Sari la conținut
  • intrări
    203
  • comentarii
    173
  • citiri
    2.050.338

Grecia va da faliment zice un sondaj comandat de BBC


Barbones

912 citiri

De ce comanda un asemenea studiu BBC? ce interes are? ce vrea defapt guvernul UK? De ce agita spiritele Anglia in problema Euro?

Ce nu-i convine? E ceva ce nu stim noi?

 

Bun. Grecia nu-si va putea plati datoriile. Si ce!, ce se va intampla cu Grecia daca da faliment? nu intra cumva sub protectie UE ca membru ce se afla? Ce influenta negativa poate avea asta asupra UE? Niciuna.

 

UE este un deziderat vechi de sute de ani.

  • Upvote 2

2 Comentarii


Comentarii Recomandate

geopolitic, UK a fost intotdeauna un stat euro sceptic, si se observa de obicei in politica lor externa apropierea de SUA, in contrast cu opozitia fata de dualismul franco-german. de ex, in 2003, cand SUA a pornit razboiul contra Irakului, UK a fost primul stat care a sarit oficial in barca SUA, desi FR si Germania s-au opus razboiului. UE? UE inseamna (ca piloni de putere) mai mult Franta si Germania, cel putin dpdv al politicii. UK? Rampa de intrare a intereselor americane in UE (bine, sa nu se inteleaga aici ca ii clasific pe britanici drept niste pioni ai americanilor... dar si strategic, si istoric (in ultima suta de ani, cel putin), UK au fost aliatii naturali ai SUA ) ;))

frictiunile astea geopolitice, desi la prima vedere par a avea legatura mica cu piata valutara, au totusi influente mari asupra ei :D mai ales, ca anul trecut, agentiile de presa americane si britanice ii cam cantau prohodul monedei euro...

poate or fi si nitel frustrati britanicii, aici nush ce sa zic, din cauza pierderii locului 1 mondial (din imperiul pe care il aveau si din influenta pe care o aveau acum 100 de ani, nu prea a mai ramas mult :-? ) si s-or fi simtind amenintati din cauza influentei crescande a FR-Germ in UE (chiar acum 1 an, nu mai stiu exact, citisem o stire in forbes, legata de o reglementare mai stricta a fondurilor de hedging in UE, legislatie pt care au facut lobby si au reusit sa o impuna franta si germania, chestie care i-a afectat pe englezi , in situatia in care majoritatea hedge funds-urilor care tranzationeaza pe piata europeana o fac prin city of london :) ), dar se vede ca nu sunt dornici sa se integreze in UE total, de aici si decizia de a isi pastra lira ca moneda nationala pe termen nedefinit :)

acum, toate bune si frumoase, dar cum trade-uim noi cu succes din asta? ;))

n-am idee, ii las pe cei mai experimentati decat mine sa disece asta:D sunt , totusi, la inceput cu forexul :)

(commentul meu parca suna a postare pentru forum, dar cand am vazut intrebarile tale retorice, Barbones, nu m-am abtinut sa nu comentez nitel pe aici :D )

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.