Sari la conținut
  • intrări
    203
  • comentarii
    173
  • citiri
    2.050.302

Germany FDP party member Schaeffler: Calls on Greece to "leave the euro zone"


Barbones

893 citiri

Eu zic sa ne facem noi astia din Est o Europa doar a noastra, cu Turcia si Liban invitate speciale

 

2 Comentarii


Comentarii Recomandate

Si daca Grecia ar pune probleme UE nu vad cum ar afecta EUR|USD pe termen lung, pe termen mediu - posibil, insa cam atat. Trebuie ceva mai puternic pentru mai mult.

Link spre comentariu

Grecia in faliment inseamna ca cei care au imprumutat-o nu-si mai primesc banii inapoi si implicit vor avea si ei probleme. Pe urma, Irlanda, Portugalia, Spania, Belgia, Franta, Italia se vor putea imprumuta mai greu adica mai scump. Pentru a putea sustine platile la nivele ridicate de dobanda aceste tari vor trebui sa taie si mai mult din cheltuieli si sa ridice impozitarea. Pe termen scurt, adica 3 12 luni duce la revolte, caderi de guverne si instabilitate. Banii se retrag din asemenea tari si roata merge mai departe catre falimente mai mici sau mai mari ducand economiile in jos si deci si cresterea economica a intregii UE scade. Interesul pentru o asemenea moneda scade in raport cu alta a carei economii da randament mai mult. Dar, deocamdata totul este la nivel declarativ si ne suprapunem cu o perioada unde China isi diversifica trezoreria si mai mult decat atat, China este interesata direct in sustinerea UE. Pe deasupra, rata dobanzii acum este in favoarea Euro in raport cu Dolarul (Carry Trade) plus ca exportul SUA catre UE este avantajos doar pe un Dolar slab.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.