Sari la conținut
  • intrări
    4
  • comentarii
    0
  • citiri
    27.924

Acumulare/Distribuirea


netinvestmen

3.349 citiri

Jucătorii mari știu bine, ce contracte (hîrtii de valoare, acțiuni etc) e bine de le cumpărat și care nu-și au rostu. Dacă se hotărăsc să cumpere ceva, ei analizeză nu orice informație aleatoare despre ea sau tendința modei. Ei întîi planifică strategic, iar mai apoi coordonează operațiile de obținere a acestei hîrtii. Aceasta o numim ca Acumulare. Ulterior, coordonarea vînzărilor -Distribuire.

 

Acumulare- înseamnă cumpărarea a cîtor mai multe hîrtii fără creșerea semnificativă a prețului, mai sus de prețul de cumpăre să nu rămîie sau să rămîie cît mai puține. Pentru jucătrii mari, căderea de preț este binevoitoare. De exemplu la stocks, nu toate acțiunele pot fi acumulate repede, deoarece marea lor cantitate este legată. De exemplu băncile păstrează acținile pentru a acoperi creditele, directorii dețin acțiunile pentru controlul companiei. Aceasta este o ofertă flotantă cu care Smarții se vor întîlni mai tîrziu pe piață.

 

Astfel, cînd majoritatea hîrtiilor vor schimba "mîinele", deobicei în majoritatea cazurilor, de la simplii deținători persoane fizice la Smart, și nu rămîn deținători pentru a vinde la nivelele de mai sus, trendul este gata să fie bullish fără a întîlni rezistență. Cu alte cuvinte oferta a fost lichidată.

 

Distribuirea- la un potențial vîrf al trendului bull, Smartul va dori să vîndă o parte din hîrtiile acumulate la nivele de jos, și să fixeze profitul. Majoritatea din ei vor depune ordere bine "încărcate" de vînzare, dar nu la un preț fixat, dar într-un anumit range. Fiecare order va trebui să fie acceptat de Market Maker, care "face" piața. O parte din ordere vor fi executate imediat, o altă parte, figurat vorbind, se vor înregistra în registru market makeru-lui. Market maker-ul la rîndul său, execută REvînzarea activului, care trebuie să fie executat la un preț nu mai mic decît prețul de vînzare propriu sau al altor traderi. Acest proces de distribuire poate dura în tmp ceva mai mult.

 

La fazele inițiale de distribuire, dacă vînzările sunt exagerat de mari și prețul începe a cade semnificativ, vînzarea o opresc, iar prețul îl mențin, ce dau șanse market maker-elor și altora să vîndă mai mult la următorul trend bull. Cînd Smarții se "leapădă" de majoritatea hîrtiilor acumulate, se începe trendul bear, deoarece fără susținerea profesioniștilor piețele au tendință de cădere.

 

Astfel dinamica piețelor de capital au la bază principiile simple de acumulare/distribuire a activilor. E necesar să ne dăm seama că profesioniștii au o informație extrem de prețioasă pentru această activitate NEnobilă de facere de bani. Cum credeți care e ea? Exact. Ei văd ambele părți a pieței concomitent.

  • Upvote 1

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.