Sari la conținut

Forum sau altceva?


Stefan

Postări Recomandate

  • Moderators

In primul rand tre sa zic ca imi place ideea din spatele platformei noi. Imi place treaba cu pit-ul, cu outcries-urile.

 

Cat despre ce as vrea sa vad, as vrea o interfata a grupul mai similara cu cea a grupurilor existente pe forum. Ce exista momentan mi se pare mult prea simplist. Ce vad defapt daca dau click pe numele clubului meu? O descriere si o lista cu membrii. Vreau sa pot sa vad macar toate outcries-urile asociate clubului si as mai vrea sa am abilitatea de a separa outcries-urile in mai multe siruri de informatie.

 

As vrea abilitatea de a sorta informatia intr-un mod ceva mai similar forumului. In momentul de fata nu pot sa asociez postarile decat cu o anumita audienta - publicul sau grupul. Vreau sa asociez postarile anumitor topice. Nu neaaparat ca pe forum dar poate sub forma unor taguri, hashtag-uri, categorii etc Pana la urma in chicago nu e un pit mare unde toti tipa unii peste altii. Avem un orange juice pit, un cotton pit, un oil pit, s.a.m.d.

 

Mai pe scurt, as vrea practic sa vad mai multe optiuni de sortare si identificare a informatiei care ma intereseaza. Realizez ca e inca in beta si ca poate chestiile astea erau oricum pe lista dar mi-au sarit in ochi si am vrut sa le mentionez.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Filtrele vor aparea in curand si sper ca le veti gasi mai interesante decat cele de pe forum. Taguri deja au aparut (momentan numai pentru perechiile majore, asa, de test). Continutul este taguit automat (de exemplu daca apare in text eur/usd), dar poti apoi sa adaugi/stergi tagurile manual. Pe viitor vor fi multe tipuri de instrumente, nu numai valute. Si probabil ca vor exista si alte tipuri de taguri.

 

Continutul pe pagina de grup va aparea si el, dar putin mai tarziu. Oricum grupurile vor avea parte de mai multa atentie in faza 2 a proiectului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Am luat si o decizie legata de acel "si" ori "sau" de care vorbeam cu cateva posturi in urma. Cred ca si initiativa lui Criodi a influentat aceasta decizie. Forumul va functiona in paralel cu noua platforma. Adica veti putea posta in continuare aici (ca in varianta read-only nu se punea problema sa nu ramana). Daca la un moment dat voi observa ca nu mai exista interes in platforma de forum, aceasta va ramane read-only. Dar acel "moment dat" depinde numai de voi.

 

Voi lua in calcul si posibilitatea sincronizarii continutului intre cele doua platforme, dar momentan nu am avut timp sa analizez problema.

 

Edit

Despre reputatii pot sa va spun sigur ca vor fi transferate

Editat de Stefan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Legat de filtre

 

Tehnic vorbind, in momentul asta exista filtre pentru data, limba, autor, instrumente, (hash)taguri/categorii. Pot functiona atat ca filtre pozitive (include) cat si negative (exclude/ignore). Mai exista de asemenea si posibilitatea de a folosi o cautare bazata pe keywords. In prezent lucrez la interfata care va face toate aceste filtre la lucreze impreuna si care va va permite voua sa le folositi.

 

Edit

Am uitat sa specific ca engine-ul de filtare are si posibilitatea de a filtra dupa reputatie (de exemplu sa nu arate postarile cu reputatie mai mica de x)

Editat de Stefan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Ma gandeam sa adaug alte cateva optiuni in extensia chrome. Ceva gen follow specific users sau follow specific topic. Poate o imparteala in 3. Un tab cu ultimele postari, un tab cu userii preferati si un tab cu un topic anume. Poate unii vor sa fie anuntati de semnalele lui dirzu poate altii de clipurile lui oltciter. Nu stiu cum va merge asta in extensie marea mea problema fiind viteza. N-as vrea sa o fac prea greoaie. Gandindu-ma insa la toate chestiile astea mi-au trecut prin cap mai multe idei pentru vamist.com Cat de bune, practice, utile sunt n-am idee. Am sa le arunc pe ecran si om vedea ce se lipeste.

 

Ma gandeam la o combinatie de functionalitati gen stocktwits, twitter, facebook, si grupuri asa cum sunt ele acum.

 

O imaprteala a flow-ului de informatie in 3.

 

1. Market Place (spatiu public)

2. Trading Pits

3. Traders

 

Traderul cu gura mare si urechi mici are urmatoarele optiuni

1. Lanseaza outcry-ul in spatiul public cat sa il auda intreg market place-ul. Tipa deci tare tare de tot.

2. Lanseaza outcry-ul numai intr-un singur (sau mai multe) trading-pituri.

3. Lanseaza outcry-ul numai pentru cine il asculta pe el. Followers daca vrei.

 

1 si 3 pot fi probabil combinate. Mesajele pentru ascultatori merg si in spatiul public si invers.

 

Traderul cu gura mai mica si urechile mai mari are urmatoarele optiuni

 

1. Urmareste tot spatiul public

2. Urmareste news feed-ul personal unde vede mesaje de la traderii care ii urmareste si din pit-urile din care face parte

 

(Evident cu optiunea de a comenta, participa la discutie etc N-am zis fara gura.)

 

Cine vrea poate sa isi faca propriul trading pit privat. Declara acel pit ori public ori privat. Aici e cam aceeasi idee de grup care e si acum presupun.

 

Pe langa aceste pit-uri private administrate de un trader anume ma gandesc si la niste pit-uri pentru toata lumea. Cum de exemplu pe stocktwits pot sa urmaresc ori useri ori anumite subiecte (gen eurusd) ma gandesc ca asa am putea avea si noi o serie de pit-uri pentru EURUSD, GBPUSD, s.a.m.d. (cum sunt tag-urile din vamist.com la ora asta)

 

Ce imi imaginez acum e cumva o replica digitala a unui market place real. O serie de pit-uri deschise oricui vrea sa se bage in joc cu avantajul ca fiecare isi poate face pit-ul propriu si poate selecta cine sa ii tipe in ureche si cine nu.

 

Cam atat. Nu stiu cat de bine ar merge ideile. Eu la ora asta trebuie defapt sa ma ocup cu altceva insa se pare nu ma pot concentra pe ceea ce trebuie sa fac daca nu imi vars inspiratia aici.

 

PS: ca tot am vb de extensie. I-am facut un mic update azi. Am schimbat font-ul default pe unul mai modern si am reparat o chestie care nu permitea vizualizarea anumitor video-urilor blip. Daca aveti extensia instalata nu trebuie sa faceti nimic. O sa primiti in viitorul apropiat update-ul (daca nu l-ati primit deja) Revin pe topicul extensiei daca mai fac vreun update major. Daca n-ati instalat inca extensia nu mai stati pe ganduri si mergeti pe https://chrome.google.com/webstore/detail/vamist-wall/gchlpflkamfigpldidahegijhdbjdpdn

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Treaba asta cu follow a pit/trader/tag este in plan pentru .com. Si exact ideea reproducerii unui market place real o aveam si eu cand am inceput cu outcries si trading pits. Din pacate nu am avut inca ocazia sa vizitez unul real si momentan ma ghidez numai dupa ce am mai citit. Sper ca pe viitor treaba asta sa se schimbe.

 

Nu inteleg daca propunerile tale sunt pentru .com sau pentru forum. Ca daca sunt pentru forum, nu cred ca vor fi implementate. Daca sunt pentru partea de .com si vrei sa incluzi feedurile alea in extensia ta (cand vor fi disponibile), atunci vestea buna este ca va fi mai simplu decat pe forum. Din platforma de pe .com iti pot genera feeduri RSS care nu se vor schimba, chiar daca layoutul siteului va suferi modificari. De exemplu acum poti vedea outcries-urile dintr-un pit specific. Si e foarte simplu sa-ti generez un feed RSS pentru ele.

 

Dar poate discutam mai pe larg intr-un weekend la o bere :). Sa vedem cum poate fi legata extensia de contul de pe Vamist (ca sa poti da follow, de exemplu). Si iti explic si cum functioneaza pit-urile de pe .com. Nu sunt foarte diferite de ce zici tu mai sus.

 

Apropo de bere, mai sunt pe aici useri care locuiesc in Londra, Brussels sau in imprejurimi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Momentan pe .com ma concentrez pe outcries pentru ca astea sunt "caramizile" cu care o sa construiesc restul. In urmatoarea faza vor fi pit-urile si traderii si apoi urmeaza tot felul de combinatii interesante intre cele 3 entitati. Timp sa fie si sanatate sa ne ocupam de toate :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Aha, deci n-ai citit primul post de pe vamist.com :) Uite despre ce e vorba: http://en.wikipedia.org/wiki/Open_outcry (zice acolo si de outcry si de pit)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.