Sari la conținut

Eur / Usd, tf 1h, Full Stochastic


Postări Recomandate

:-))

Mai m-am gandit (dupa cum zice Fulga)...cred ca partea de hedging o las mai deoparte (mi-am luat gaura de 5 usd pe XAU din cauza asta)...mai bine dimendionez diferit ordinele, in functie de trendul pe tf mari (1 day, 4h), si pt siguranta pe ordinele cu 50/50, dupa ce ajunge la +25, modific cu TS de 20). De asemenea m-am orientat pe tf de 15 min, ca pe 1 ora pot sa stept mult si bine pana imi da semnal...insa nu neglijez nici tf asta. Pe 15 min 25/ 25 (sl, tp), iar pe 1h 50/50, fara hedging incerc. De asemenea nu tin cont de alternanta short / long decat pe fiecare tf (adica nu incurc 15 min cu 1 h) -> aceeasi strategie aplicata pe 2 tf.

Ieri din 5 ordine am iesit pe plus cu 9.6 usd (ordine de 2000 TP 25, 2000 SL 25 (aici m-am grabit cu 1 lumanare), 4000 TP 25 (Martingale), 1000 TS 21, 1000 SL 25).

Vedem ce mai facem azi.

Ma ajuta si pe mine cineva cu un link la un program de backtesting pls ?

MS!

Editat de ciprianeagu@yahoo.com
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mi se pare riscanta o astfel de strategie.

in trenduri ai sa observi ca pe stochastic poti forma perioade destul de lungi in overbought/sold. Plus ca e pagubos pe h1 pentru ca poti sa te intepi si pe trendul principal si pe corectiile sale, pe care le poti prinzi in h1 ca minitrend-uri de sine statatoare. Nu ai de unde sa stii, sa zicem, odata ce treci de 80 si astepti inchiderea unei lumanari, ca se va produce inversarea de care vorbesti. Pot foarte bine urma alte 4-5 lumanari inchizand in acelasi zona, reluarea miscarii sau alte naiba stie cate lumanari "indecise" urmate de o rupere in directia opusa decat ce te asteptai. Iar pe stochastic tot overbought apare. Sunt chestii care misca pretul din motive mai argumentate decat faptul ca "ar trebui sa cada" doar pentru ca suntem in short term overbought pe stochastic asa cum ar parea din graficul h1.

Iti mai trebuie ceva sa-ti arate semnalele de epuizare a trendului (minitrendului etc). Asteptatul inchiderii a inca o lumanare nu e.. suficient.

Editat de BogdanM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa cum am zis de la inceput, corelatia e " la mintea cocsului", adica foarte simpla, ceea ce se traduce prin "riscanta" asa cum bine zici...de asta am si postat aici, sa vedem cum o putem imbunatatii si beneficia cu totii de pe urma ei....cu privire la semnalele de epuizare a trendului, ceva sfaturi ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eventualele semnale de epuizare trend sunt prea relative (divergente, oscilatori, etc.) ca sa te bazezi pe ele.

 

Cel mai eficient tot Pretul ramane.

 

Exemplu : daca esti intr-un downtrend vezi cand Pretul depaseste ultimul HH ( eventual pe un TF mai mic; daca esti pe 1H - vezi 15 Min, daca esti pe Daily - vezi 4H)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@BogdanM - daca faci un program automat de trading mai mult ca sigur e pagubos sistemul...o piedica in acest sens pe care am gandit-o este alternanta buy / sell. Daca e trend, semnalele consecutive primite vor fi in aceeasi directie...oricum, aici intervin datele care nu pot fi procesate de un Automat (stiri, intuitie, etc)

 

@dannad - momentan ma bazez pe un mix de experienta / intuitie (dupa analiza mai multor tf-uri si a indicatorilor aferenti acestora), da' ma gandeam ca poate mai exista Inca ceva pe care l-as putea aduga "trusei cu scule" ;-)

 

sa vad cand imi fac timp sa caut si un program dedicat pt backtesting, sa fac...deocamdata, testing real-time ordine mici :-D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat si eu intr-o perioada o strategie asemanatoare. Tranzactionam doar USDCHF, si ma bazam pe divergente RSI pentru a face intrarea.

Cu timpul am modelat strategia. Concluziile de atunci:

 

-Intrarea dupa RSI s-a transformat treptat intr-o intoarcere de trend pe 5m. Confirmarea in sensul asta marea validitatea semnalului(statistic vorbind), si potentialul de miscare in directia prezisa de mine.

-Incepusem sa selectez doar semnalele care aveau suport zone de S/R, sau care erau pe fondul unor stiri ce puteau schimba temporar trendul(la fel, erau mult mai valide statistic)

-Punctul asta nu il incercasem, insa tatonam cu ideea: in cazul semnalelor consecutive invalidate(cu o distanta relativ mica intre ele - 1-2 zile maxim) pe aceeasi directie, crestea probabilitatea ca urmatorul sa reuseasca. In vreo 8-9 luni cat facusem un backtesting(insa manual), nu cred ca am gasit vreun semnal sa nu reuseasca in cazul in care a avut 2 semnale invalidate inaintea lui. Deci, luand in considerare chestia asta, pe strategia asta chiar ar fi mers un sistem de tip martingale.

 

Ma rog, pana la urma am trecut la alte strategii. Era in perioada QE2 si se mai schimbasera datele problemei. Probabil ar fi mers adaptata, insa nu m-am tinut de ea pana in momentul de fata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rezultate pana acum:

20 sep: +21 pip + 9.6 usd, 2 TP, 2 SL, 1 TS (+)

21 sep: +44 pip + 7.6 usd, 1 TP, 2 TS (+)

ieri (21 sep) daca nu umblam eu la ordine (prin modificare SL in TS), aveam castig de 100 pips, cu 3 TP :-D

Editat de ciprianeagu@yahoo.com
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rezultate pana acum:

 

20 sep: +21 pip + 9.6 usd, 2 TP, 2 SL, 1 TS (+)

21 sep: +44 pip + 7.6 usd, 1 TP, 2 TS (+)

22 sep: -61 pips - 14.50 usd, - 1 SL 50, 1 inchis manual (am intuit bine, ca ma ardea si asta de 50 pips). DACA nu eram eu "mai destept" decat sistemul, aveam pierdere ieri doar de -50 pips, -10 usd, dar am zis eu sa iau ordin in aceeasi directie, ca doar e pe TF diferit...da, dar trendul puternic nu tine cont de 15 min sau 1 h...de asemenea am ignorat sa verific dimineata ce stiri sunt...au fost vreo 6 toate negative pt Euro, iar eu luam Long...

Rezultat final 3 zile: + 4 pips, +2.7 usd

Editat de ciprianeagu@yahoo.com
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.