Sari la conținut

NEOWAVES & EWA ANALIZE SI TRADING


Postări Recomandate

 O sa primesc intrebarea : si cum se poate face bani cu asta !

Ras : Odata ce pozitia merge in directia noastra blocam pozitia pe intrare si capitalul nostru devine liber pentru alte scheme si tranzactii . Odata cu cresterea pozitiei se pot face cresteri exponentiale .

 

 cum se blocheaza pozitia pe intrare ?
si cum se fac cresteri exponentiale ?
 daca pozitia merge in directia noastra ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

                  NeoWaves este o stiinta nu este o arta !!!

 

Va salut pe toti si va invit sa vedeti care este precizia si ce inseamna NeoWaves ca forma de analiza tehnica .

Mai jos este un material preluat de pe www.wavesmarket unde se poate vedea clar ce inseamna NeoWaves si cum trebuie ea privita si tratata .

Mai avem un pic de timp sa vedem daca este cea mai buna forma de analiza si daca este net superiora .

Pana in acest moment se pare ca da , sa vedem in continure .

 

 

 

,,.....In acest post o sa vb despre analiza NeoWaves la paritatea EURUSD .

Mai jos o sa va atasez un grafic cu o previziune mai veche si unul cu piata actuala .

Vreau sa fie inteles destul de bine lectia de astazi si sa fie inteles care este diferenta la un moment dat cand se face o previziune si cum se poate ea transforma si ramane de fapt acelasi lucru .

In graficul 1 in data de 13022013 eu mi-am desenat cum ar trebui sa evoluieze piata in valul D  din formatiunea mai mare in grad .  Dupa felul cum incepuse sa se dezvolte piata in acel moment se vedea ca va face o structura complexa dar ce nu am stiut in acel moment era daca ea va fi mai mare de polival sau nu . Dupa ce o sa urmariti pas cu pas graficele postate zilnic dupa acea data o sa vedeti cum am presupus formarea mai intai a unui Triunghi Expanding si apoi asteptam un alt Triunghi care in acel moment nu stiam cum va fi . Daca o sa va uitati iar in graficul nr1 o sa vedeti cum am desenat in schita un Triunghi Expanding si unul Contracting Neregulat . Cei care invata NeoWaves stiu care este diferenta intre ele si este chiar desenata asa . Dupa ce va uitati la graficul nr 1 priviti graficul nr 2 ceea ce se intampla acum in piata si o sa observati exact ceea ce am desenat eu doar ca este mai mare in grad ( previziunea ajunge la un procent de exactitate foarte mare ) . Ce inseamna asta ? Aplitudinea pietii din cauza presiunii pur si simplu a crescut adica piata dintr-un polival complex nu este altceva decat un multival complex , asta este singura direrenta dar in final ajunge la aceiasi previziune .

In acest moment puteti sa analizati zi cu zi cum o piata se poate transforma dintr-o piata complexa in una si mai complexa . In fiecare zi se vede cum am mers pe presupuneri crescand pas cu pas complexitatea incercand sa ma tin in valuri fara sa pierd urma . Din data de 28022013 deja se vede cum asteptam acest Triunghi dar nu presupuneam ca o sa fie asa de mare . Presiunile care au fost pe moment pe EURUSD au impins piata intr-o zona mai adanca decat ma asteptam cu toate ca nu au incalcat nici o regula .

Daca o sa aveti rabdare si o sa analizati pas cu pas fiecare zi care o aveti pe site o sa intelegeti ca nici o alta analiza tehnica nu are o previziune cu 8 pasi in fata si nici nu va avea vreodata ( daca o sa numarati segmentele previzionate sunt 8 ) . Aici cel mai greu factor este sa te orientezi in grade si asta este destul de dificil si uneori chiar si un profesionist are dificultati de a o face .

Probabil ca unii oameni o sa trateze cu scepticism asa cum au mai facut cu teoria asta dar acum aveti aici cea mai mare demonstratie care ati putut sa o vedeti vreodata plus tranzactionare si supravietuirea unui val mult mai complex decat cel asteptat din cauza unei situatii neprevazute .

Valul de legatura X s-a transformat intr-un polival si valul care a urmat dupa el adica Triunghiul Contracting s-a transformat intr-un multival .

Acum nu ne ramane sa vedem ce se va intampla in continuare si daca analiza se va materializa in totalitate . Dupa ce se va termina  valul D o sa-l analizam in detaliu pas cu pas intr-o alta rubrica ca sa intelegeti cum se face o analiza NeoWaves si cum nu trebuie sa te abati de la drum chiar daca pare complicat .

De ce am pus aceasta previzionare ?

Nu o fac pentru ca sa ma laud , o fac ca sa intelegeti ca nu trebuie sa fugi de la logica repede si sa cauti alte cai care schimba analiza complet ( vb de analiza mai mare ) dar sa cauti intr-un val toate variantele si daca piata te invalideaza sa schimbi analiza sau sa treci la un nivel de complexitate mai mare .

Dupa cum spune si Neely , cand un val se afla in formare este destul de greu sa intelegi ce formatiune va fi dar cand ajunge la sfarsit deja valul se clarifica si poate sa fie vazut .

Aceasta corectie de doua Triunghiuri este una din cele mai complexe corectii din toata teoria si daca ajungi sa supravietuiesti unei asemenea situatii ……

Am trait impreuna un val care este destul de mic in comparatie cu complexitatea PIETELOR FINANCIARE .

Asteptam confirmarea finala a previziunii .

 

 

Nota : Intr-un post anterior am spus ca este destul de greu sa fac analiza pe grafice atat de mici si mai ales si zilnic . Dar dupa cum am spus , stiu ca o sa para o nebunie , dar eu am incercat sa va arat ce poate aceasta teorie. Voi sunteti cei care judecati mai departe ce este bun in ea si ce este rau .

 

Va urez succes !!! ..... ,,

 

Wolf va ureaza succes la toti participantii pietelor financiare !!!

 

post-6242-0-18315200-1368528644_thumb.png

post-6242-0-20771600-1368528722_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza tehnica NeoWaves LIVE

In acest post o sa incerc sa va analizez detaliat si tehnic paritatea EURUSD pentru data de 16052013.

Dupa cum se vede din graficul atasat noi avem un val presupus valul C al unui Triunghi Contracting de grad superior . Cum incepe logica NeoWaves :

In primul rand ne uitam la marimea triunghiului si vedem ca este unul destul de mare si de complex in care valurile dureaza aprox o luna . Rezulta ca ne lovim de o structura mai complexa si anume un multival ( depinde pasul ales si unitatea de masura a pietii ) ceea ce inseamna ca valul C este un val care ar trebui sa fie un pattern mai complex decat un monoval. Ce poate sa fie valul C in cazul dat si mai ales ca valul B este cel mai mare val din Triunghi ? Valul C poate sa fie un zigzag , un flat , un flat elongat , un dyametryc .

Odata ce avem primele segmente presupuse ca (a) si (b) din valul C incepem sa urmarim miscarea care se intampla . Dupa cum se vede valul (a) si (b) au o relatie destul de apropiata unui Flat : valul (b) este mai mare in timp decat valul (a) retrage pana la 81% valul (a) . prin logica am astepta un val © care ar trebui sa fie mai mare in timp decat valul (a) si aprox egal in prêt cu el si mai mare in prêt decat valul (b) . Daca trasam canalul de trend al unui Flat observam ca exact lucrul asta s-a intamplat in afara de un detaliu : cand valul (c ) a ajuns la nivelul liniei canalului de prêt care joaca rolul de support in cazul dat are mai putin timp decat valul (a) . Ce inseamna asta ? Asta inseamna ca valul in dezvoltare inca nu este gata . Pretul chiar a incercat sa treaca de canal si apoi a revenit iarasi pe linia canalului de prêt . In acest caz in prima faza presupunem ca valul © este divizat si probabil ca va fi un pattern impulsiv dar nu stim de care : impulsiv sau terminal . In acest caz fiindca valul de grad mai mare se afla intr-un triunghi de grad superior un terminal este putin probabil fiindca asteptam un val D de gradul valului C care se afla in Triunghi . Valurile D sunt valuri slabe nu sunt valuri puternice.

Daca urmarim in continuare ce face piata dupa ce a ajuns la canalul de trend al presupusului Flat vedem ca dupa o consolidare care este egala in timp cu miscarea care noi am presupus ca este valul © piata continua miscarea descendenta . Intrebarea apare ce poate fi ?

Intr-o logica de idei este ca se poate forma :1.Un dyametryc contractiv in valul © . 2. un val © divizat in care valul 1 este valul extins.

O sa comentam fiecare varianta in parte :

1. Un dyametryc poate fi fiindca valurile au diferente in timp si prêt . Daca analizam Dyametrycul poate sa fie atat de inclinat fata de orizontala fiindca este inntr-un Triunghi , dyametrycul pare sa fie contractiv in care valul ,, d,, ar fi cel mai mic val . Ce comportament am astepta mai departe in cazul asta . Trei valuri : ,, e ,, f,, g,, . care ar trebui sa fie un felul urmator : valul ,,e ,, agresiv descendent , valul ,,f ,, lent si foarte corectiv dar mare in timp si trebuie sa retraga valul ,, e ,, aprox 81% , valul ,,g,, care poate sa arate sau agresiv sau o consolidare mica ( care in interior poate sa fie un triunghi ) . In acest fel am intelege ca piata face un dyametryc si ca o miscare de grad superior dyametrycului ( in cazul dat) va incepe .

2. Un impuls cu val 1 extins poate sa apara in valul ( c) . Rezulta ca contextul este in regula si mai ales ca valul (c ) este valul unui Flat . In cazul dat incepem sa urmarim comportamentul pietii si a valurilor dupa presupunerea unui impuls cu val 1 extins . In primul rand masuram cat a retras valul (c ) valul (b ) din formatiunea presupusa Flat care se formeaza in valul C din triunghi . Daca masuram acest val care a urmat dupa valul (b ) vedem ca el a retras undeva 161.8% in prima miscare . Ceea ce ne spune ca ne lovim de un Flat Elongat fiindca valul ( c) este mai mare de 138% din valul ( b ) . Ce facem cu timpul si retragerile din regulile Flatului Elongat care spun ca valul ( a ) si ( b) trebuie sa fie aprox egale in timp si prêt . Este suficient doar una sa fie si deja este bine . La noi poate sa fie regula timpului fiindca daca urmarim cu atentie cand s-a format valul ( a ) nu este clar unde este gata . Ceea ce inseamna ca am putea sa presupunem ca terminarea valului ( a ) este putin mai la dreapta : mai ales ca exact la terminarea valului ( a) si inceputul valului ( b ) au fost stiri ale BCE cu privire la rata dobanzii si piata a fost violenta . Rezulta ca am putea sa presupunem un pattern Flat Elongat . Ce comportament trebuie sa asteptam : valul ( c ) ar putea sa fie max 261.8% retragere din valul ( b ) si poate sa fie mai mare in timp decat ( a ) + ( b) . Daca mergem pe prêt piata ar putea sa retraga max pana la 1.2783 masurat retragerea valului ( b) acolo este 261.8% .

Incepem analiza patternului care se formeaza in valul ( c ) si este presupus un impuls cu valul 1 extins . Daca urmarim valul 2 este mai mare in timp decat valul 1 a retras aprox 38.2% din el si apoi a fost o miscare care daca o masuram intern este la 81% fata de valul 1 dar extern fata de valul 1 este la aprox la 38.2% fata de el ceea ce inseamna ca respecta regula unui impuls cu valul 1 extins care spune ca valul 3 nu trebuie sa fie mai mare de 61.8% extern fata de valul 1 . Daca urmarim cu atentie in acesta zona a inceput o consolidare care ar putea sa fie presupusa valul 4 . Ce comportament asteptam ? Un val 4 mai mic in timp decat valul 2 si o miscare descendenta mica care nu ar trebui sa depaseasca 61.8% din valul 3 . Ceea ce ar inseama aprox 1.2777 depinde cum se va termina valul 4 . Imediat dupa aceasta miscarea ar trebui sa vedem o miscare contrara ascendenta .

Rezumat :

Daca suprapunem nivelele o sa vedem ca din masuratori avem : 1.2783, 1.2777 plus o zona de support puternica din trecut daca o sa analizam patternurile mai mari . Ceea ce inseamna ca este o posibila zona de reversal din mai multe motive : 1 . Extindere a valului ( c) al presupusului Flat Elongat care ajunge la nivel critic . 2 . Retragere al valului B din presupusul Triunghi Contracting la aprox 81% ceea ce este specific pentru un val C dintr-un Triughi . 3 . Formarea unui pattern impulsiv care se termina in aceasta zona .

Daca am analiza si comportamentul Triunghiului Contracting cu val B cel mai mare val am intelege ca valul C trebuie sa retraga : 1 . Pana in zona de prêt al valului A . 2. Sa retraga suficient de mult ca si valul E sa poata sa se formeze in zona de prêt al valului A . Exact ceea ce se si intampla .

Tranzactionarea Valurilor .

Astazi am decis sa va mai spun odata cum se face tranzactionarea si sa va descriu detaliat cum se face o logica a strategiei .

Daca ati citit mai sus si ati privit graficele din analizele anterioare de pe site si deja va orientati si intelegeti ceea ce scriu eu aici o sa intelegeti si cum se tranzactioneaza .

O sa fac o scara de tranzactionare si o sa explic si de ce .

Fecare poate sa tranzactioneze ce unitate de timp vrea si sa initieze tranzactii pe ce termenele specifice ale fiecarui trader si pe cele care ne permit valurile in acest moment :

  1. Tranzactionarea valului D de pe Monthly Plot al figurii mari – termen lung .
  2. Tranzactionarea valului D din Triunghiul Contracting – termen mediu .
  3. Tranzactionarea Imulsiei din valul (c ) . – termen scurt .

Daca o sa analizam cu atentie si o sa mergem pe o logica orientarea este in felul urmator :

  1. Un Dyametryc sau un Triunghi pe Monthly Plot care este un val F .
  2. Un Triunghi Contracting Neregulat care este parte dintr-un val complex si este in val D .
  3. Un Flat sau Dyametryc si ne aflam intr-un val C al Triunghiului .
  4. Un impuls si ne aflam in valul © din presupusul Flat .
  5. Un val 4 si asteptam un 5 al presupusului Impuls .

Urmariti cu mare atentie care este ordinea valurilor .

Cum este pozitionarea pietii in acest moment ?

Dupa cum am spus tranzactionarea este impartita in doua parti distincte :

  1. Tranzactionare pe retragere
  2. Tranzactionare pe extindere .

In acest moment noi trebuie sa ne orientam dupa felul cum este pozitionata piata si sa luam deciziile tranzactionarii atat din punct de vedere al riscului asumat cat si al profilului din care facem parte : lung , mediu , scurt .

In acest moment piata este pozitionata in felul urmator :

  1. Termen lung – retragere de 81% (al valului C din figura mare )
  2. Termen mediu – retragere de 81% (al valului B din figura mai mica )
  3. Termen scurt – retragere/extindere de 200% ( al valului (c ) din figura mica Flat .
  4. ---------------- - formarea unui pattern impulsiv cu val 1 extins .

O pozitionare in tranzactionare ar fi in felul urmator :

  1. Temen lung – intrare in piata in zona de 1.2800 cu SL 1.2680 si TP la 1.37- 1.40 . Risc 120 pipsi profit aprox . 1000( am luat o medie ) Raportul este de 1/10 aprox . Dupa spargerea Triunghiului se poate adauga la pozitii cu acelasi TP . In acest caz am tranzactiona valul E din formatiunea mare si tranzactia ar dura cateva luni .
  2. Termen mediu – intrare in piata in zona de 1.2800 dupa terminarea patternului impulsiv( daca este , trebuie de asteptat sa se formeze ) cu SL 1.2680 si TP 1.3150 . Risc 120 pipsi profit aprox 320 pipsi . Raport de 1/3 . In acest caz o sa tranzactinam valul D din Triunghi si se pot adauga la tranzactii la fiecare retragere dar dupa ce asiguram pozitia pe intrare . Termen de tranzactionare cateva saptamani .
  3. Termen scurt- intrare in piata in zona de 1.2780 cu SL 1.2725 si TP in zona de 1.3000 un nivel psihologic ( dar imi este destul de greu sa spun acum fiindca nu este gata miscarea ) . Risc 55 de pipsi si TP 214 aprox . Raport de 1/3.8 . In acest caz o sa tranzactionam cateva zile primul segment din valul D al Triunghiului sau chiar doua segmente .

In toate aceste cazuri trebuie asteptat o oprire a pietii si inceputul unei miscari ascendente , fiindca presiunea este destul de mare si este chiar probabil sa incercam doua intrari la rind in cazul in care apare o stire si ne spulbera SL . Din acest motiv si ma feresc sa dau nivele exacte in analiza fiindca este nevoie o intelegere a pietii . Trebuie sa va uitati in momentul intrarii pe tabloul stirilor si sa evitati intrarea innaintea unei stiri dar sa asteptati macar o retragere a miscarii care poate sa fie destul de volatila .

O sa primesc intrebarea : Wolf ce tranzactii ai initiat tu si noi le vedem in toata ziua in analize ?

Eu am initiat o tranzactionare pe termen lung impotriva valului D din formatiunea mare . Din cauza ca a aparut stirea cu Ciprul miscarea a crescut in amplitudine si eu trebuie sa fac fata unei corectii mai complexe decat m-am asteptat analizand fiecare miscare si comportament al pietii . Presiunea pietii este destul de mare si astept sa scada din intensitate ca sa incep o amplificare a tranzactiilor . Da , stiu ca voi va asteptati ca NeoWaves sa fie perfect dar factorul psihologic uman este destul de greu masurat si poate se poate schimba in anumite momente sau poate sa fie extrem de haotic .

Dupa cum se vede analiza este extrem de complexa si trebuie sa folositi grafice de Monthly , Weekly si Daily Plot de pe Site ca sa intelegeti toata analiza . Acesta este inca un motiv ca nu fac analize atat de complicate . Va recomand sa luati un pix si sa desenati pe foaie si cu graficul in fata sa faceti masuratori odata ce cititi ce este scris aici .

Aceasta analiza eu o fac mintal in cateva secunde dar dupa cum se vede o scriu destul de greu . La aceasta performanta trebuie sa ajunga un trader care foloseste NeoWaves .

Nota : Acesta este un material informativ si o parere strict personala . Wolf nu va spune sa exeutati ordinele exact la nivelele scrise in acest material si orice decizie de tranzactionare o sa reprezinte riscul vostru personal .

Va urez succes !!!

 

Acest material este preluat de pe www.wavesmarket.fr

 

post-6242-0-48777500-1368710209_thumb.png

post-6242-0-36378800-1368710240_thumb.png

post-6242-0-39229300-1368710263_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am auzit si citit o groaza de stiri ca Aurul va creste si bancherii recomanda sa cumparam aur . Ha ha ha ha ha ha

Am atasat cateva grafice cu piata Aurului .

Daca exista cumparatori puteti sa intrati sa cumparati fiindca aurul acum este destul de ,, ieftin ,, ha ha ha ha ha ha

 

Va urez succes !!!

post-6242-0-10791300-1368713480_thumb.png

post-6242-0-15103800-1368713505_thumb.png

post-6242-0-06371300-1368713572_thumb.png

post-6242-0-83912800-1368713592_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic

 

Am auzit si citit o groaza de stiri ca Aurul va creste si bancherii recomanda sa cumparam aur . Ha ha ha ha ha ha

Am atasat cateva grafice cu piata Aurului .

Daca exista cumparatori puteti sa intrati sa cumparati fiindca aurul acum este destul de ,, ieftin ,, ha ha ha ha ha ha

 

Va urez succes !!!

 

Intru-totul de acord cu ce ai prezentat aici, sa stii ca media de profil (in special cea americana), pe cresteri nu a vorbit decat de faptul ca: "aurul ar trebui sa se opreasca", incepand cu data cand pretul aurului inregistra spargerea fostului maxim istoric 418.40 prin anul 2004. Iar acum o da intoarsa. No comment...

 

O sa postez o analiza a pivotilor imediat ca sa explic cum sta treaba si din aceasta perspectiva.

 

Multam de revenire.

 

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

Analiza NeoWaves

Astazi  o sa va fac o analiza NeoWaves pas cu pas ca sa intelegeti cum incepe logica acestei analize fara ca sa mai cautam istorii prea indepartate ca sa asteptam sa se repete sau sa spunem ca din cauza ca exista manipulari al bancilor centrale nu putem sa facem analiza tehnica . Dupa cum am spus emitentul instrumentului poate sa-l influienteze pe termen scurt doar atat si nu poate sa contravina psihologiei pietii ( multimii ) multa vreme . Emitentul doar incearca sa convinga merea multime si sa-i duca pe drumul convenabil dar nu reuseste de fiecare data .

Pentru a intelege mai bine ceea ce spun eu si cum trebuie analizat un instrument financiar mai bine am luat ca ex valuta nationala si anume paritatea EURRON .

Stiu si sunt constient ca la acest instrument au un interes deosebit nu micii traderi care au aparut pe piata ca ,, ciupercile dupa ploaie ,, in ultima vreme dar anume pe speculatorii veritabili cei care au trait si traiesc din asta plus investitorii plus comercialii . Soarta acestei valute este soarta a milioane de romani imprumutati pana peste cap si care fac eforturi enorme ca sa se tina pe linia de plutire .

Dupa cum am mai spus analiza NeoWaves poate fi inceputa si urmarita aplicand regulile si asteptand confirmari ale miscarilor pietii .

Am luat un grafic la paritatea EURRON care este atasat in acest post mai jos si voi incerca sa va explic acest grafic ca si cum nu stim ceea ce a fost in miscarile precedente .

Sa presupunem ca noi avem in fata exact ceea ce v-am pus eu in el si incercam sa ne orientam ce se intampla si ce se poate intampla LIVE nu pe istorie .

Ca sa incepem un proces de analiza mai consistent trebuie sa stabilim cate faze ar putea sa contina o analiza . O se ne facem fazele noastre proprii fara sa cautam literatura si sa citim mii de carti . Sa pesupunem ca avem urmatoarele faze pentru a incepe un proces de analiza tehnica  :

-          faza de observatie primara .

-          faza de verificare  logica a trendurilor si formare a patternurilor .

-          faza de masuratori si aplicarea regulilor NeoWaves .

-          faza de comportament psihologic si previzionare .

-          faza de tranzactionare .

 

Ca sa fie mai simplu de inteles si sa fiu cat mai explicit am format 5 faze care poate sa le formeze oricine si sa le denumesca cum vrea el . Mai jos o sa luam fiecare faza in parte si o sa explicam ce ne arata fiecare apoi o sa facem o concluzie la toate fazele care le-am analizat pas cu pas . Care o sa citesca acest post si o sa vrea cu adevarat sa inteleaga mai bine  va recomand sa va puneti pe terminalele de tranzactionare graficul acestui instrument financiar si sa faceti toate masuratorile descrise de mine pas cu pas ca sa intelegeti mai bine ce este explicat aici . Doar asa o sa intelegeti si cu cifre cum se face o analiza NeoWaves .

 

Faza de obseravtie primara .

 

In faza de observatie primara vedem o miscare ascendenta care a depasit un nivel precedent . La acel nivel am notat cu literele Z si Y ( ca sa nu ne incurcam ) .

Y a depasit Z in timp aproximativ egal ceea ce ne face sa presupunem ca a inceput o noua miscare ascendenta . Intrebarea este : ce fel de miscare de trend sau de contra-trend ?

Este o intrebare destul de grea la care daca primiti raspuns corect stiti unde va aflati .

Daca observam de unde a inceput Y am putea sa presupunem ca este inceput putin mai sus de Low si am obtine ca Y a depasit Z mai rapid in timp . Ceea ce ne pune cu adevarat un semn de intrebare este : ce s-a intamplat dupa ce a fost depasit Z ? Daca ne uitam piata a consolidat destul de mult si chiar dupa ce a  pornit o miscare ascendenta a mai incercat sa sparga nivelul de inceput al lui Z . Acesta este un semnal ca piata chiar daca a depasit acest nivel si putem sa presupunem inceperea unui val de grad superior aceasta miscare face parte dintr-un pattern mai mare si este unul din segmentele ei . Chiar daca nu vedem ceea ce s-a intamplat in trecut si niciodata nu o sa mai vedem .

Miscarea Z poate fi presupusa ultimul segment din piciorul care a fost chiar daca nu stim ce este o sa incercam sa aflam din felul cum se comporta piata dupa depasirea lui .

Daca mergem pe firul observatiei primare vedem ca aceasta miscare a fost destul de puternica fata de segmentul Z si in plus daca am masura cu FIBO am obtine o retragere mai mare de 161.8% din segmentul Z aprox 250% . Ce insemna asta ? Faptul ca aceasta miscare care a pornit aparent slab este de 250%  din Z ne mai informeaza in plus ca aceasta este o miscare mai mare in grad . Depasirea nivelului de 161.8% ne informeaza ca este o miscare de directie adica directionala daca Z face parte dintr-o corectie .

 

Daca mergem mai departe cu observatia vedem ca piata a ajuns la un nivel si a inceput o miscare inversa , de corectie . De unde stim noi ca este o corectie adica contra-trend fata de miscarea ascendenta si nu este un trend descendent ? Daca observati prima miscare descendenta ( este aratat cu puncte rosii) a pornit destul de puternic dar nu a reusit sa retraga ultimul segment in timp mai rapid decat s-a format el , ba chiar in plus nu a reusit sa-l depaseasca pana nu a facut o miscare mica ascendenta ( rally) . Aceasta este o informatie pretioasa ca miscarea care a inceput este o miscare in contra-trend fata de miscarea ascendenta .

Ce am obtinut din aceste observatii :

1 . O miscare mai mare ascendenta care poate sa fie presupusa in contra-trend fata de un pattern mai mare sau sa faca parte integrala dintr-un pattern mult mai mare .

2. O miscare mai mica care este in contra-trend fata de miscarea ascendenta .

 

O sa apara intrebarea : Cum pot fi unul impotriva altuia doua contra-trenduri ?

Raspuns : Da se poate presupune daca sunt de grade diferite .

 

Faza de verificare  logica a trendurilor si formare a patternurilor

Faza de masuratori si aplicarea regulilor NeoWaves

 

 

Daca urmarim prima faza si urmarim concluziile la sfarsit putem sa incepem sa presupunem logica formarii de paternuri NeoWaves .

Concluzia ne arata ca avem un contra-trend ascendent , ce val poate fi aceasta miscare ?

 

  1. Poate fi valul X al unei corectii mai mari care ar putea fi o constructie Running . Asta ar rezulta ca dupa el am astepta un Flat sau un Triunghi . Comportamentul de inceput ne arata ca fiind un contra-trend ascendent ar putea fi foarte bine cotat ca val X plus ca miscarea ascendenta arata destul de corectiv ca structura .

 

  1. Poate fi un val 1 cu conditia ca acest val este valul 1 al unei structuri mai mari care trebuie sa fie ultima miscare din patternul mai mare . De ce ? Felul cum a inceput el la inceput ne arata ca este un contra-trend si in plus structura este destul de corectiva . Ce ar trebui sa asteptam dupa un val 1 de genul asta ?  In mod normal trebuie sa asteptam un val 2 . Daca acest val 1 este corectiv si extins inseamna ca valul 2 ar putea sa-l retraga undeva pana la 61.8% . Ce fel de structura ar putea sa fie valul 2 ? Valul 2 in acest caz ar putea sa fie un Flat .Avem noi in cazul asta formarea unui Flat ? In mod normal miscarea inca mai poate sa formeze un Flat daca cele trei segmente presupuse de mine a-b-c sunt un Zigzag . Dar la felul cum se formeaza piata din punct de vedere tehnic valul b din presupusul Zigzag este prea mic si valul c este prea mare . In plus daca masuram valul b ca retragere fata de valul a o sa vedem o usoara depasire a nivelului 61.8% . Rezulta ca avem prea multe semnale ca sa ne indoim ca sunt un zigzag primele trei segmente ceea ce ar pune sub semnul intrebarii daca acesta mai este un val 2 dar ramane pana cand in logica .

 

  1. Poate fi presupus un val A cu conditia sa faca parte dintr-o combinatie mult mai mare si sa fie cel putin faza doi corectiva . Ce am putea astepta dupa un val A ? Dupa un val A putem sa asteptam orice corectie in valul B . Deja avem o relaxare a presupunerilor . Ce poate fi daca valul A este presupus corectiv ? Dupa un val A corectiv poate fi presupus un Flat , un Zigzag , un Triunghi sau o structura complexa . Ce poate fi presupus dupa un val A impulsiv ? Dupa un val A impulsiv poate fi presupus la fel un Flat un Zigzag un Triunghi si o structura complexa . Daca observam mai bine cum se formeaza structura corectiva dupa presupusul val A o sa vedem ca valul c pare sa fie corectiv si o varianta ar fi sa presupunem formarea unui Triunghi Neutral . De ce ? Valul b retrage pana la 61.8%  este putin mai mare in timp as putea sa spun chiar egal cu valul a valul c extinde valul a pana la 138.2% si incepe un partea de jos al lui o aparenta consolidare specific prentru formarea de Triunghiuri . Toata miscarea a-b-c retrage pana undeva deasupra nivelului de 61.8% retragere din valul A . Un Neutral poate sa fie presupus in acest context cu conditia ca valul c sa nu fie mai mare de 161.8% din valul a a valurilor a-b-c . Daca se va intampla asta numaratoarea valului presupus B o sa fie revizuita si valul X cade din start dar se intareste pozitia valului 1 .

 

Daca recapitulam logica de mai sus am obtine urmatorul rezulat :

-          cel mai mult ma axez ca valul care se dezvolta in contra-trend fata de miscarea ascendenta  este un val B care este un Triunghi Neutral si miscarea ascendenta este un val A care face parte dintr-o miscare mult mai ampla .

-          Valul X este pe locul doi si presupun formarea unui Triunghi ca pattern separat de el .

-          Valul 1 este pe locul trei si in scurt timp probabil sa-l scot fiindca un triunghi nu poate sa fie in valul 2 sub nici o forma .

 

 

Faza de comportament psihologic si previzionare

 

Daca mergem pe firul logii mai departe cu derivate din analizele de mai sus putem sa spunem ca piata in urmatoarea perioada ar trebui sa inceapa o miscare ascendenta de contra-trend medie  in directia contra-trendului de grad superior din cadrul acestui pattern Tiunghi Neutral si apoi o miscare mult mai ampla de continuare a miscarii incepute acum doi ani .

Din punct de vedere psihologic EMITENTUL vrea sa ne convinga ca piata este sub control si ca lucrurile chiar daca scapa de sub control cum au scapat acum doi ani vor putea fi controlate sub orice forma dar realitatea este alta .

Sub orice forma posibila si imposibila cu inflatie si fara ea cu faptul ca vrea emitentul sau nu vrea asta cu politici monetare si fara ele cu interventii in piata chiar si brutal miscarea EURRON o sa sparga pragul de 4.65 care a fot atins si va face o miscare de gradul miscarii care a pornit acum doi ani . Ceea ce se poate intampla se poate deforma patternul si se poate impinge putin mai jos de nivelul la care ne aflam ca sa ne convinga pe noi speculatorii si investitorii ca miscarea este sub control . Dar miscarea odata intrata sub paragul de 4.3 este deja o zona destul de buna de cumparare si deja este destul de periculos pentru emitent ca sa mai riste cu presiuni mari ca sa nu fie o miscare prea exploziva dupa aia cum s-a intamplat acum doi ani de la 4 la 4.65 intr-un timp atat de scurt.

Neutralitatea care se formeaza acum in piata ne arata o piata calma din punct de vedere psihologic . Ceea ce am invatat din experienta este ca ,, Orice relaxare si liniste aparenta este o faza de acumulare de forte noi mai puternice si mai agresive decat au fost ,,

In momentul cand spun ca o miscare de marimea a celei care a inceput acum doi ani si un elev poate calcula matematic ca de la 4 la 4.65 sunt 6.5 lei pentru un euro . Daca miscarea o sa fie de 100% ceea ce este normal inseamna inca de cel putin 6.5 lei asta ar insemna 5.3 fara probleme usor si apoi sa mai avem o corectie si probabil un pattern de intoarcere ceea ce ma indoiesc .

Asa ca stimati speculatori si investitori dar mai ales comerciali , pregatiti strategiile de tranzactionare si sau de acoperire a miscarilor viitoare pentru a castiga sin speculatii sau pentru a va proteja contractele si companiile de fluctuatiile valutare care va pot provoca pierderi importante .

Emitentului as putea sa-i spun sa nu incerce sa ne mai convinga ca miscarea este sub control dar sa pregateasca programe de protectie a populatiei care are credite pe 30 de ani . Sa pregatesca strategii si legi de refinantare pe sute de ani ca sa fie datori si nepotii nostri cum se practica deja in multe tari Capitaliste .

 

Faza de tranzactionare

 

Aceasta faza este dupa parerea mea cea mai interesanta din toata analiza . Stiu ca marea majoritate va citi cu mare atentie ca scrie Wolf aici si ca multi vor sa invete stilul de tranzactionare al valurilor care difera de stilul de previzionare .

In ulima perioada am simtit un nivel de crestere a cererii in ceea ce priveste strategia de tranzactioare al NeoWaves .

Bineinteles ca am spus ca NeoWaves este o teorie completa si compacta si nu mai este nevoie sa cautam alte strategii ca sa tranzactionam, am hotarat sa va explic la aceasta analiza cum ar putea fi tranzactionata .

 

Din toate cartile existente despre bursa ati citit ca : se vinde la rezistenta si se cumpara la support . NeoWaves nu face o exceptie din acest concept ca ar fi impotriva legilor de cerere si oferta . Si atunci prin ce se difera NeoWaves de alte tipuri de analiza ? NeoWaves cauta punctele de inceput si de terminare a unei piete de unde se incep masuratori si se gasesc alte puncte slabe sau puternice care pot sa joace rolul decisiv intr-o miscare . In plus ne explica cum si unde poate fi atacat punctul slab si cand si unde vedem ca am gresit ceva sau ceva s-a schimbat plus contextul pietii innainte sau dupa un punct strategic al pietii ca sa stim daca mai pastram pozitia sau iesim din ea .

 

O sa apara remarca : Inseamna ca este simpla ,vinzi la rezistenta si cumperi la support !!!

 

Daca o sa cititi cu un aliniat mai sus o sa intelegeti ca, raspuns la ceea ce este scris acolo nu poate sa-l dea nici o alta analiza in afara de NeoWaves . Dar daca o sa va ganditi mai atent o sa ajungeti la concluzia ca aceste intrebari sunt primordiale in momentul cand vrem sa facem o tranzactie dar ce sa mai spun cand deja suntem in tranzactie ele se repeta de zeci de ori pe minut si se aplifica si mai tare cand piata merge impotriva tranzactiei .

 

Cum se poate tranzactiona piata EURRON in cazul dat ?

 

Daca am judeca logic avem un contra-trend descendent de grad inferior . Patternul care se formeaza este presupus un Triunghi Neutral si dupa cum am spus valul c nu poate sa fie mai mare decat 161.8 % din valul a ceea ce inseamna ca se poate ataca piata cand el se afla undeva la 138.2% si se poate pune SL mai jos de 161.8% . In cazul dat 138.2% este la nivelul de 4.3 unde avem si un support puternic care a oprit piata si nivelul de 161.8% este undeva in zona de prêt de 4.24 ceea ce inseamna ca ar trebui sa punem SL putin mai jos . In plus nivelul de 4.28 corespunde si cu nivelul de 61.8% retragere a valului A ( mare ) mai mare in grad si am mai avea inca un support in plus . Daca stim ca in corectiii valurile se retrag aproximativ 80% la patternul in cauza este putin probabil ca sa ajunga la nivelul de 80% retragere din valul A adica nivelul de 4.17 .

 

Care este concluzia :

 

Tranzactie medie – intrare buy acum sau putin mai jos daca continua piata si atinge nivelul de 4.3 cu SL mai jos putin de 4.34 sa zicem 4.23 si cu TP la 4.6

 

Tranzactie pe termen lung – cumparare la nivelul de 4.3 la nivelul de 4.17 in caz ca ajunge piata cu SL sub 4 si cu TP la 5.3

 

In ambele cazuri se intra cu volum controlat si se cresc volumele controlat exponential odata ce intram pe trend .

 

Nota :

In caz ca cineva mai cunoaste o metoda de analiza  care poate sa ne informeze mai amanuntit despre starea actuala si viitoare a unei piete chiar va rog sa-mi spuneti sa ma informez si eu despre ea .

 

Va urez succes !!!

 

 Acest material este preluat de pe www.wavesmarket.fr .Acolo se poate vedea si graficul cand a fost facuta analiza si apoi se poate vedea ceea ce s-a intamplat in piata dupa ce au fost date nevele de posibile intrari in piata ! 

 

Succes !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 Si ca sa fie si mai clar si sa ramana in istoria Forumului am pus si graficul unde se afla piata la analiza de mai sus .  :D

 

Prea multe coincidente , prea multe , dar cel mai grav este ca toate au niste spargeri enorme si miscari de tunami !!! Si cu niste targheturi enorme de lungi si daca se vede si ce termene . 

 Oare de ce ?  Din noroc !!!! ha ha ha ha ha 

 

Nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa ma simt superior dar rezultatele sunt alb pe negru > 

 

Succes ! 

post-6242-0-51165900-1370979794_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cei care o sa citesca o sa vada cum descriu eu piata in detaliu pas cu pas cu psihologie , cu comportament . 

Uite in cazul de mai sus ce am spus ; 

Ca daca o sa ne mai preseze putin de la nivelul la care ne aflam atunci piata o sa explodeze si ma adresam Emitentului . 

Ce s-a intamplat ? 

 

ei iarasi din pur noroc 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

12062013

 

Analiza tehnica USDJPY .

 

Moneda japoneza din noiembrie 2012 a inceput un trend ascendent destul de accelerat .

Din punct de vedere tehnic moneda se afla intr-o corectrie a miscarii inceputa in 2012 .

Dupa cum se vede din graficul atasat am noatat aceasta corectie cu un val B a unui presupus  Zigzag. 

Daca analizam corectia valului B se vede cum o corectie complexa se dezvolta . Patternul este complex prin aparitia polivalurilor in segmentele care formeaza un pattern corectiv destul de lung in timp fata de valul A.  Primul segment din corectie valul  a  este un Flat . Al doilea segment din corectie  valul  b este un zigzag  care este mult mai mare in prêt decat primul si este si mai mare in timp .  Segmentul trei si anume valul   c  care se afla in dezvoltare si a intrat in zona de prêt al valului  a  nu este o structura clara fiind in dezvoltare  .  Tot patternul corectiv l-am presupus un Triunghi .

Previziune pentru urmatoarele  9 luni min .

Moneda nipona v-a continua sa se deprecieze  indifferent de speculatiile media pe anumite portiuni cu  devalorizarea controlata prin  interventia bancii centrale  japoneze .

Toate  contractile comerciale trebuie acoperite de o eventuala pierdere si toti contractantii sa ia in calcul la semnare devalorizarea pentru urmatoarele perioade .

Toate detinirile de moneda nopona depinde de felul portofoliului trebuie revizuite si daca sunt pe termen mai scurte de 6 luni ar trebui lichidate sau prelungit termenul de detinere pe perioade mult mai mare ( ceea ce trebuie evaluat cu o noua analiza superioara acesteia ) .

Toate tranzactionarile pe pietele Futures  legate de moneda nipona  de min 6 luni trebuie tranzactionate in directia miscarii de devalorizare a monedei .  Toate contractele existente la ora actuala in desfasurare care sunt reportate si sunt in directia miscarii de devalorizare pot fi accentuate in directia negativa pentru moneda nipona  .

 Cele mai periculoase contracte sunt cele sub 3 luni .

 

Toata analiza se  invalideaza la retragerea completa a valului b din triunghi si  depasirea nivelului de  90 care este nivelul minim al valului  a  din corectie .

 

post-6242-0-39281400-1371022134_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ Vaxx 

 

La intrebarea ta din cadrul topicului destinat Fondului eu o sa raspund aici  fiindca o sa tratez problema mai detaliat .

In primul rand vreau sa-ti spun ca imi este greu sa raspund la unele intrebari fara sa analizez tot instrumentul ca sa inteleg poate un anumit pattern sa se formeze intr-un anumit context sau nu .

In al doilea rand vreau sa-ti spun ca nu alerg prin piata ca sa caut patternuri dar mi-am ales un portofoliu de instrumente pe care le analizez si la care le-am invatat comportamentul  si continui sa analizez odata ce se dezvolta . NzdUsd nu intra in portofoliul meu ales din Piata Forex si probabil ca nici nu v-a intra in atentia mea in curand fiindca déjà am AudUsd si este destul de sufficient ca sa pot tranzactiona o valuta dintr-o  zona destul de importanta , zona de Sud a pietii asiatice. Nu alerg disperat dupa tot ce se misca si in plus sunt destul de atent in selectionarea instrumentelor ca sa nu nimeresc in zona de risc dublu cand hotarasc sa le tranzactionez  fiindca mare parte din ele uneori se aliniaza in miscari .

Din acest motiv iti dau un sfat , in loc sa alergi dupa tranzactii aruncate pe instrumente la nimereala selecteaza un portofoliu si studiaza fiecare instrument prêt de cateva sute de ore . O sa vezi ca dupa o perioada o sa incepi sa-l intelegi si sa ei decizii bune atat in previzionare cat si in tranzactionare .

Despre acest subiect am scris si in sectiunea de ,, educatie ,, in cadrul siteului meu si stiu ca poate unii au citit altii au fost amuzati si in continuare alearga prin piata cautand oportunitati dar  ele se asteapta sau se construiesc  .

Foarte multi traderi cred ca a diversifica un portofoliu insemna sa ai zeci si sute de instrumente si sa arunci tranzactii la nimereala sau la o analiza generalista asa pe unde nimeresti ca poate o sa castigi – Gresit !

O sa-ti explic de ce un gen de asta de tranzactionare nu este bun .

In primul rand toata lumea vede , dar nu intelege un lucru – constructia sistemului . Ti-ai pus intrebarea de ce un trader are mai mare probabilitate sa iasa in minus si nu in plus ?  Ai auzit tot felul de povesti si cu moneda aruncata , si cu repetarea tranzactiei intr-o directive de zeci de ori si cu multe alte strategii de care este plin internetul si fiecare incearca sa adapteze ceva ca sa faca bani dar fara cunostinte . Acest lucru este –EXCLUS !

Daca ar fi adevarate aceste legende probabil ca din cauza unor greseli un trader ar incepe sa iasa pe plus fara sa vrea dar in practica nu se intampla asa . Oricat de mult nu te chinui si cand ai facut o mica greseala esti in minus . Nu analizezi esti in minus , gresesti esti in minus , daca arunci tranzactii la nimereala esti in minus , incerci sa castigi un pips esti in minus , incerci sa castigi mai multi esti in minus cand te trezesti orice nu ai face esti in minus . Pai si unde este legenda monedei ?  Daca ea ar exista ar trebui sa fii 50-50 dar nu este asa . De ce nu se intampla o greseala inversa si un trader sa fie tot timpul pe plus ? Fiindca nu exista asta .

Am auzit povesti si ca piata este un casino , si ca seamana cu ruleta ca este cu suma negativa si tot ce vrei din lume dar nu am vazut nicaieri o explicatie coierenta de ce un trader nu poate gresi invers si nu poate  sa iasa aproape de fiecare data pe plus in loc de minus .

Fiindca daca te uiti cum este construit sistemul si incerci sa-ti dai o explicatie intelegi ca :

Orice miscare care incepe lucreaza in felul urmator : 3 pasi in fata  5 pasi innapoi , 10 pasi in fata  7 pasi innapoi  9 pasi in fata 25 de pasi innapoi si miscarea inchide o cotatie .

Gandeste-te ca pe toate charturile este la fel si piata este legata si daca pe un chart de M5 ea face 25 de pasi  innapoi pe un chart de H4 ea face doar 2 fiindca este raportata la alta marime .

Din acest motiv orice incercare de a prinde ,, macar ceva ,, este si v-a fi in marea majoritate de cazuri pe minus si pot sa spun ca 90% din cazuri dar nu  50 % asa cum este povestea monezii aruncate .

Din acest motiv o sa-ti spun ca :

Cei care alerga prin piata si arunca tranzactii la intamplare nu v-or fi pe plus – NICIODATA!

Cei care incearca sa tranzactioneze zilnic pe acelasi instrument  nu v-or fi pe plus –NICIODATA!

Cei care cred ca fara stiinta au sa castige bani din piata nu v-or fi pe plus – NICIODATA !

Cei care cred ca v-or inventa un sistem fara cunostinte solide de piata nu v-or fi pe plus- NICIODATA !

Cei care cred ca este simplu sa faci asta nu v-or fi pe plus – NICIODATA !

Cei care nu inteleg ce inseamna tranzactionare intra-day nu v-or fi pe plus –NICIODATA!

 

In piata exista doua mari strategii de trading :

  1. Tranzactionarea   trendurilor .
  2. Tranzactionarea unui patern fix .

Alte strategii nu au fost nu au existat si nici nu v-or exista – NICIODATA!

 

Orice trader isi alege un profil si de aici incepe sa-si construiasca strategia care doreste :

Sau asteapta trenduri si intra pe termene acceptabile .

Sau cauta  patternul fix pe mai multe instrumente din portofoliu si asteapta pana nu se formeaza .

 Cu cat mai multe instrumente foloseste cu atat mai multe tranzactii o sa faca intr-o luna si aia am putea sa-i spunem o tranzactionare intra-day  atat in cadrul trendurilor cat si in cadrul patternurilor fixe .

Dar lucrul asta se intampla odata cu experienta si  invatarea pietelor si a instrumentelor folosite  este OBLIGATORIE !!!!!!

Cei care cred ca o sa faca asta la inceput si fara sa cunosca ce inseamna o piata  , nu v-or castiga bani – NICIODATA !

 

Nota ; NeoWaves este cea mai complexa forma de analiza ca include ambele variante a strategiilor de analiza si de trading .

 

Succes !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.