Sari la conținut

Barbones

Traders
  • Număr mesaje

    1.192
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    69

Postări postat de Barbones

  1. Si ar mai fi de zis ca banuiesc o corectie de Luni pe Americani pana-n vara cu crestere pe DAX si restul Europei. Pe de o parte s-ar putea sa nu le fie frica si sa nu vanda, dar riscul e prea mare acum sa te arunci la deal cand se schimba optica. De cand nu avem dobada pe Dolar? Din 2008 parca. Sunt 7 ani. Pai e ceva. Prima miscare si prima din urmatoarele schimba putin contabilitatea, nu? Una e sa te imprumuti pe gratis si alta e sa dai la jupan ceva, chiar si un chior, dar tot dai. Pe partea astallta de Atlantic, tocmai ce incepe ce a fost la ei. Adica, luati mai de-aici, gratis. Nu o sa vedem c-am aceeasi miscare cu cea care a fost pe SP din 2008 in coace? Echivalent, Euro slab, Dolar tare.

     

    Uite mai jos comparativ cum se inchide luna. Nu e grav in SUA dar nici roz.

    post-2659-0-97503700-1425061520_thumb.png

  2. Daca scoatem razboiul din ecuatie, zona euro este de buy acum. QE e benefic si se vede in date. Porumbelul este alfel azi fata de 2011. Azi, avem crestere clara si de durata pe SUA. Cum a beneficiat din plin de dolar slab urmeaza si restul lumii sa beneficieze acum de dolar tare, altfel degeaba. Cine e speculant serios cumpara in zona euro acum si vinde in 2016. Se vede in bonduri, cele mai mici valori posibile. Adica? se vine catre Europa din toate directiile. Pacat ca nu intru pe actiuni caci as fi luat pe DAX orice solid pentru 6 12 luni de trend.

  3. Dupa modul cum nu se iese din tranzactii miscarea asta duce mult dolarul in sus. Yelen zicea ieri sa ne uitam la date pentru ca si ei se uita si nu stau priponiti in directii prestabilite, ceva gen vazand si facand. In functie de date avem sau nu avem rata in Iunie. Azi se pare ca au crescut sansele sa fie. Cred ca perioada cu directii date de FED s a c am dus. Acum e acum, fiecare anunt conteaza. Sa vezi distractie de acum. UIta te la SP. Sunt in deriva. 

  4. OK, CPI. Daca mergem asa, paritatea e la un colt. Nicio corectie, direct in cap. 1200 de pips se fac in 2 saptamani fara probleme.  Si UJ e misto la 1.25 rapid. Daca e sa o luam dupa ce se vede, AUD, NZD, CAD, toate se duc la vale rau. Mai ramane Lira care nu vrea ca vin alegeri, 

  5. Deci, nu inteleg si basta. De ce oare pica euro azi si nu ieri si nu maine. Ceva nu e in regula. Adica de ce creste Dolarul mai bine zis. Nu inteleg. CPI ar duce la sanse de rata crescuta dar ... sincer nu cred ca asta e motivul. E altceva si nu QE de saptamana viitoare  ca e in pret deja. 

  6. Ieri si azi, se afla directia. Ne asteptam ca Yelen sa dea un calendar pentru cresterea ratei lucru care nu se intampla. Ne pune pe noi sa analizam datele si sa banuim cand o sa fie cazul de asa ceva. Inflatia inca nu este atat de mare ca sa aiba motiv pentru Iunie. Deci, daca ieri zicea clar asta, aveam Buy la Dolar exact pentru Iunie, cum nu avem, ne intoarcem la vale cu dolarul. Sper, ca sunt pe buy de ieri la Euro.

  7. Nu avem rata crescuta in Iunie la Dolar, poate in Septembrie. Nimeni nu stie. Facem sau nu corectie la Dolar? Normal ar fi sa da. Daca nu facem, nu e bine, s-ar intari dolarul fara motiv solid.

  8. Cauta postul lui Tradelover unde explica clar ce este un Timeframe si ce e o candela si ai sa intelegi ca nu ai nevoie de indicatorul asta.
    Ce sa faci cu el, ce sa faci cu Inside Bar? statistic, nu merge. Au incercat si altii.
    La incepturt, primul lucru care l am facut a fost sa vad cum e cu paternurile de bare si cum e cu Inside bar si alte si mai cate. Inutil. 
    Pretul se misca iar daca este sa se duca intr-o directie, se va duce indiferent daca este Inside Bar sau nu, pe H1 sau pe Daily. Se va duce pentru ca este discrepanta intre cerere si oferta. Daca pica, nu e cerere, daca urca, e cerere. Si uite asa, Inside Bar ul nu face treaba.
    Miscarea raportului intre 2 valute are la baza cu totul altceva de cat paternul de bare iar tehnic vorbind, nivelele orizontale date de istoria recenta si mai indepartata fac ca in anumite locuri sa avem ricoseuri sau intoarceri dar, daca tendita este puternica, acele nivele nu sunt de beton, vor ceda mai repede sau mai lent. Trecutul ? a fost. Ce conteaza este Prezentul si Previziunea. Ce a fost, s a dus. Gata. Ziua de ieri a fost, a dat o informatie iar pretul s a miscat. Urmeaza alte zile cu alte informatii si tot asa. Ce mai conteaza ca este inside sau outside. Conteaza ca avem sau nu directie. Ca se respinge sau nu, e mai putin relevant. Directia ramane in continuare, pana se schima si nu o schimab un patern ci acel patern apare ulterior schimbarii iar noi zicem : uite, un patern de schimbare de trend, doar ca-l vedem dupa, nu inainte.

    Nu poate un patern sa modifice directia generala. Nu poate o ratie Fibo sa schimbe directia la Euro acum chiar daca este acum la ea. Da, avem o corectie, cei care au facut profit, incaseaza si deci, se face cale intoarsa, dar nu inseamna ca ne intoarce la 1.30 ci continuam miscarea, poate chiar de maine, nimeni nu stie. 
    Asa ca, Inside Bar ul este in esenta un patern care explica faptul ca, ultima bara din cele 2 sau mai multe a fost guvernata de indecizie, nici sus nici jos. lipsa directiei pe acea perioada. Atat. Statistic nu produce profit consistent pentru a intra la spargerea unui varf. Poate cu ajutorul a multor alte relatii cu alte paternuri.

     

  9. Se numeste Money Management si este primul lucru care trebuie sa l inveti. Sunt multe de zis, cauta si tu pe net. In mare, cand intri e bine sa te asiguri ca, daca esti in profit nu vei mai pierde deloc daca o ia invers, daca se duce cat de cat in profit, bineinteles.
    Ex: daca intri la euro sell si pui SL ul la 30 de pips si se duce in profit 15 pips, e bine sa iei profit jumatate din riscul cu care ai intrat iar SL sa l muti: ori plus un pips fata de intrare ori la minus 14 pips fata de intrare. In varianta a doua iesi pe 0 dar lasi spatiu de manevra, ca poate totusi se duce in profit. In prima varianta iesi cu jumatate pe profit dar daca pretul se intoarce te scoate din piata chiar daca ulterior se duce in profit.

    Este un exemplu. Sunt si altele dar asta e cel mai simplu ca sa pricepi cu merge. 

    Acelasi exemplu este bun si daca pretul o ia invers intrarii tale doar ca inchizi jumatate la minus 15 si macar nu pierzi 100%,. Sigur ca numarul de pips e pus de mine aleatoriu. 

     

     

  10. @KOSAR

     

    Si ce anume inveti, daca nu sunt indiscret. Nu ca as avea ceva cu educatia dar sa nu o iei pe cai deja batatorite de altii care lasa conturi pe la brokeri cadou :D

    Daca incepi cu Babypips, e bine, doar ca vezi ca paternurile de bare sunt inutile, paternurile de candele sunt identice cu alea de bare si timeframe urile arata diferit dar pretul s-a miscat identic peste tot, pentru ca asa e in tenis. In final, o sa vezi ca timeframe ul e un non sens, ca barele nu au legatura cu analiza tehnica si ca fata de tot ce inveti acum,vei avea nevoie de 2 ani sa scapi de asa zisa scoala de forex, dupa ce vei realiza ca a fost o facatura. 

    • Upvote 2
  11. Cica e mai mult de cat se asteptau. 2,4 trilioane fata de 1,2 discutat inital plus ca e fara limita daca cumva inflatia nu isi revine deci, cred ca multumeste pe toata lumea.

    1,1000 e in target. Cand o fi corectia, numai Mario stie.

    Am ramas pe Jen buy, si am dat si un sell la Eur, asa de control dupa break la low.

    La prima analiza, paritatea e mai aproape anul asta. 1500 de pips in 2 3 trimestre se fac lejer. Cum pe medie, lunar se fac c-am 800 de pips in situatii de nontrend, cred ca in cazul asta, 1500 sunt putini pentru ceea ce avem acum pe Eur, fundamental.

    Tehnic vorbind, 1.118 este o zona de profit, deci ceva retragere iar de acolo direct, paritate, adica 23,6 fib pe toata urcarea din anul 2000.

  12. 1.125 este in target deja in Ianuarie. La vremuri speciale, strategii speciale. Reduc riscul pe short pentru ca se poate o corectie mica de 250.
    1.1750 pana Miercuri ar fi ideal pentru la vale, pentru ca Joi sa-l vedem la 1.15 din nou si sa stam linistiti indiferent ce o sa fie. 
    Calendarul permite o corectie daca nu avem surprize dar cum ruperea de nori a avut loc deja se poate ca 1750 sa nu fie atins pana Miercuri cu toate ca nu e departe pentru 3 zile. 


     

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.