Sari la conținut

sl...cum pun sl in functie de spred?


booghie

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

Este a nu stiu cata oara cand mi se intampla un fenomen ciudat(pentru mine).Intru intr-o pozitie,setez sl si monitorizez pozitia pentru a muta sl-ul in favoarea mea.Mi s-a intamplat de cateva ori,banuiesc dar nu sunt sigur daca e asa: Cobor sl-ul(speta de azi) la pretul 1.22678 pe aud/nzd,pretul coboara,dupa care se ridica cu un bar al carui high ajunge la 1.22633 si..imi inchide pozitia .Idea era sa permit pretului sa ajunga la nivelul de 1.22678 dar nici un pip mai mult,am pus sl-ul mai sus,ceva imi spune ca la high-ul respectiv se adauga si spredul....este corect sau ma insel?

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

  • Moderators

A mai intrebat cineva recent ceva similar. Astea is chestiuni de baza care ar fi foarte bine daca le-ati stapani inainte de a va astepta sa faceti profit. Treaba sta in felul urmator:

 

In piata exista intotdeauna doua preturi: ASK si BID. Ask este intodeauna mai mare decat Bid. ASK este pretul la care piata vinde (to ask = a cere => ask = pretul cerut). Bid este pretul la care piata cumpara (to bid = a licita => bid = pretul pe care piata il liciteaza). Pentru tine ca trader retail, ASK este pretul la care cumperi, iar BID este pretul la care vinzi.

 

Pretul afisat pe charturile mt4 este pretul de BID. La pretul ala deschizi tranzactii short si inchizi tranzactii long. Pentru a vedea si pretul ASK trebuie sa dai click dreapta pe chart => properties => common => show ask line. Optiunea asta iti va arata si pretul de ASK - pretul la care deschizi tranzactii buy si inchizi tranzactii short.

 

Nu ai cum sa inchizi o tranzactie short la pretul de pe chart (pretul care formeaza barele, high-ul sau low-ul) Tranzactiile short se inchid la ASK iar pretul ASK este mereu mai sus de BID (si invizibil pe istoricul chart-ul mt4). Tranzactiile short vor fi intotdeauna inchise inainte ca high-ul barei sa atinga nivelul de SL. Iar cand e vorba de TP low-ul barei va depasi intotdeauna nivelul de TP inainte de a inchide tranzactia. Diferenta aia e intradevar de un spread asa cum ai intuit.

 

Dupa ce te-ai lamuri care-i treaba cu BID-ul si ASK-ul zic sa mergi AICI si AICI pentru cateva discutii mai de amploare asupra pretului din piata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.