Momentan nu fac carry trade, am mai facut mai demult si ni mia placut.Fiindca mi se pare ca cu cat mai mare e swapul intro directie, cu atat mai improbabil e miscarea in acea directie.
De parca bancile centrale dau swapuri mari ca sa faca tranzactionarea contra valutei lor gretoasa, fiindca deja celelalte banci au pus ordine in acea directie.
Apoi ai 2 alegeri: ori de duci pe valul bancilor centrale, colectezi swapul imens, dar pentru asta tre sa induri un drawdown foarte mare, fiindca celelalte banci sunt contra ta, si daca centralele au doar pus doar masuri minime sa opreasca devaluarea monedelor lor, sansa pentru reversal e minima (iar sansa pentru margin call e maxima
).Pe celelalte banci nu le doare de swap, pe tine da, un exemplu perfect, vezi EUR/RUB , USD/RUB.
Swap foarte foarte atractiv pt RUB insa e in uptrend de 4 luni.Cum vrei sa faci carry trade acolo?
Ori de duci cu rechinii, dar in acest caz, swapul o sa iti manance tot profitul, deci, daca tot vrei sa te duci cu rechinii, mai bine alegi o pereche speculativa cu swap minim
Te rog sa imi spui ce swap ai pe EURRUB sau USDRUB. Eu nu am decit USDRUB . La mie swapul este la fel ca si la EURRON, poate cu 0,002 centi (adica 20 de centi pe zi pe lot) mai mare. Problema este ca marile banci de investitii mizeaza pe un curs USDRUB in jur de 39 in iarna, deci nu e atractiv.
La EURRON maximul vazut de catre bancile de investitii, adica "marii rechini" este de 4,7.....si asta prin decembrie 2015. Eu cred ca in maxim 2 saptamini o sa vedem 4.49, daca nu 4,52. De la 4.5 la 4.7 este o depreciere de 5 %, adica....in cazul unei medii de 4,51 poti sa stai linistit pina la 4,7, folosind o expunere de 1:19, adica la un fond de 10.000 euro poti sa sustii 190.000 euro, adica 14,89 euro pe zi, adica 5437 euro pe an, adica vreo 54%, dar amandoi stim ca la 190000 vei ajunge poate la jumatatea lui iulie, cand eu cred ca vom avea 4.54, iar 2 luni mergi la o expunere pina la 1:5, ca sa prinzi si alte miscari. ...
La EURHUF este o situatie similara: cum il prinzi peste 316......short mare, 320-322 short cu ambele maini, etc....Eurhuf se va intoarce la 312. EURHUF cred ca va ajunge la 316 cind vor fi turbulentele legate de Fed Taper.
revin ulterior....