Sari la conținut

Ce WFA folositi ?


Postări Recomandate

@johnbull : postul anterior raspunde solicitarii lui Criodi, iulik2k1, apollo de a comunica conditiile de entry si exit ale sy care a genearat EqC postate ceva mai demult . In ideea ca cineva sa le codeze mql si comunitatea MT locala sa testeze EA astfel creat.

Cat despe castigul de bani , intrebarea este perfecta, numai timpul verbului este usor eronat.

"Va castiga bani cineva cu asa ceva ?" .

Mereu ma simt dator sa amintesc ca threadul asta este despre WFA si nu despre EA uri fabuloase care aduc bani sigur, sigur !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ionion

dupa 6 ani de bursa si trading zilnic, cred ca sunt ultimul din aceasta comunitate care se mai asteapta la vreo strategie minune, la vreun provider de semnale cu gura aiurita( pardon, aurita) sau la vreo metoda sigura de a face bani ( nu numai pe forex). Daca fac 20-30% pe an sunt impacat.

Daca voi considerati ca ar putea aduce bani chestia aia , s-aveti bafta! Faceti doar cumva sa facem si  noi de-o gaina din traba asta! Baftoi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@johnbull

Dupa 12 ani de meserie si eu sunt la fel de lamurit cat de greu se fac banii din trading si cati golani incearca sa profite de lacomia si prostia noilor "traderi" . Nu asta e durerea mea.

Problema apare cand trebuie sa iti  testezi ideile proprii . Anii de privit pe charturi , maldarele de carti si reviste si forumuri si pagini de net incep sa dea roade . Si iti tot vin idei de strategii , mai schimbi piata , mai schimbi instrumentele.  Cum faci sa iti verifici ideile inainte de a le pune pe "real" ?  Sa deschizi conturi demo si sa stai cu lunile privind la ele ca sa afli ca " nu merge " ?

Sau si mai rau, dupa ce ai testat "la rece " 6 luni , te hotarasti sa intri live si dupa 3 luni ( din care 2 de pierdere)  constati ca strategia si-a trait traiul si trebuie fie ajustata fie aruncata .

De asta am incercat discutia despre WFA . Sa mai aflu si eu cum isi testeaza traderii (adevarati)  strategiile de trading inainte de "pasul cel mare" .

Ca povestea cu backtestul e 66% poveste,iar restul de 33% e plin de capcane . Traiasca veteranii !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@iulik2k1

 

Tocmai ai atins tangential buba .

Daca rezultatul unei Sy depinde de tipul de comportament al pietei atunci Sy NU este robusta !

In trading nu merge ca in agricultura romanesca  ( "daca anul asta ploua m-am scos ! Daca la anul e seceta am ....incurcat-o) .

O Sy robusta e ca agricultura americana : cu irigatii . Ploua nu ploua, vine gandacul, nu vine, noua nu ne pasa . Nu castigam noi chiar constant (mai facem un hedge pe futures... lol) dar nici nu crapam de foame.

Asa incat nu se pune problema unui "supersoft" care sa spuna cat va fi trending si cat range la anu` . Fiindca chiar nu ar trebui sa ne pese  ! Daca lucram cu o Sy robusta , evident.

Da` cum dreaq aflam noi daca Sy cu care lucram e robusta sau nu ???

In general vorbind nu se pune problema anticiparii miscarii pretului ( bine ca te-ai prins la timp ca retelele neuronale nu merg in trading) .

Din punct de vedere al softului WFA nu impune nici o smecherie fabuloasa . Marea problema o constituie volumele IMENSE de calcul necesare .

Editat de ionion
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ionion

Ceea ce cauti tu nu exista! Opinia mea e ca esti inca o victima prinsa in capcana, iti pierzi timpul pretios. 

 

Exista doar: - trading plan: ..........................................

                    - money management

                    - psihologie 

                    - disciplina + autocontrol.

 

@johnbull

"...Daca fac 20-30% pe an sunt impacat..."  

Mare dreptate ai! Hai, poate fi si un ....50%. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa imi pierd timpul cautind pe Google , la sugestia cuiva , care nu stie ce vrea , si care n-a dovedit inca nimic, in afara de multe vorbe ?

- Nu, multumesc !. Prefer sa ramin mai putin avizat , dar profitabil ! :-*

 

Ramin la parerea mea : Esti pe un drum care nu duce nicaieri !!.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa 12 ani de meserie vii aici ca sa ce? Sa-i pui pe altii sa-ti testeze strategiile? Deci dupa 12 ani de meserie tu n-ai inca o strategie cu care sa faci bani consistent? Walk forward? Ce-i aia? Adica vrei sa afli daca strategia ta va face bani "in viitor"? Pai foloseste masina timpului aia a lui H.G. Wells! Singurul lucru pe care il poti face in trading este backtesting, atat si nimic mai mult! Faci backtesting pe trecut pana nu mai poti, folosesti programe pentru "market replay", dupa care daca vrei poti sa stai pe demo si sa zici ca faci "walk forward". Dar asta nu inseamna ca poti sa stii ce se va intampla in viitor cand vei pune "bani reali" in joc! Poti sa stai pe demo si 10 ani, in momentul in care zici gata, am testat destul, in clipa aia tot "demo-ul" tau devine backtesting pe trecut! Ce se intampla mai departe, in viitor, din momentul in care pui bani reali, nu vei putea afla decat cand apesi butonul "BUY" si pui dolarii aia adevarati la bataie! :D

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

@ionion

 

Nu vad in instructiunile tale de exit un stop loss. Nu vad decat take profit. Sa inteleg ca punem trade si apoi asteptam pana luam tp-ul? Si intre timp ne rugam sa nu luam vreun margin call?

 

Am intrebat de bani pentru ca vroiam sa stiu cam ce nivel de risk ai avut per tranzactie. $200k profit la un cont de un milion? La un cont de $200k?

 

Si da, 200 de tranzactii in 4 ani e putin. Cu cat numarul de tranzactii e mai mic cu atat sansa ca strategia sa fie profitabila pe backtesting este mai mare. A scris si tradelover despre asta in postarile alea catre care am dat link.

 

Si am intrebat de ce gbpusd pe h1 pentru ca vroiam sa stiu daca strategia asta functioneaza pentru ca exploateaza ceva inerent pietelor, price actionului, sau pur si simplu functioneaza pe gbpusd h1 pentru ca pe tf-ul asta sa nimerit sa functioneze. Am inteles deci ca doar s-a nimerit.

 

Luate toate si puse cap la cap imi e deja clar ca strategia nu va merge in practica cu bani reali. Sau cel putin nu vad nimic care sa imi indice acest lucru.

 

Pe mine ma interesa in primul rand sa pui strategia aici pentru a o putea vedea intreaga comunitate si a avea un punct de discutie. As fi implementat-o daca mi s-ar fi parut si interesanta, insa nu mi se pare si deci nu am sa o fac. Nu am destul timp. Mai sunt insa programatori pe aici deci poate te ajuta altcineva.

 

Si +1 pentru Mister Black. Daca dupa 12 ani, dupa cum zice englezul, this is all you have to show for it, pai inseamna ca n-ai progresat prea tare in anii astia.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.