Sari la conținut

d3cimus' Blog

  • intrări
    6
  • comentarii
    14
  • citiri
    2.780.031

UNII PREVAD CRIZA INCA 2 ANI........


d3cimus

7.187 citiri

Pentru prima oara bonduri cu maturitate la 2 ani au avut azi dobanda negativa. Bonduri germane, finlandeze si englezesti. Asta inseamna ca unii cu bani multi si cu acces la analiza complexa si (mai ales) informatie considera ca e mai sigur sa plateasca o mica suma pentru a pune la adapost capital. Asta inseamna ca luminita de la capatul tunelului inca nu se vede, asta inseamna ca mai avem drum lung de parcurs.

Pentru noi, "investitorii" pe piata de capital inseamna trenduri. Trenduri neasteptate, multa teorie tehnica care nu se respecta, piata sensibila la risc si zvon.

Pe de alta parte, azi am urmarit un articol care mi s-a parut cel putin interesant, un articol ce deschide noi orizonturi. Il gasiti aici:http://www.cnbc.com/id/48221654. Vorbeste despre noile bule care se formeaza in safe-havenuri. Sa ne gandim la anumite bonduri ca la safe-havenuri? Oare daca un stat precum Finlanda intra in default..... ce vor face detinatorii de bonduri? Cum vor digera pierderea?

Dar speculez...... Ceea ce am vrut sa subliniez este ca aceasta instabilitate devine o obisnuinta. Oare pentru cat timp?

  • Upvote 1

2 Comentarii


Comentarii Recomandate

Vor incasa pierderile detinatorii de bonuri, asta vor face. Totusi e improbabil ca Finlanda sa intre in default. Inca din 2008, de la marea cadere, piata a fost vulnerabila insa "optimistii", aici vorbesc de americani, au mediatizat ca vom avea o revenire de tipul "V" iar acum, cum revenirea nu se vede izbindu-ne in fata de dupa colt, ce sa mai zica, o dau la intoarsa. Insa marea greseala se va produce, vor fi nevoiti sa creasca ratele dobanzii la dollar, ceea ce va adanci criza inceputa in 2008, in disperare de cauza. Fiindca nu mai au solutii si fiindca sistemul e gandit asa de prost incat orice solutie ai alege acum, criza tot s-ar adanci. Lose-lose system. Nu m-as mira sa vad EUR/USD la paritate pana la sfarsitul lui 2013.

Link spre comentariu

Americanii au fost destepti. Au lansat operatiunea TWIST pentru a muta datoria SUA de pe termene mici pe termene mai lungi, castigand spatiu de manevra. Au lansat QE 1 si 2 pentru a salva intrarea in default si pentru a opri pericolul defaltionist.

Si ei si europenii au inundat sistemele financiare cu bani (vezi azi cu Spania) pentru a evita intrarea bancilor in incapacitate de plata si a oferi statelor respective puterea de a fi finantate astfel.

Eu cred ca o prima etapa a crizei economice globale a fost depasita cu succes. De acum vom discuta despre o crestere economica sustenabila, pe termen lung. E ceea ce a spus si BB in fata Congresului 2 zile la rand. Acest lucru il subliniam si eu mai sus.... si anume ca va dura ceva mai mult. Nu exista o data limita a crizei. Nu vina o zana sa spuna.... frate de azi iesiti din criza si sa dea din bagheta magica. Statele vor iesi cu viteze diferite din zona crizei, iar semnalul va fi cresterea economica sanatoasa cativa ani la rand. Asta cred ca realizeaza si investitorii.

Bancile sunt gata sa finanteze afacerile. Nu exista insa putere de cumparare la nivelul populatiei. Astfel ca ciclul economic nu este complet. Aici va fi batalia la nivelul urmatorilor ani. Ne vom uita cu atentie la somaj, household spendings, home sellings, building permits and so on. Aici va fi terenul de lupta.

Asta pentru occidentali. La noi e o gluma macabra sa discuti de asa ceva.

PS nu va fi eur/usd la paritate la sfarsitul anului, ar insemna ca usd sa intre in zona deflationista. Am avea qe3 cu muuuuult inainte ca asa ceva sa se intample.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.