Sari la conținut

d3cimus' Blog

  • intrări
    6
  • comentarii
    14
  • citiri
    2.780.020

E timpul ca SNB să miște peg-ul pe franc.


d3cimus

2.943.651 citiri

Cred că SNB va face mult așteptata mișcare de a muta în sus peg-ul pe franc. Readuc aminte că pe 6 septembrie anul trecut SNB (Swiss National Bank) a impus un prag de 1,2 față de euro. Traderii așteaptă de atunci mișcarea în sus a acestui prag, pe fondul unei inflații scăzute încă în Elveția.

SNB a fost prinsă la mijloc. Pe de o parte suportă presiune din partea populației, a guvernului propriu, a firmelor exportatoare ucise de aprecierea francului. Pe partea cealaltă a baricadei se află băncile, mai ales băncile de investiții, care au încă mari investiții efectuate în francul elvețian. De asemenea băncile comerciale trebuie să-și încaseze creditele acordate în franci la o paritate cât mai ridicată.

Cred că mișcarea francului (față de euro) de la 1,24 la 1,20 din ultimele luni a fost generată de și pentru băncile de investiții care trebuiau să scape de stocul de franci de care mai dispunea. și cred că SNB a cumpărat masiv franci. Nu are rost să arunci pe piață cantități mari de franci pentru devalorizarea lui, când te poți folosi de cantitatea deja existentă. În plus potențialele pierderi pe care sistemul bancar elvețian le-ar suferi s-ar concretiza și în pierderile la bugetul de stat. Așa că trebuia făcută această mișcare. În plus, liniștea aproape mistică din jurul SNB nu poate prevesti decât furtună....

Cred că statistica a încheiat calculele anului 2011 și și-a spus cuvântul. Cred că analizele au fost făcute. Și mai cred că trendul ușor crescător, dar bine conturat de pe euro-franc ce a început săptămâna trecută nu e întâmplător. Cred că toate pozițiile long care se deschid acum sunt considerate de traderi easy money și pun presiune asupra SNB. Cred că decizia a fost luată și mai cred că este stabilită și o dată. Acesta este stadiul desfășurării acțiunii.

Iar neutralitatea cu care bossul de la SNB a cuvântat în seara asta..... e suspectă.

Fiecare face ce vrea....... ce e mai sus sunt speculațiile mele (și ăsta a fost și discalimeru` :)) ).

  • Upvote 3

5 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu as fi atat de sigur ca Interventia SNB va avea loc saptamana aceasta sau prea curand, deoarece astazi a aparut in presa o declaratie a lui Jordan (SNB) care spune ca va proteja cu orice pret pragul de 1.2 pe EUR/Chf si ca francul este supra-evaluat. Mie imi suna a Sell the Roumour..Buy the fact :)

Link spre comentariu

Nu as fi atat de sigur ca Interventia SNB va avea loc saptamana aceasta sau prea curand, deoarece astazi a aparut in presa o declaratie a lui Jordan (SNB) care spune ca va proteja cu orice pret pragul de 1.2 pe EUR/Chf si ca francul este supra-evaluat. Mie imi suna a Sell the Roumour..Buy the fact :)

 

Eu nu afirm ca va avea loc saptamana asta sau urmatoarea. Incerc doar sa ma luminez asupra evolutiei francului si vad daca sunt create conditiile pentru peg sau nu. Sunt foarte convins ca un eventual peg nu ma va prinde online iar presiunea bullish pusa pe franc mananca la degete.... sunt SL-uri de luat acolo.

Link spre comentariu
Vizitator Alex

Postat

Francul castiga teren in fata Eur,

eu sunt pe "buy" eur/chf 1milion si o eventuala apreciere euro ma v-a face fercit

insa nu este atat de simplu,presiunea este f. mare si ma tem ca SNB sa nu faca vre-o surpriza neplacuta.

Cred ca pentru o perioada vor proteja pragul de 1.20 .

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.