Sari la conținut

Topic de prezentare si regulament intern


Postări Recomandate

  • Moderators

Topic de prezentare si regulament intern

In acest topic veti gasi toate detaliile referitoare atat la acest grup cat si la inscrierea ca trader in fondul de investitii vamist. Tot aici este mentinut si regulamentul intern.

Ce este acest 'hedge fund' vamist?

Este o colaborare intre membrii vamist ce urmareste producerea de analize cat mai pertinente si, evident, tranzactii cat mai profitabile in cadrul unui mediu colaborativ.

Evolutia contului in timp real

Pagina speciala vamist dedicata contului (cele mai importante detalii)

http://forum.vamist.ro/page/fond_de_investii_vamist.html
Pagina myfxbook (toate detaliile)

http://www.myfxbook.com/members/vamist_capital

 

Care este targetul fondului de investitii?

Targetul principal al fondului este aceea de a produce profit in mod constant si cu risc mic. Ne-am bucura enorm daca am reusi sa aratam profituri in zona lui 30% pe an. Buffet a atins un profit mediu anual de ~20% iar Soros undeva in jurul lui 30%. Ambii au facut-o pe perioade de peste 20 de ani si astazi sunt miliardari. Evident ca exista anumite diferente intre modelul lor de functionare si al nostru insa scopul nostru final este acela de a aduce un aer de seriozitate in domeniul trading-ului retail unde se pare ca nimeni nu se multumeste cu cifre mai mici de 500% pe an asta desi marea majoritate nu reusesc nici macar 0% pe an.

Care este strategia fondului?

Fiind o colaborare intre membrii vamist fondul adopta o multitudine de strategii si fiecare trader este liber sa tranzactienze cum crede de cuviinta. Exista un set de responsabilitati definite mai jos ce trebuiesc respectate insa la sfarsitul zilei ceea ce vrem sa vedem sunt traderi care trateaza treaba in mod serios si vor sa faca profit in mod constant, pe termen lung, cu risk cat mai mic. Nu ne plac gamblerii.

Vom pune in practica strategii dintre cele mai diverse, de la pivoti pana la candlestick patterns, de la suporti si rezistente si pana la elliot wave. Avem cate un pic din fiecare caci nu-i asa, natura ne invata ca progresul se naste din diversitate.

Cum pot deveni trader in fond?

1. Trebuie mai intai sa deveniti membru in acest grup. Pentru a obtine statutul de membru aveti nevoie de o invitatie din partea unui membru deja activ. Oricine poate face o cerere de invitatie in topicul de la http://forum.vamist.ro/topic/3939-cereri-invitatii-obtinerea-statutului-de-membru-al-grupului-de-trading/".

2. Odata deveniti membrii in grup, mergeti pe http://www.alpari.co.uk/ sau http://www.oanda.com si deschideti un cont demo in valoare de $100 000. (sunt permisi si alti brokeri metatrader 4 atat timp cat contul demo oferit de ei nu expira)

3. Postati in acest topic un mesaj prin care sa anuntati ca ati incheiat pasul doi (ex: "Am deschis cont la OANDA (sau ALPARI). Astept instructiuni")

4. Unul dintre administratorii fondului va va adauga in lista de traderi si va va contacta pe privat cu cateva detalii suplimentare referitoare la conectarea myfxbook.

Regulament Intern

Toti traderii conectati la contul myfxbook au obligatia de a respecta urmatoarele reguli si indicatii.

Responsabilitati generale

1. Nu iti distruge capitalul.
2. NU ITI DISTRUGE CAPITALUL
3. Fa profit.
4. Posteaza macar odata pe saptamana o analiza a pietei si expune motivele din spatele tranzactiilor tale

Limite de risc

1. Drawdown maxim permis 35%
2. Risk maxim per trade 4% atat timp cat contul este pe plus
3. Risk maxim per trade 2% atat timp cat contul este pe minus

Penitente

Cine incalca regulamentul va fi pur si simplu mutat in fondul BETA unde nu exista niciun fel de reguli. Performanta fiecarui trader  din acel moment nu va mai fi luata in calcul in performanta totala a fondului. Daca nu va plac regulile descrise aici va rog sa solicitati o inscriere in fondul BETA unde nu sunt reguli. N-are sens sa intrati in fond-ul acesta daca nu va plac regulile

Note

Nu uitati ca pentru a participa la orice fel de discutie in acest grup trebuie sa deveniti mai intai membrii. Urmariti deci acel pas 1 de mai sus si mergeti de cititi procedura de obtinere a statutului de membru. Odata deveniti membrii veti avea acess numai la anumite zone desemnate membrilor insa nu si la zonele desemnate traderilor. Urmariti acei pasi de mai sus spre a deveni traderi in fond si a avea access nelimitat. Toti membrii/traderii trebuie sa se supuna atat regulamentului intern descris in acest topic cat si regulamentului general al forumului.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

De acum va puteti inscrie in Fond si cu un cont demo Oanda (pentru cei care nu au acces la MT sau cei care prefera platforma Oanda). In cazul in care va inscrieti prin Oanda, trebuie sa-mi trimiteti pe privat userul si parola de la contul demo. ATENTIE: din motive de securitate NU folositi o parola pe care o mai folositi si la alte servicii (mail, retele sociale, etc). 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stefan

 

Chiar ii trimisesem un mail lui Cristi (Criodi) si-l intrebam de ce la majoritatea apare in dreptul concursului real si doar la mine si la johnbull demo, de-abia cand a zis wolf faptul ca tranzactioneaza un cont real m-am prins. Eu credeam ca regula e ca toti sa pornim cu conturi demo, nicidecum reale fiindca asta schimba cu totul situatia de ansamblu. Cel putin psihologic...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

SI eu credeam ca sunt toate conturile demo. Si chiar recomand ca toate conturile sa fie demo. Din punctul meu de vedere, "real" sau "demo" care apare acolo este doar o optiune care poate fi selectata cand adaugi un cont in interfata myfxbook (si poate fi schimbata ulterior). Cand adaug eu un cont nu selectez nimic si probabil ca myfxbook pune optiunea default (care nu stiu daca e demo sau real). Sau ma rog, mai e si varianta in care face myfxbook-ul ceva inteligent si detecteaza daca un cont e demo sau real, dar ma indoiesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

EVOLUTIA CONTULUI PANA ACUM


 


Asa arata evolutia daily a fondului vamist din 19 May cand JohnBull se conecta pentru prima data si pana astazi.


 


post-3657-0-77216100-1370858119_thumb.png


 


Pe axa Y e procentul absolut agregat al tuturor traderilor. Pe axa X, valori daily din 19 may si pana acum. Sambata si duminca arata procentul de vineri.


 


Am scris un soft automat care agregreaza datele myfxbook si apoi calculeza graficul daily al fondului. Formula dupa care am calculat return-ul este mediocra in sensul ca nu separa perioadele de timp dintre 'depuneri' (traderi noi). Cu alte cuvinte procentele alea sunt calculate ca si cum toti traderii erau inscrisi in fond la data de 19 May. Sunt reduse deci in amplitutdine pierderile/castigurile reale din perioada de inceput insa zic eu ca nu-i mare pierderea in aproximare. Mai important e oricum ce va fi de acum incolo. Sa vedem cum o arata graficul asta peste 6 luni.


 


@Stefan


 


Pentru moment eu voi posta manual acest grafic aici la intervale aproximativ saptamanale. Sper sa reusim sa punem insa si pe vamist o versiune automata in locul aceleia standard myfxbook care se gaseste acum pe pagina fondului. Poate daca toata lumea observa graficul comun va fi si mai mult redusa nevoia asta de a iesi inaintea celuilalt.


 


Eu am scris ceva in Visual Studio in C# Nu stiu insa daca poti face ceva cu codul meu. Imi imaginez ca serverul vamist ruleaza linux deci... In php parca n-am chef sa ma bag ca nu prea stiu si imi ia prea mult timp sa tot schimb intre stackoverflow pentru indicatii si platforma pentru implementat  :D


 


API-ul myfxbook lor mi s-a parut ok. Logica in cazul nostru e


 


1. login -> get cookie session


2. get account list -> iei din json id-urile conturilor si le salvezi intr-un array sau ceva de genul


3. get daily data pentru fiecare cont salvat mai sus


4. combina datele in ceva coerent = grafic agregat


 


O mica belea consta in faptul ca nu exista date de return pentru absolut fiecare zi si atunci trebuie sa iti umpli tu singur array-urile acolo unde n-ai numere. Eu le-am umplut cu cifrele anterioare de profit sau cu 100000 acolo unde nu aveam nimic inainte.


 


Codul sursa (.net 4, visual studio 2012, cu json.net library pentru json-urile myfxbook)


 


vamist-myfxbook1.rar


 


Eventual voi uploada programelul pe un domeniu de-al meu pe care am hosting windows. Sa vad daca ma tine insa bandwith-ul ca nu m-am chinuit cu optimizarea si hostingul e cam slab din cate stiu.


Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

M-am uitat si eu pe API-ul ala si nu e complicat de imolementant in php sau chiar in javascript. Sper sa gasesc cateva ore saptamana asta sau saptamana viitoare ca sa ma ocup. Momentan sunt prins cu chestii administrative... ca de fiecare data cand ma intorc in tara dupa o perioada mai lunga de stat pe afara. Plus ca e posibil sa plec din nou si de aia sunt putin presat, dar gasesc eu o portita si rezolv. Multumesc inca o data pentru munca depusa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

EVOLUTIA FONDULUI INTRE 19.05.2013 SI 16.06.2013

 

post-3657-0-52285200-1371413009_thumb.png

 

Suntem momentan aproape de -7.5% asta dupa ce saptamana trecuta eram undeva la -3%. Stam cam prost deci... Fiti mai verzi saptamana asta.

 

Chartul intre 19.05 si 02.06 este un pic plat din cauza metodei mele primitive de calcul. Am scris despre asta in postarea precedenta. Am calculat ca si cum toate conturile era deja existente la data de 19 cand ele defapt nu au aparut toate decat undeva in jurul lui 02.06 Ce-i inainte de 02.06 deci e ceva mai putin relevant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Perfromanta contului dupa 4 saptamani de trading in formatie completa (03.06->28.06)

 

post-3657-0-38721000-1372508645_thumb.png

 

Bogdan_rex a fost scos din fond

 

Pe motiv de nerespectare a limitelor de risc si de atingere a drawdown-ului maxim permis Bogdan_rex, metaforic vorbind, a fost concediat. Performanta lui in cadrul contului este luata in calcul in graficul de mai sus si va fi luata in calcul si in postarile viitoare. Sper sa gasesc timp sa modific formula de calcul pentru a lua in considerare si acest 'withdraw' al lui Bogdan. Am salvat performanta contului sau in format JSON si o atasez aici pentru referinte ulterioare. Tehnic vorbind contul inca este conectat la myfxbook si inca este vizibil mie si lui Stefan. Nu cred ca se pune problema reactivarii lui. L-am lasat insa acolo pentru referinte ulterioare.

 

bogdan_rex.txt

 

livium si slg sunt acum traderi seniori

 

La propunerea lui johnbull traderii cu cea mai buna performanta in fond isi castiga acest titlu. Cu el vine libertatea mai mare de alegere a riscului si puterea de a forma directia in care fondul se indreapta prin propuneri de excluderi de useri sau schimbari de regulament.

 

dirzuandreiovidiu si oltciter nu mai sunt traderi seniori

 

Tot la propunerea lui johnbull traderii seniori cu performante slabe sunt scosi din acea lista. Sper sa nu fie cu suparare, insa cred ca omul avea dreptate cand spunea ca nu poti sa ai pretentia de a le atrage celorlalti atentia la greseli cand tu insusi nu ai un cont tocmai verde. Va rog de asemnea sa aveti grija la risc conform regulamentului.

 

Note

 

Sunt constient ca probabil eu sunt cam singurul de pe aici care stie exact ce scrie in regulamentul ala si ca probabil tot eu sunt singurul care are habar de treaba cu ierarhia si traderii seniori. Poate insa ca odata cu trecerea timpului si reciclarea anumitor pozitii sau roluri in fond (mai ales cea de trader obisnuit, pe masura ce conturile merg in jos) cei care vor ramane pe pozitii vor fi ceva mai dedicati cauzei.

 

Eu n-am timp sa fac toata ziua pe politistul.pe aici. Voi intra si mult mai rar pe timpul verii pe vamist. Pot sa vin in weekend-uri sa mai postez un chart, sa mai fac o modificare tehnica, insa in rest fondul ar trebui sa se autoguverneze.

 

Cei care aveti profit sau care sunteti in pozitii de trader senior va rog sa va implicati atat cat puteti in organizarea fondului. Daca apar incalcari de regulament supuneti la vot excluderea traderului. Daca se doresc schimbari de regulament purtati o discutie pe tema asta. Daca o majoritate se iveste regulile vor fi ajustate.

 

Cumva nu ma surprinde, insa in mod cert ma dezamageste acest nivel general de apatie si lipsa de implicare. In primele zile era bucurie mare, posta lumea analize, nu-mi venea sa cred ca treaba asta chiar se pune in miscare. Acum dupa vreo luna, numai cativa au profit, cativa sunt cam inactivi, iar restul merg cam in graba catre faliment. N-am vazut initiative de a reduce riscul la un nivel cat mai mic spre a proteja contul, n-am vazut postari pe forum in care sa se discute greselile facute, n-am vazut cam nimic productiv. E chiar pacat. Daca o tinem tot asa unde vom fi pe la sfarsitul verii? Vom mai fi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.