Sari la conținut
  • intrări
    3
  • comentariu
    1
  • citiri
    9.944

2012-Se cauta un safe haven


scorpion1333

1.549 citiri

Daca in 2011 francul elvetian , yenul japonez si aurul s-au bucurat de acest statut, lucrurile se schimba incepand cu anul viiitor.2011 in care Banca Centrala a Japoniei a intervenit de mai multe ori pentru a stopa cresterea yenului, ajutand astfel economia Japoniei.Si Banca Elvetiei a intervenit pentru a slabi francul, ajungand in cele din urma sa stabileasca un prag minim de 1.2 pentru cursul Euro/CHF.Este de asteptat ca aceste interventii sa continue si in 2012, iar pragul minim pentru Euro/CHF sa fie de cel putin 1.25.

In conditiile in care SNB si BOJ fac toate eforturile pentru a avea o moneda cat mai slaba,este foarte periculos sa investim in franci si yen.

Aurul, metalul care in 2011 facea maxime dupa maxime, fiind considerat un adevarat safe haven, s-a dovedit in a doua jumatate a anului ca acele cresteri au fost dobandite pe nedrept, astfel ca vom asista la o corectie la pretul aurului, cel putin in prima jumatate a anului urmator.

Alte alternative ar putea fi dolarul australian si dolarul american, insa in conditiile in care America este pasibila de un alt val de criza economica, o investitie in USD nu se dovedeste a fi cea mai buna optiune.Cum dolarul australian depinde in mare masura de economia chineza,iar China a avut de infruntat un an foarte dificil, este greu de crezut ca AUD-ul va performa in 2012.

 

Posibile alternative noi ar putea fi SEK(coroana suedeza) si NOK(coroana norvegiana).Cele doua monede se bazeaza pe elemente fundamentale solide,impreuna cu politici prudente de conducere.

Suedia si Norvegia pot servi drept model pentru tarile din Uniunea Europeana despre ce inseamna prudenta si cumpatare, in special pentru Grecia.

 

La sfarsit am indexat si doua poze despre situatia acestor doua monede la sfarsit de 2011:

 

USD/SEK

blogentry-4589-0-24531600-1325286502_thumb.png

 

USD/NOK

blogentry-4589-0-50553900-1325286614_thumb.png

  • Upvote 1

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.