Sari la conținut

Analiza tehnica - Teoria Elliott wave


ovidiu_gnt

Postări Recomandate

:) Eu ma refeream la faptul ca se emit ipoteze iar rezultatul e total opus. Normal ca te mulezi pe pret, dar timpul asta necesar retragerii unui val e ceva care in opinia mea are 50% sanse sa mearga 50%  sa nu mearga. Am vazut ca exista valuri care sunt retrase in timp util foarte puternic si apoi pretul face cale intoarsa si se tot duce, culmea, nu se duce agresiv, ci incet. Daca ar fi sa izolam doar variantele cand exista retrageri valide in timp si pret, am fi miliardari, dar treaba e ca nu merge chiar asa.  Ma opresc aici ca asa cum am spus, cunostintele mele sunt destul de limitate in Elliot wave si poate ca lucrurile nu stau chiar asa. Eu am vorbit din putinul care-l stiu si ce am vazut la unii mai cu capul mare decat mine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am fost abonat pe bani pt vreun an prin 2009 la EWI, si primeam analizele lui Robert Prechter, care e considerat unul dintre expertii in EW.

 

Nu am tranzactionat dupa ele, dar baiatul a fost foarte foarte wrong. Atunci m-am lamurit cum sta treaba cu Elliot Wave. Daca si un expert mondial in ele poate sa dea fail in asa un hal, atunci cine poate reusi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@gigi

Este normal sa fii dezamagit , in momentul in care analizele unui autor de carti despre EWA sunt pe campii . Din ce am mai frunzarit si eu pe ici pe colo , fiecare autor are anumite merite , cel mai aproape de subiect este insa Glenn Neely , dar asta nu inseamna ca ce scrie el acolo , este valabil 100% in piata ( efectul de cascada la pret , corelarea timpului , etc ) . De obicei greselile apar pe intervale de pret mici de ordinul 100-200 pipsi , atunci cand vrei sa intri in amanunt sau cand vrei analiza zilnica ( eu unul nu sunt in stare sa spun in fiecare zi cum va reactiona piata si as fi curios daca cineva este capabil de asa ceva ) . Din aceasta cauza postarile mele sunt foarte rare , pot anticipa directia trendului , pot aproxima un interval in care pretul este posibil sa ajunga , insa nu voi putea niciodata sa spun in cat timp se va ajunge la acel pret sau ce forma va avea graficul inca de la inceputul miscarii . Si ar mai fi un adevar dureros ( Robert Balan -foarte apreciat la sfarsitul anilor '80 - a recunoscut ca el nu a reusit sa faca 1 milion $ pornind de la 10.000 $ tranzactionand ) - cine nu castiga din tranzactionare , castiga din scrierea cartilor , webinarii sau analize zilnice . Stiu ca nu se face primavara cu o floare , dar voi posta analize cu acordul vostru , iar daca veti avea rabdare , se vor vedea si rezultatele .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

Dupa evolutia din ultimele zile , pentru perechea valutara Eur/Usd , par sa se limpezeasca apele . Numerotarea valurilor a trebuit regandita , asa ca am ajuns la urmatoarele concluzii : 

- trendul ascendent nu este finalizat ,

- valul ( .iv ) nu este finalizat nici el si din cate se pare , va fi un triunghi ( posibil nelimitativ )

- chiar daca ar fi fost spart suportul de 1,3461 , nu aveam confirmarea schimbarii trendului , ci am fi avut un triunghi expansiv .

Spor !

post-3630-0-18663800-1381997114_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor ,

 

Deoarece , incet dar sigur , perechea Eur/Usd , se apropie de finalul trendului ascendent , voi incerca sa anticipez evolutia valurilor . Aceasta " anticipare " , este doar una cu rol educational si nu este o recomandare de tranzactionare .

Asa cum am postat anterior , trendul ascendent este inca in desfasurare , momentan aflandu-ne pe valul ( .iv ) . Acesta este un triunghi expansiv running , dar intrucat valul ( .d ) al triunghiului inca nu este finalizat ( zig-zag alungit ) si nici valul ( .e ) , nu ne putem pronunta daca este limitativ sau nu ( teoretic acest triunghi expansiv ar trebui sa fie limitativ ) . Dupa finalizarea valului  ( .d ) , vom asista la o retragere a acestuia de cel putin 61,8% din ultimul val al zig-zagului ( forma valului ( .e ) nu este cunoscuta , insa este posibil sa fie zig-zag truncat , plat cu val c esuat sau figuri complexe la care ultimul val c sa fie esuat , asa ca mare atentie ) . La acel moment va fi finalizat valul ( .iv ) , iar in cazul in care este triunghi limitativ , valul ( .v ) ce va urma , va avea o lungime cuprinsa intre 75% si 125% din valul ( .d ) . Daca scenariul valului ( .iv ) va fi confirmat , voi posta tinta de pret pentru valul ( .v ) , insa doar dupa ce originea valului ( .e ) va fi depasita .

 

S-auzim numai de bine !

post-3630-0-19360700-1382425863_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa cum ne-a obisnuit de atatea ori , piata deseneaza graficele dupa bunul plac . Degeaba incercam noi sa ne dam cu parerea despre viitoarea evolutie a pietei ( aici ma refer la ce forma va avea graficul ) , fiindca doar din intamplare vom nimeri . 

Ieri perechea Eur/Usd , a demonstrat ca se grabeste spre final si a desenat penultimul impuls ascendent al acestui trend . 

Postarea de ieri , a fost , asa cum am scris , cu rol educational si trebuie incadrata la "asa nu" . Prin depasirea pragului de 1,3722 , am avut confirmarea ca , valul ( .iv ) este finalizat , iar acel val ce era posibil sa fie zig-zag alungit este de fapt un impuls . Refacand numerotarea valurilor , ne apropiem cu pasi repezi de momentul in care trendul se va schimba . Maximul pe care acest trend il poate atinge ( teoretic ) este de 1,3833 . De ce aceasta valoare ? Acest ultim val ( cu originea la 1,3104 ) , este valul c al unui zig-zag si tinand cont ca daca avem de-a face cu un zig-zag normal , valul c nu trebuie sa depaseasca 161,8% din valul a . 

In urmatoarele zile , va fi finalizata corectia , dupa care urmeaza un ultim impuls ( care poate fi si unul esuat - sa nu atinga 1,3793 ) , iar apoi ne pregatim de "marea schimbare" .

Spor la pipsi !

post-3630-0-35205100-1382513636_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

Deoarece vad ca numarul de vizitatori este in crestere , m-am gandit ca ar fi bine sa va atentionez ca este posibil ca in cursul zilei de astazi , sa asistam la schimbarea trendului la perechea valutara Eur/Usd . Probabilitatea de a avea o miscare violenta de intoarcere este una foarte mare , intrucat se afla in desfasurare acel ultim impuls de care va vorbeam in postul anterior si acesta este din cate se pare un impuls terminal . Intrucat valul 3 al acestui impuls nu stiu daca este finalizat , nu pot afirma daca este cu valul 1 extins sau nu , insa valul 1 a fost retras cu putin peste 61,8% ( 3 pips ) .

Spor la pipsi !

Editat de ovidiu_gnt
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite ca nu e schimbare. 
Eu zic ca nu are cum economic vorbind, iar tehnic, cine da Sell aici? Asta e o intrebare 

Probabil ca dupa ce ne jucam pe la 1,40, atunci da, dar pana atunci, nu vad tehnic vorbind sa intre unul ca Soros sa zicem Sell aici, nu are cel putin tehnic vorbind suport, iar fundamental e bull rau de tot, dar rau, mai tata.

 

Sa ma explic.

Fed a zis clar si raspicat ( mai clar de atat nu am avut ceva de multi ani) - nu reducem stimulul pana nu vedem semne clare de redresare a somajului! punct.

Pai miscarea de la ultimul NFP nu e clara? ce vrei mai clar de atat 3 30 fix, jump Euro in sus pe somaj slab. Ce inseamna asta, nu cumva ca cei care "misca" piata pariaza pe continuarea QE? clar. Cum sa dau Sell cand FED e Bull? Ce-s tampit? Si asta spun din perspectiva unuia care are fond in spate si da cu subsemnatul pentru fiecare clik de maus pe banii fondului. 

(Nu eu am fomd, ci dau exemplul unui are are de dat explicatii)

 

Daca nu gandim macro, cu responsabilitatea actiunilor noastre, ma refer la TOATE actiunile legate de trade, nu avem sanse. 

 

Da, poti sa zici, "asta e numaratoarea mea", si? daca o dai la vale acum, cu cateva sute de mii sau poate mai mult, unde pui SL?
 

Nu poti sa fi pe Sell atata timp cat suntem la 5 ani de startul crizei, este ilogic. Puteai sa fii Sell in 2010 2011, Da. Era o tensiune in UE, dar acum? Uita-te pe date. Lucrurile se regleaza, se estompeaza. Somajul este, dar si stimulusul este. Nu mai poti fi Sell pe Euro ori ce ai numara. 

 

un mic suport e la 1.42. Avem new high pe 2013, si suport mare jos. Da,orice cadere pe Eur eu o iau de oportunitate de buy nu de sell, pentru ca Sellul nu are ajutor nici tehnic nici fundamental. Da, Sellul este oriunde rapid, asta da, dar asta nu insemna ca este si profitabil. Sell ul este marcare in primul rand, adica facem profit si inchidem, nu mai este o directie de speculat long term.

Eu merg pe un timeline gen, Eur end 2013 la 1.30 minim si max 1.38 iar din 2014 tot la deal spre 2. Da, Doi Dolari la un Eur. Cand, nu stiu dar acolo are tinta. Depaseste orice maxim istoric. Motivele sunt multe. 

In acelasi timp putem vedea Eur si mai jos doar daca avem rupere de randuri in coalitie, in rest, Eur, este bull long time man, adica orice cadere semnificativa, devine o oportunitate de buy, 

 

My view.

 

PS. Am vazut ca numeri valuri si ai marje si de 3 pips. Scuza-ma man, dar nici un trade serios nu se poate face cu asemenea marja. 3 pips pot fi eroare de broker, nu rautare, pot fi diferente reale intre brokeri, poate fi orice, 3 pips este absolut neglijabil, nu intra in calcule tehnice sau de orice fel . 618 este doar o tinta efemera mereu, este un eventual suport sau rezistenta, nu se poate lua in calcul o eroare de 3 pips, pentru ca nu se poate. Nicio banca nu calculeaza asa, 3 pips si punct. E vorba de o zona, nu de un punct fix. O ratie Fib e zona cu marja mult mai larga de 3 pips. Raportarea se face la timp.

 

Valurile sunt si pot fi luate in calcul doar ca marja asta e chiar prea mica ca sa zici ca daca a depasit cu 3 pips o ratie, acea miscare anuleaza o numerotare. Nu asa merge.

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ Barbones

 

Corect , nu a fost schimbare , de altfel am specificat in postul anterior acest lucru . Un sambure de adevar este in ceea ce scrii , momentan trendul ramane ascendent , insa dupa cum am scris este vorba despre un impuls terminal , la care valul 1 a fost finalizat si nu este acesta valul extins . Asadar Eur/Usd este in urcare , dar pana unde va urca nu pot sa spun , voi scrie doar cand va fi finalizata cresterea . Parerea mea este , ca acest trend se apropie de final , nu sunt sigur , dar nu cred ca vom ajunge la 1,4 ( insa nu trebuie exclus ) , eu mai degraba ma astept la un maxim in jurul valorii de 1,3900 . In ceea ce priveste 2014 este prea devreme sa lansam opinii , pana nu se finalizeaza acest val nu ma pot pronunta , iar 2 poate fi o tinta , insa nu prea curand . 

Referitor la ce ai scris in P.S. , cred ca ai inteles gresit ce am vrut sa spun cu acel 3 pips , ai dreptate cu retragerile Fibonacci , sunt tinte efemere si delimiteaza zone , nu valori fixe , insa la momentul respectiv , fiind vorba de retragerea primului val al unui impuls terminal , teoria spune ca aceasta nu trebuie sa atinga 0.618 , atunci cand valul 1 este extins , iar eu vroiam sa spun ca desi retragerea a depasit cu 3pips ,este posibil sa avem valul 1 extins ( nu este vorba despre nicio anulare a numerotarii pentru 3 pips ) . Oricum piata a trasat altceva , asa ca varianta respectiva a cazut .

Multumesc pentru comentariu !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.