Sari la conținut

Free Leaders

  • intrare
    1
  • comentariu
    1
  • citiri
    20.633

GREXIT sau "Sell the roumour, Buy the fact"


Tiberiu

12.768 citiri

blog-0416962001337428220.jpg

Cu "Grexit" sau fara exitul Greciei, Euro se va aprecia in dauna Dolarului si a Yen-ului Japonez in momentul stabilizarii / clarificarii situatiei la nivel politic si economic.

 

Cred ca se profita la maxim de aceste zvonuri pe pietele financiare.

Investitorii profesionisti stiu sa-si maximizeze profiturile.

 

Si daca ne gandim la nivel macroeconomic deprecierea monedei Euro de la inceputul lunii Mai nu a facut decat sa incurajeze exporturile din zona Euro intarind astfel economiile tarilor membre.

 

Totusi paradoxul se inregistreaza in cresterea economica negativa care genereaza premizele unei recesiuni in Italia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, cresterea economica 0 din Franta... numai Germania a inregistrat o crestere a PIB-ului in ultima luna.

 

Din punct de vedere tehnic Euro va inregistra o reversie rapida a trendului negativ minor curand dupa cum arata si analizele mele tehnice.

 

Desi sentimentul este inca "Risk Adversion" se pare ca s-a rupt corelatia dinte Aur si Eur/Usd in ultimele zile. (un semn de reversal), o corelatie neobisnuita pana in august 2011, deoarecere in mod normal exista o corelare negativa intre Aur si S&P 500 / Eur/Usd, intrucat Aurul a fost dintotdeauna considerat un Safe-Heaven.

 

Cu respect,

Tiberiu

  • Upvote 1

1 Comentariu


Comentarii Recomandate

Mi-ai luat-o inainte.... doream sa postez si eu ceva legat de Grecia..... ma voi folosi de postarea ta.

Toata lumea vorbeste despre deprecierea euro din luna mai. Ma uit pe grafice si nu o vad. Chiar nu vad unde s-a depreciat euro. Euro chiar inregistreaza ceva tendinte de apreciere fata de CAD si lira.

Nu vad decat o apreciere masiva a dolarului american fata de toate valutele, inclusiv fata de aur si argint. Apreciere care, in an electoral, lasa loc de tiparire de moneda, loc de inflatie, pentru an electoral. Probabil ca sondajele nu sunt favorabile pentru Obama. Decontul acestei tipariri de moneda va veni la anul.

Grecia..... Grecia e subiect de presa, e praf in ochi. Refuz sa cred ca intr-o lume pragmatica, bazata pe dominatia banului, soarta a catorva sute de miliarde de euro, repet..... sute de miliarde de euro care s-au investit in Grecia la inceputul anului atarna de o mana de politicieni care nu se inteleg pe un guvern. E praf in ochi. S-o creada ei. Grecia este in acest moment parghia care misca pietele financiare. Si mai precis...... dolarul. unt sigur ca in Grecia neintelegerile vor continua atat cat Bernache are nevoie sa tina tiparnita in functiune, fara a afecta inflatia de anul acesta din state.

Scuze de lungimea postului, apreciez analiza ta legata de cresterea economica. La fel consider si eu.

Bafta maxima.

 

Edit: Tibi, uita-te pe graficele weekly. Dolarul american a facut 3 black crowds sau 3 white soldiers pe toate perechile. In sensul aprecierii lui. E trend in toata regula de acum, nu?:)

Euro e stabil. Sta cuminte la locul lui. Asta e si politica ECB din ultimul an. Isi doreste stabilitate.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.