Sari la conținut

justabeginner

Traders
  • Număr mesaje

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

justabeginner a câștigat ziua ultima dată pe Iunie 23 2014

justabeginner a avut cel mai apreciat conținut!

1 Urmăritor

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Job title
    trader

Trader profile

  • Trading since
    2012
  • My strategy
    Price Action

justabeginner's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputație Comunitate

  1. Un exemplu recent de manipulare prin agentiile de presa, stiri, media, etc. a fost in Palladium. Pretul a tot crescut recent iar acum doua saptamani online-ul a luat foc: "On June 11, 2014 Palladium Nymex futures hit a near-term high of $864.60/ounce. It has since fallen to $810.35/ounce as of this writing June 16, 2014. Still this is up substantially from the $695.50/ounce on February 4, 2014. The main reason is that mines in South Africa, which account for about 40% of world palladium production, have been on strike since January 2014." deci, din ianuarie au fost in greva dar nu s-a auzit nimic, acum cand pretul a tot crescut si este aproape de topping au inceput stirile precum...pretul o sa creasca si mai mult datorita minerilor, etc. = nu este prea tarziu sa cumperi. Asta s-a intamplat pe data de 10 Iunie si pe 11 pretul a tot urcat la $862; ca retailer te gandesti sa iei pozitia de long pentru ca...pretul tot creste si site-urile de stiri, analistii, brokerii si toate marionetele... “There is no reason to sell palladium right now,” said Frank Lesh, a broker at Future Path Trading. “This thing can go to $1,000.” Pentru mine inseamna un singur lucru: Short bazat pe sentiment: Bullish (media, bloguri, stiri, etc.) Am un grup pe skype cu cativa parteneri (grupul nu este platit, pur si simplu un chat unde schimbam idei) si unul dintre ei a comentat despre stiri si ce inseamna. Asta inseamna trading bazat pe sentimentul pietei: Bullish sau Bearish. Poate ca am deviat putin de la subiect dar incerc sa explic cate ceva despre cum este manipulata piata si ce trebuie sa faci ca sa nu cazi in plasa.
  2. Cand am inceput in forex foloseam tot felul de moving average, exponentials, fibs, gunn, bolinger band, etc. dar le-am aruncat la gunoi. Acestea sunt niste "scule" folosite de analisti sau brokeri pentru a luat decizii, long sau short; te ajunta in luarea unei decizii ex. "cumpar eur/usd pentru ca pretul sta pe ema29 si actioneaza ca suport" Metoda mea de trading este limit order si take protif. nu folosesc stop loss. SL din punctul meu de vedere este doar o comanda pentru broker sa....iti ia banii Tot ce urmaresc sunt miscarile de epuizare a pretului, exemplu in audusd am avut doua pozitii short 0.9389 si 0.9412 / daca aveam SL ii dadeam banii brokerului, asa am asteptat si am iesit cu 30pips Asta nu inseamna ca intru pe piata oriunde si oricand urmaresc in general sentimentul; bullish sau bearish. Btw, tradingul este 90% psihologie si este un joc mental.
  3. Ai sa observi cu timpul ca EMA200, SMA89-29, nu au nicio relevanta in tranzactionare. Invata ce este un chart si de ce se misca pretul, de ce pretul a sarit 100-200 de pipsi in 2 minute de la un nivel si unde s-a oprit...si de ce a stationat acolo timp de 2 zile fara sa se miste, etc.. you get my point. Daca ai o strategie pe termen lung atunci trebuie sa te uiti la funfamente; la gbpusd de exemplu, daca lira este prea scumpa atunci afecteaza exporturile sau creditele la schema "help to buy" creata de guvern si atunci sunt nevoiti sa modifice Interest Rate care este de 0.5% . Daca Interest Rate scade, 0.25% de exemplu atunci poti sa ai o pozitie de short gbpusd. Deci, daca ai o strategie bazata pe fundamente, poti face profit pe termen lung; daca ai o strategie bazata pe analiza tehnica atunci este mai riscant si necesita mult timp in fata monitoarelor.
  4. da, cam putina activitate; intru des pe forum sa vad un new post ceva dar nimic.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.