e foarte posibil ca o sa depun niste bani saptamana urmatoare la marketiva si o sa va tin la curent, daca si in cat timp ajung banii la ei si inapoi
OK! Rămâne stabilit: primul dintre noi (acum suntem trei, cu soţul meu) care retrage nişte bani, dă de veste.

Am mai comis o greşeală şi vreau să vorbesc despre ea, pentru că e mai bine să învăţaţi din greşelile altora.
Costă prea mulţi timp şi bani să înveţi numai din greşelile proprii.
De fapt, lecţia de
forex pe care am primit-o cu acea ocazie nu mi-a administrat-o evoluţia preţurilor ci... internetul, mai precis faptul că a căzut serverul local şi nu am mai putut să mă conectez.
Deschisesem o poziţie live şi una demo, amândouă pe short, amândouă pe
EUR/
USD. Anticipasem că preţul va scădea şi aşa a şi fost. Optasem pentru o tranzacţie scurtă şi mă gândeam că voi supraveghea mersul pieţei şi voi închide tranzacţia când voi atinge preţul dorit. Tocmai atunci a căzut serverul şi n-am mai putut să mă conectez aproape o zi întreagă.

Între timp, preţul-ţintă la care mă gândisem a fost atins, ba chiar depăşit, apoi a intervenit o schimbare de trend, iar când am reuşit să mă conectez, nu puteam decât să admir "dezastrul".

Am pus eu un exit target, dar l-am pus după ce răul fusese făcut. Se vede şi din grafic.

[attachment=70]
De aceea, am mai stabilit încă o regulă:
Totdeauna, indiferent că plănuiesc să stau conectată şi să urmăresc evoluţia preţurilor sau să închid calculatorul şi să aştept, totdeauna să pun exit-target!