Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.021

Imaginea de ansamblu 23.05.2013


scuturicip

636 citiri

• O zi liniștită, în Europa, dar cu o mulțime de volatilitate de îndată ce Presedintele Fed Bernanke, a început să vorbească. Discursul său oficial a fost relaxat, aşa cum se aștepta de la el, iar dolarul a început să slăbească, dar a existat interes în cumpărarea de dolari, iar declinul a fost de scurtă durată. Apoi, în timpul sesiunii Q & A, el a sugerat că Fed ar putea într-adevăr să reducă progresiv QE în următoarele cateva luni, în cazul în care datele permit, și lucrurile au luat-o razna. Randamentele obligaţiunilor de trezorerie au crescut (cu 10 bps pe zi), acţiunile au scăzut și, evident, dolarul a ajuns înapoi. A fost mai puțin interes pentru minuta de la ultima sedinţă FOMC, care a avut loc înainte de cele mai recente date privind ocuparea forței de muncă și astfel au fost privite ca oarecum normale. Factorii de decizie politică au dezbătut întrebarea dacă ei vor tempera QE în cazul în care economia s-ar îmbunătăți în mod semnificativ în T2, deși discuția a fost oarecum academică, economia nu a arătat încă astfel de semne de îmbunătățire.

• În concluzie, tonalitatea comentariilor lui Bernake și minuta FOMC a fost cu totul diferită de ceea ce alte bănci centrale discută. Aproape peste tot în lume, problemele cu care se confruntă băncile centrale sunt inflația sub-țintă și monedele prea puternice, care pun băncile centrale într-o situaţie neutră privind relaxarea, Fed fiind una dintre puținele care are în vedere o temperare. Această diferență politică este de natură să sprijine creşterea dolarului, în opinia mea.

• Indicii de manageri de achiziție vor fi focusul zilei. Indicii PMI ai previziunilor de producţie, servicii şi compozit Markit pentru mai sunt anunțaţi de UE, Germania și Franța. Mai târziu, PMI Markit al SUA va fi anunțat (nu indicele ISM). Creșteri lună-la-lună sunt estimate toată în zona euro, deși numai PMI german de servicii este de așteptat să se întoarcă peste 50. Indicele SUA, prin contrast, este de așteptat să scadă, dar rămâne în continuare peste 50. O îmbunătățire a indicatorilor europeni ar putea duce la o revenire a EUR / USD, mai ales având în vedere dimensiunea mișcării dolarului peste noapte, dar având în vedere şi puterea cererii de dolari pe care am văzut-o ieri, chiar și în urma comentariilor relaxate ale lui Bernanke nu aş merge pe un declin al USD acum. De asemenea, președintele BCE, Mario Draghi vorbește în această seară la "Viitorul Europei în economia globală" și cinci dintre colegii săi din Consiliu vor vorbi pe tot parcursul zilei. Vom ajunge, probabil, la păreri contradictorii cu privire la politica BCE din aceste discursuri, adăugându-se la volatilitatea perechii.

 

EUR / USD

EUR / USD a suferit pierderi ieri, după ce perechea a găsit rezistenţa la 1.2980-1.3000. În cele din urmă a rupt atât pragul psihologic 1.2900 cât și 1.2855 suportul liniei de trend și următorul suport este acum la 1.2800. Un suport mai puternic poate fi găsit aproape, la 1.2780 în cazul în care există o creștere a suportului trendului din noiembrie şi partea de jos a nivelului Bollinger Band. Rezistența poate fi găsit din nou la 1.2900 si 1.2980.

 

USD/JPY

USD/JPY a continuat mai sus și a găsit rezistenţa în zona 103.90 - 104.00. O străpungere de la nivelul de rezistență de 104.00 ar putea mișca cursul cu încă 100 de pips către 105.00, cu o rezistenţă intermediară la linia superioară Bollinger Bands de la 104.70. Atât RSI și Stochastic indică niveluri de supracumpărare astfel încât sunt posibile unele corecții in piață cu nivel de suport la 102.00 şi 101.35.

 

AUD/USD

AUD/USD s-a prăbușit ieri și a continuat să facă acest lucru in sesiunea overnight dupa ce a străpuns mai jos de nivelul suport de la 0.9700. Următoarele niveluri de suport pot fi găsite la 0.9600 nivel psihologic și 0.9537, care este minimul ultimilor doi ani. Indicatorul The Average Directional Reading (ADX) arată cifre mai sus de 50 indicând cât de puternică este tendinţa de scădere AUD/USD. Dacă vom vedea o apreciere de la minime, rezistență poate fi găsită la nivelul 0.9700 şi 0.9800.

 

Aur

Aurul a închis pentru a doua zi, cu pierderi marginale care formează un spinning top ce indică o anumită indecizie între cumpărători și vânzători. Aurul a găsit suport în ultimele două zile și continuă să facă acest lucru la nivelul inferior Bollinger Bands și continuă să facă acest lucru la nivelul de 1350 dolari. O spargere a acestui nivel va găsi un nivel de suport imediat la 1340 dolari, urmat de 1320 dolari. Rezistenţa se afla acum la 1385 dolari, urmat de 1400 dolari.

 

Petrol

Petrolul a fost pierzător major ieri pentru a doua zi și continuă să facă acest lucru după străpungerea mai multor nivele de suport. Un suport imediat poate fi testat la 93,50 dolari, care este un trendline vechi de 2 ani, precum și un minim precedent. Sub acest nivel există o rezistență semnificativă la 92.30 dolari, 92.00 dolari zona în care avem minimele anterioare, nivelul Bollinger Band inferior, precum și 92.00 dolari nivelul psihologic. Cu RSI și Stochastic fiind departe de nivelurie de supravânzare credem că este destul de probabil pentru a vedea scăderi în continuare. Rezistenţa este așteptată la 94.50 $ maximul precedent și 95.00 dolari.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.