Buffer[0]) return(LONG);
	else
    if (Close[0]<MA_Buffer[0]) return(SHORT);
    else return(FLAT);
   }
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 luni mai târziu...
  • Moderators

Deocamdata exisra un singur broker in lume care ofera conturi reale MT5, si doar de foarte putina vreme, instaforex, am pus linkul pentru ca nu este accesibil de pe pagina de web, trebuie sa "il stii", l-am gasit pe un alt forum, pt ca si eu sunt la randul meu in cautare, dar personal nu am incredere in ei, asa ca mai astept, deocamdata. In cateva luni vor fi ca ciupercile, ai putintica rabdare, concursul ATC e gata, si-a indeplinit misiunea publicitara, etc...

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.