Sari la conținut

dirzuandreiovidiu

Traders
  • Număr mesaje

    2.148
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    61

Postări postat de dirzuandreiovidiu

  1. Pai, suntem intr-o corectie la EUR/USD, ce, nu e suficient de mare? Si oricum, cu "amenintarea" ratei dobanzii nu prea vad ca EUR/USD sa se corecteze prea mult, in sus. Nu se intareste fara motiv, s-a intarit si se va mai intari pe motivul ca pietele cumpara dolarul in avans, inaintea stirii oficiale dar un impact mare il are pornirea tiparnitei a ECB. Esti de acord cu mine?

  2. Nu il cunosc asa de bine pe Apollo insa, ce-i drept, pot spune ca are putin sange "latin"...insa nu cred ca a facut-o pentru ca avea un post de administrator si s-a imbatat de putere, ci pur si simplu a vazut ca lucrurile se duc de rapa - si il inteleg, Insa Stefan stie mai bine ce e de facut pe viitor - bun sau rau, cum o fi. Sunt de parere ca atunci cand apare o tehnologie noua, un nou format, etc, fara oameni e pur si simplu in van. Nu neg ca anumite comportamente sunt mai putin condamnabile ori ca nu a procedat corect Stefan, pana la urma timpul va spune. Multi oameni care au scris constant au plecat. Omul sfinteste locul !

  3. Subscriu la ceea ce a zis andrei_eduard88 cu privire la faptul ca nu trebuie sa te "agiti", ca ar trebui sa lasi contul real macar o perioada pana iti creezi niste mecaniste/rutine si sa nu tranzactionezi dupa formatiuni de candele.

     

    Daca ar fi sa iti recomand ceva ar fi, ca tot ai si un job si probabil timpul este limitat, ar fi sa tranzactionezi cat mai putin. Cu cat ai mai putine tranzactii, matematic ai mai multe sanse sa fii profitabil sau, eventual, sa pierzi cat mai putin. Nu iti recomand sa deschizi mai mult de 5 tranzactii pe luna. De asemenea, nu iti recomand sa folosesti SL mental, TP mental, odata ce ai pus niste SL si TP - sa nu le mai schimbi! Le lasi deschise si doar le verifici zilnic, daca vrei sau chiar mai rar. Iarasi, TP sa fie mai mari decat SL, daca e posibil sa mergi pana la un RR de 1:3 sau mai mult ar fi de vis. Fiindca, tot matematic vorbind, poti sa ai 30% tranzactii profitabile si sa fii profitabil, lucrand doar cu target-uri de cateva ori mai mari decat sl-urile. Mai ales ca, acum la inceput, ai nevoie de toate avantajele de care poti dispune si matematica te poate ajuta in acest sens.

     

    Iarasi, nu iti recomand sa urmaresti asa de atent factorii economici incercand sa speculezi pe seama lor - cu atat mai mult la inceput, cand nu ai cum sa intelegi anumite lucruri care tin de politica monetara, samd. Tranzactionezi pur si simplu ce vezi pe grafic.

     

    Nu cobora sub cadrul de timp de 4h si nu da zoom in. Lasa-l asa cum arata in platforma - default. O imagine de ansamblu buna e mai buna decat o mie de alte lucruri - e foarte important acest aspect. O sa scapi de iluzia suportilor si rezistentelor vazute la tot pasul.

     

    Nu deschide decat cate o tranzactie in acelasi timp, cel putin la inceput. 

     

    Nu zic ca 1-2% nu e ok, eu as zice pana la 5%, maxim! Insa fiind la inceput nu depasi lotul minim.

     

    Incearca sa faci profit intai pe demo, tinand si cu dintii de contul demo - te va disciplina enorm daca reusesti sa nu pierzi contul, pe mine m-a ajutat. 

     

    Nu citi ce scrie pe site-urile brokerilor ca sfat de tranding, mai bine iti formezi propria optica decat sa stai cu frica - doar-doar nu o sa se intoarca pretul ori mai stiu eu ce...E foarte important sa iti dezvolti propria optica!

     

    Respecta-ti planul de tranzactionare, nu te abate de la el si nu inchide o tranzactie doar fiindca crezi ca nu se mai duce, de indata ce ai stabilit coordonatele tranzactiei, nu umbla la ea decat daca este imperios necesar. Ai intrat sa zicem in avans si pe urma candela nu a inchis la un anumit nivel si astfel nu era indicat sa intri, fiindca nu se incadra in setul de tau de reguli. 

     

    Nu citi carti de forex, decat minimul necesar - mie, personal, nu mi-au folosit la nimic. O sa ai cu ce sa iti umpli capul mai tarziu, pe masura ce avansezi si te vor interesa anumite lucruri intr-o directie sau alta.

     

    Sper sa iti fie de folos. 

    • Upvote 1
  4. Din partea mea, Ovidiu, poate sa il lase si fara epoleti, nu prea imi pasa. Eu, sincer, am intrat sa vad care mai e treaba pe aici, sa vad ce a lasat francul in urma lui si se pare ca da - a lasat multa jale. Pare liniste. Eu imi vad de treburile mele si daca apare la un moment dat si un investitor - prea bine. Dar nu ma strofoc sa il caut. Daca fac ceva, o fac pentru mine. Chestia cu investitorul e pe locul doi.

  5. Pai da, dar cu cat risti mai mult risti sa pierzi tot, cu alte cuvinte. Si de ce ar vrea un investitor sa se ia dupa tine, daca ai riscuri prea mari? VIP sa faca la cei care au drawdown pana in 5-10%, de ce 20%?! Nu vad logica. Cei foarte buni sa culeaga roadele!

  6. Pai si cei care isi pierd conturile monitorizate integral ori care intrerup legatura cu contul myfxbook, nu ar trebui sa isi piarda toate insignele acumulate? Ori daca depasesti un draw-down mai mare de 30% sa scada numarul de badge-uri  caci investitorii incepatori nu sunt familiarizati cu termenul de draw-down? Ca pe conturile pamm, ai incalcat nivelul de draw-down stabilit anterior, tac, ti-a intrerupt colaborarea!

  7. Exista platforme dedicate pentru asa ceva pe alte comunitati, nu cred ca marii investitori se vor inghesui pe Vamist nici daca cineva ar face 2000% intr-un an si nu cred ca sunt pesimist, - poate doar unul nesabuit ar face-o. Si-n plus, de ce ar face-o daca lumea tinde, invariabil, sa se balacareasca reciproc, in mod gratuit?

    Acum cu falimentul Alpari, cred ca si multi romani au ramas fara conturi, unii poate au pierdut aiurea cateva mii, in mod sigur si-atunci vine intrebarea: iti mai vine sa iti alimentezi contul cu bani reali dupa un asemenea incident?

     

    Mie, personal, putin mi-ar pasa ca nu mi-ar tot canta in struna anumiti user din cauza unui cont demo fiindca, personal, stau pe demo oricat cred si pot si, iarasi, depun intr-un cont real fonduri cat cred de cuviinta. De ce ar fi mai de incredere un trader cu 10.000 usd care tranzactioneaza haotic decat unul cu 1000, sa zicem, care tranzactioneaza disciplinat, respecta un money management fix, impus de el insusi, s.a.m.d. ?

     

    Daca nu poti sa duci un cont demo o perioada, sa zicem 6 luni sau mai mult, de ce ai merita privilegiul s-o faci pe real chiar si pentru doar 100 usd?

  8. Ca o sugestie, in noul sistem de forum, de care vorbeai mai devreme, Stefan, daca se poate, desigur. Pentru cei care deschid subiecte noi, fie ca sunt jurnale de tranzactionare si analize, samd, se poate implementa un sistem care sa permita doar celor cu conturi de tranzactionare verificate de myfxbook (chiar si demo, nu are importanta) sa faca acest lucru? In felul asta ar fi rasplatiti cu adevarat traderii buni si disciplinati si poate asa vom invata mai multe lucruri si vom promova ce ar trebui sa se promoveze plus ca si se va fi evitat foarte mult zgomotul de fond si alte lucruri neortodoxe.

     

    later edit: Iarasi, cand cineva deschide un topic, nu se poate ca, atunci cand introduce titlul topicului sa fie recunoscut ca fiind duplicat sau ceva similar pentru a se evita repetarea?

     

    Ce parere ai?

  9. Principii de baza ale strategiei

     

     

     

    Teoria

     

     

    Prezumtia:

     

    S-a observat ca atunci cand pietele sunt in zonele maximelor respectiv minimelor unor anumite zone de pret, pretul isi continua miscarea in directia initiala, daca este in zona maximelor de pret, in general, sparge acel maxim si se duce in extensii de pret.

     

    Trasarea pivotilor:

     

    Se iau doua linii orizontale si se traseaza pe nivele la care pretul a reactionat, in masura in care acest lucru se poate realiza. Eu le trasez manual atasand indicatorul construit de Criodi (2pivoti3culori), pentru a-mi evidentia mai bine zonele de bias: cu verde (cel superior), cu gri (cel neutru) si cu oranj (cel inferior).

     

    Ce presupun aceste zone?

     

    Zonele de bias superior/inferior presupun miscari important ori, cel putin, testarea maximelor/minimelor anterioare fiindca pietele sunt ticsite cu ordine de cumparare respectiv vanzare in acele zone. 

     

    Zona de bias neutru nu ne intereseaza fiindca presupune corectii, miscari de range haotice, uneori si break-out-uri false ori alte miscari trunchiate.

     

     

    Strategia propriu-zisa

     

     

    Cadrele de timp:

     

    4h

     

    Setup-urile:

     

    Strategia presupune asteptarea ca pretul sa treaca intr-una din acele zone, superioara sau inferioara, pentru a avea in vizor acea pereche ori alt instrument de tranzactionare.

     

    Confirmarea intrarii:

     

    Spre deosebire de formularea initiala pe care am realizat--o acum cativa ani, am adus un lucru nou care intareste aceasta strategie, o zona aditionala de suport/rezistenta in cadrul fiecarei zone de bias care ne intereseaza, setraseaza manual printr-un dreptunghi si, ca si in cazul trasajului pivotilor, se va trasa doar unde se considera ca pretul a reactionat. Astfel ca aceasta zona, dupa ce a fost depasita chiar si un pip se poate intra in conditii de siguranta sporita. 

     

    S/L:

     

    Se pun, in cazul setup-urilor long, pe pivotul ce delimiteaza zona de bias superior de zona de bias neutru iar, in cazul setup-urilor short, pe pivotul ce delimiteaza zona de bias neutru de zona de bias inferior.

     

    T/P: 

     

    In general, daca de la nivelul intrarii pana la urmatorul maxim sunt 50-60 de pips, se pastreaza acel maxim ca target, daca nu - se va lua nivelul de 121.7 Fibonacci masurat pe intreaga miscare pe care o avem pe ecran.

     

    Foarte important:

     

    Atat S/L-urile cat si T/P-urile, odata stabilite, nu se mai modifica sub nici o forma !!!

     

     

    Exemple

     

    Am un exemplu din ultima tranzactie inchisa pe perechea EUR/JPY, dupa cum urmeaza:

     

    1. Pretul a intrat in zona de bias superior prin inchiderea peste nivelul pivotului de la 139.18 (potential setup)

     

    2. Confirmarea a venit cand pretul si-a continuat miscarea si a spart zona suplimentara de rezistenta (dreptunghiul colorat cu albastru-deschis).

     

    post-2510-0-14849400-1415554615_thumb.png

     

     

    Situatii particulare

     

    Eu, de exemplu, daca in situatia tranzactiei EUR/JPY de mai devreme, aveam o pierdere, viitoare tranzactie o asteptam tot pe aceasta pereche, uneori poate dura mai mult timp pana va aparea un nou setup pe aceiasi pereche dar, asta e - trebuie sa fiti rabdatori.

     

    In cea de-a doua tranzactie voi pune T/P-ul tot timpul mai mare, nivele Fibonacci ale extensiei, astfel incat sa pot acoperi tranzactia pierzatoare anterioara, pana la un maxim de 161.8 Fibonacci.

     

    Chiar am un exemplu in acest sens; inainte de acea tranzactie pozitiva de pe EUR/JPY, am avut una negativa si am cautat sa acopar acea tranzactie printr-un T/P mai mare plasat la viitoare tranzactie, altfel as fi tintit doar in maximul anterior, castigand doar in jur de 80-90 de pips.

     

    post-2510-0-42842600-1415554947_thumb.png

     

     

    Statement

     

    Pentru a aduce argumente pro pentru aceasta strategie, am postat in subsolul paginii conturile de tranzactionare (verificate de myfxbook).

     

    Succes!

  10. Iata ca, dupa indelungi perioade cand pretul s-a miscat mai mult lateral (in jur de o luna de zile), aceasta pereche a oferit o portita pentru dezvoltarea tranzactiilor long, indeplinind doua conditii minime, esentiale:

     

    - pretul sa se situeze in zona de bias superior, caracterizat prin inchiderea pretului peste valoarea de la 0.9461 si

    - avand confirmarea ca are tendinte long puternice, prin inchiderea unei candele peste zona de range 0.9461-0.9600 (zona evidentiata cu culoare mov pe grafic).

     

    Am intrat buy avand S/L la 0.9461 (190.8 pips) si T/P la 0.9809 (157.2 pips).

     

    http://i58.tinypic.com/qoinno.png

     

    Aceasta tranzactie a fost deschisa pe contul de tranzactionare Andrei 1, accesibil din subsolul paginii, astfel ca ii puteti urmari evolutia in timp real.

  11. AUD/CHF, analiza pe termen scurt

     

    Deocamdata, privirea o sa ne fie indreptata mai mult catre scenariul de dezvoltare crescator, intrucat perechea se situeaza peste pivotul 0.8206, deci se afla in zona de bias crescator. Avem totusi nevoie de confirmare mai puternica pentru a lua o decizie, anume - de a inchide peste zona de range 0.8206-0.8295, cu target-are la maximul de la valoarea de 0.83917. 

     

    Pentru short, potentialul este chiar mai limitat, avand in vedere ca o inchidere sub pivotul de la valoarea de 0.8206 ar atrage dupa sine presupuse miscari de range/corective uneori haotice iar stop-loss-ul ar putea fi foarte usor atins, daca ar fi situat peste pivotul mai sus mentionat si nu ar avea sanse mari sa atinga 0.81258 (38.2 Fibonacci a miscarii 0.7812-0.83197) si ramane riscanta, aceasta varianta.

     

    post-2510-0-46320000-1397799429_thumb.png

     

     

    Avantaje/dezavantaje

     

    Pe de o parte o intrare, dupa confirmare, pe scenariul bullish, ar aduce o mai mare siguranta a dezvoltarii profitului, avem un raport risc recompensa destul de rau, riscand cam de aproximativ patru ori mai mult decat ar fi recompensa. 

     

    Iar, ca short, intrarea in sine e riscanta, din prisma pozitionarii pretului in zona de bias neutru si, dupa cum bine stiti, aceasta zona este predispusa la foarte mari surprize, cu atat mai mult pe un cadru de timp mic, insa raportul risc recompensa este mult superior celuilalt scenariu, recompensa fiind cam de doua ori mai mare decat riscul.

     

    Succes!

  12. @dirzuandreiovidiu

    Neely scrie in carte ca retragerea unei triple combinatii este intre 60% si 70% , insa primul val al valului ( b ) , a retras deja peste 60% valul ( a ) , iar ( b ) este un plat cu b puternic dar nu de peste 138,2% din valul a , asa ca sunt sanse mari , sa depaseasca 1,3398 , insa sigur nu va atinge 1,3295 . Asa ca vom vedea pana unde va fi retras .

     

    Ai dreptate ma gandeam la un val corectiv 2 dintr-un val impulsiv 1 si de asta...

  13. Aceste analize se bazeaza pe principiile enuntate in topicul http://forum.vamist.ro/topic/3945-tranzactionarea-folosind-doi-pivoti-analiza-metodica-si-plan-de-tranzactionare/page-7?hl=%20analiza%20%20pivotilor fiind doar o continuare logica acelui topic.

     

    O sa incepem cu perechea

     

     

    USD/CHF, pe termen mediu (cadrul de timp zilnic)

     

     

    Prezentarare generala

     

    In data de 19 septembrie 2013, perechea a trecut in bias descrescator, odata cu spargerea pivotului de la valoarea de 0.9225, inchizand la valoarea de 0.91161 si realizand un minim temporar de 0.9108. De atunci, aceasta paritate a coborat pana la un minim de 0.88892, adica nu mai putin de 2269 unitati (n.a. eng. pips) de la inchiderea cadelei care a declansat schimbarea de bias din neutru in descrescator. A existat o tentativa de spargere a pivotului ce delimiteaza zona de bias neutru de zona de bias descrescator, - si anume cel de la valoarea de 0.9208, fara succes insa, pretul coborand inca o data in preajma 0.89827.

     

     

    Scenariul crescator

     

    Daca pretul isi va schimba miscarea scazatoare si va strapunge pivotul de la valoarea 0.9208, sunt sanse reale ca pretul sa se duca la valoarea de 0.92516 (reprezentand nivelul de retragere Fibonacci de 38.2 din miscarea 0.98378-0.88892) si chiar la valoarea 0.93635, cu conditia ca pretul sa depaseasca maximul temporar realizat la incercarea anterioara de spargere a pivotului - cel de la 0.9249. Aceste doua posibile scenarii vor avea sanse reale de concretizare atat timp cat, desigur, pretul nu coboara iarasi sub pivotul de la 0.9208.

     

    post-2510-0-52968500-1386249846_thumb.png

     

     

    Scenariul descrescator (cel actual)

     

    Atat timp cat perechea se mentine sub pivotul de la valoarea 0.9208 si ramanerea in zona de bias descrescator pretul poate cobora in zona minimului temporar de la valoarea de 0.88892. Pentru mai multa siguranta, asteptam trecerea pretului sub minimul temporar de la valoarea de 0.89827.

     

    post-2510-0-57563800-1386250086_thumb.png

     

     

    Mult succes!

  14. Salut ,

     

    Daca maximul de 1,3541 , nu va fi depasit la perechea Eur/Usd , atunci vom considera trendul ascendent incheiat momentan , urmand sa avem tinta stabilita anterior ( 1,3317-1,3295 ) .

     

    Problema cu acest scenariu se pune in felul urmator: retragerea din valul 1 nu trebuie sa depaseasca (din cate stiu eu) mai mult de 61.8%.

  15. Mereu am fost de parere ca stirile nu sunt OK pe termen lung. De ce ?  Pentru ca

     

     

     

    Omu', adica Barbosu', a zis-o clar de foarte multe ori: Nimic nu e batut in cuie! 

     

    Omu', adica Barbones, n-a retinut ce a zis Barbosu'   :)

     

    Daca te referi la situatia la nivel macro-economic per total, nu cred ca ai dreptate. Faptul ca NFP-ul s-a modificat putin, cred ca e mai putin important. Dar, spre exemplu, sa zicem ca Bernanke anunta ca a vandut  bonuri de trezorerie in valoare de nu stiu cate sute de miliarde ar schimba pe termen mediu si lung, - situatia.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.