Sari la conținut

MARJA UCIDE


Serban.ionut

Postări Recomandate

     Marja ucide! Lucrand cu multi traderi  mi-am dat seama ca multi dintre ei nu inteleg notiunea de marje. Multi supra tranzactioneaza si acest lucru le este fatal. Pentru a ajuta o sa dau un exemplu de calcul al numarului de contracte si al majei si cum trebuie structurat numarul de contracte atunci cand se tranzactioneaza.

 

      Primul lucru pe care trebuie sa faca un trader este sa intelega instrumental pe care tranzactioneaza, marja si parametrii contractului. De exemplu un instrument al pietei forex are urmatorii parametrii:

 

-          Contractual minim 1000 usd

 

-          Marja 50 la 1 sau 2%

 

-          Spread 3 puncte

 

-          Tick 0.01

 

Din punct de vedere mathematic o marje de 50:1 inseamna 1000/2%=20 usd pe fiecare contract. Fiecare pas va avea valoarea de (10000/(50 marja)*0.01=0.2 usd pe fiecare pas. Acest lucru inseamna 0.6 usd costul de tranzactionare reprezentat de spread. De asemenea 2 contracte sau 2000 usd dubleaza cele de mai sus si asa mai departe.

 

     Acum ca s-a inteles definirea contractului cat de mult ar trebui sa tranzactionez. Problema care se pune este de a intelege riscul fiecarei tranzactii. Sa luam ca exemplu eur prezentat mai sus tranzactionand cu doua contracte. Daca pui un Sl la 50 de puncte riscul este de 20 usd. Daca contul tau este de 1000 usd si ai o limita de pierdere maxima de 20 % acest lucru inseamna 200 usd. Tranzactionand la fel ca mai sus inseamna 10 tranzactii la rand pierzatoare si s-a terminat.

 

 

Sper ca dupa aceasta explicatie nu vor mai fi dubii referitoare la marje si cat de multe contracte sa se tranzactioneze.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.