Sari la conținut

Artificial neural networks


Criodi

Postări Recomandate

Artificial neural networks ce insemneaza....., nu cumva, costuri?

Sorry to disturb, dar daca am pornit sa "muncim" pe un drum, nu ar fi bene sa avem si "costurile" on target? 

 

Vad ca ai Bloomberg Terminal. Din ce stiu eu, numai 1500E e pe luna e abonamentul. Pai.... daca ai asa ceva, esti "bun".

 

Acum, sa nu ma intelegi gresit, eu sper.. si inca mai sper, la o treaba serioasa. ANN e the thing ca sa zic asa, problema e cine, ce, cum face setarile.

 

Stirile astea, "ale dreaq de n-ar mai fi", fac sa se miste preturili... . Dpmdv nu e important sa intri ATUNCI cand are loc pentru ca nu avem "uneltele" necesare. Important e sa "vezi" DACA duce, si CAND duce impulsul respectiv. Se poate estima  o medie oricand pe baza de istoric, deci mare filozofie nu-i, problema e... clar acolo unde cred eu ca e... la "felul" cum se INTERPRETEAZA stirea. 

Din ce vad de atatia ani, marea majoritate din retail habar nu au cum sa interpreteze, si nu e vina lor, e clar, vina sistemului de marketing in care ne-am "nascut" ca traderi. Deci, mon ami, let's go in depth cu asta si sa "ardem" marketu' , mancaias lui banetu' :D

 

PS. De ceva vreme, nu zic cat ca arunca lumea cu oua, ma ocup cu "transfomarea" unor miscari de FX preluate ca si pips, in "news". 

Ciudat, nu?, adica, in loc sa "traduc" stirea, incerc, si asta e termenul, sa o analizez statistic si atat. Adica, orice misca mia mult de cat... media.. ma "inspira" ca sa zic asa.. Mai departe  daca punctul de plecare are "consistenta: s-ar putea, si nu spun, sigur, ,,,,, deci, s-ar putea sa avem ceva cascaval de ros 

 

Aici ma invart, daca intelegi ce zic.

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 luni mai târziu...

M-am documentat putin despre aceste retele neuronice si cred ca sunt destul de utile.Nu vreau sa zic ca e un Holy Grail dar pana si cele mai bune Hedge Fund-uri le folosesc.Dar e important sa stim ca nu e vreo chestie magica, si ne ajuta in prezicerea pretului doar cand avem deja o strategie decenta pe care le putem aplica.

 

E doar un algoritm foarte sofisticat care functioneaza ca si neuroni din creierul uman, insa sunt de 9999x de ori mai eficiente fiindca pot detecta patternuri ascunse pe care in mod normal noi nici nu le-am lua in seama.

 

Cred ca ma apuc si eu sa construiesc una, ma fascinat foarte mult potentialul lor.Si cred ca in prezent sunt cam "underrated", desigur nu toata lumea are destule cunostiinte in programare si matematica ca sa-si faca propriul NN, dar cei care pot sa construieasca una fac o mare greseala daca nu o fac.Nici nu stiu ce avantaj rateaza.

 

Am gasit un tutorial foarte bun in care omul explica detaliat cum se construieste una de la 0, si fiindca C#-ul e expertiza mea o sa fie foarte usor ;)

 

 

Urati-mi noroc... :D

 

Criodi tu cum stai cu proiectul?

Editat de Proximus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.