Sari la conținut

Soft


sibex

Postări Recomandate

  • Moderators

Vrei sa preiei cotatii de la FXCM si nu stii cum se face si vrei sa intrebi aici, ori vrei sa faci o aplicatie care preia cotatii de la FXCM, pe care stii deja cum sa o faci si vrei doar sa ne povestesti ce vrei sa faci? Că este o diferență. In primul caz nu cred ca te poate ajuta cineva, eu unul nu, si nu stiu pe nimeni pe aici să foloseasca API-ul de la FXCM, care in primul rand nu este gratuit, in al doilea rand este foarte imputit. Noi abia suntem la stadiul de metatrader, doar puțini cunosc J-ul, FIX-ul si alte API-uri mai complicate de pe la Dukas sau de pe aiurea. Eu unul nu. In cazul al doilea, in care stii sa folosesti deja API-ul de la FXCM (pe care l-ai platit, ori ai cont mare la ei si l-ai luat gratis) si vrei sa faci o aplicatie bazata, respectele mele! Spune-ne si noua ce va face aplicatia, la ce va fi folositoare, daca vrei sa o tii pt tine sau vrei sa o vinzi, ori sa o dai pe public gratis, etc, daca ii faci doar reclama, etc. Chiar si in cazul acesta, respectele mele, pt ca stii un API pe care eu nu il stiu, dar daca vrei sa vinzi aplicatia aia, respectele sunt mai mici, nu asa de mari ca in cazul anterior. Hihi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

FXCM are mai multe API-uri.

 

La cel mai jos nivel, poti obtine cotatii pt perechile majore la interval de 10-15 secunde cu acest URL: http://rates.fxcm.com/RatesXML2

 

Urmeaza API-ul free, Order2Go si Order2Go 2.0. Ofera date istorice (tick, candele), cotatii in timp real, trading si accounting. E un API pe baza de COM (partea infecta la care probabil se referea tradelover) sau C++ la 2.0 (si ei spun ca va merge si pe mobile - gen Android NDK). Daca te chinui putin cu WireShark-ul si stii ceva reverse engineering o sa reusesti sa accesezi direct serverele lor, si vei obtine tick-uri istorice la nivel de milisecunda, nu la nivel de secunda cum ofera API-ul normal.

 

Urmatorul nivel e API-ul "pe bani", pe baza de FIX. In principiu trebuie sa ai $20.000 in cont ca sa obtii access la el.

 

Mai sunt niste API-uri disponibile doar pt cei care fac soft-uri sau site-uri, nu poti obtine access la el daca esti doar trader. Nu sunt foarte importante.

 

Partea frumoasa e ca dbFX foloseste acelasi API-uri, deci omori doi iepuri dintr-un foc - in cazul meu obtin doua surse de tick-uri la pret de una :P

 

Acestea fiind spuse, sunt curios si eu ce anume exact vrei sa faci cu API-ul FXCM.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Salutam intrarea Sibex-ului pe Vamist! :P

 

@Sibex, legat de intrebarea ta, e ok sa postezi aici si dupa aia vedem noi daca il mutam sau nu. Subiectul ma intereseaza si pe mine (daca este vorba despre o discutie tehnica si nu una de marketing).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

@gigi

 

Foarte fain post, explicat in detaliu si la obiect. Bulină verde. Deci chiar te joci cu apiul de la fxcm, si ziceai ca au ceva pe baza de FIX, care merge si la dbFX, probabil ca mai merge si la dailyFx, că e tot siteul lor, si eventual la tompson (am inteles ca i-a cumparat), si daca este asa ai automat si (cel putin) un server de stiri text in plus, pe degeaba, acuma intrebarea mea este: fiind pe baza de FIX, nu cumva este acelasi FIX care mai apare si la altii, de genul dukas? Că dacă e asa, devine interesant. Si Dukas are FIX si e tot pe bani, specificatiile care se dau pe web sunt total sărăcuţe, m-ar interesa si pe mine subiectul. Deocamdata nu prea stiu cu ce se mănâncă, aşa că iertare daca am pus vreo întrebare aiurea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@tradelover

 

FIX-ul e strict pt executie/monitorizare account. La majoritatea broker-ilor FIX-ul nu ofera nici macar cotatii. Folosesti alt API pt a vedea unde este piata. Pe fix doar trimiti BUY/SELL, astepti confirmarea sau verifici cati bani mai ai in cont. Da, FIX-ul e un standard folosit de multa lume. In practica insa exista "dialecte" de FIX, asa incat nu poti sa iei direct un soft ce foloseste FIX la un broker si sa-l muti la alt broker. FIX-ul e foarte complex, de aceea in general lumea foloseste o librarie FIX pt a se conecta, de ex http://www.quickfixengine.org Singurii care isi scriu de mana codul FIX sunt cei care fac Ultra High Frequency Trading, unde conteaza fiecare microsecunda.

 

Eu nu stiu insa sa poti folosi FIX-ul pt a accesa stiri, in general sunt API-uri separate pt asta.

 

Nu prea imi dau seama ce anume te intereseaza, daca poti specifica mai exact...

 

Pana la urma FIX-ul e doar un API, cu avantaje si dezavantaje fata de MT4 sau altele. Daca nu poti face bani pe alea, nu vei reusi nici pe FIX :P Eu nu folosesc MT pt ca fiind programator de profesie, imi place sa-mi fac propriile aplicatii, exact asa cum mi le doresc - cu suport nativ pt tick-uri de ex, spre deosebire de MT.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.