Sari la conținut

O strategie simpla


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • Moderators

Ha ha ha, era de asteptat! Promitator pana la momentul in care a fost facuta optimizarea :))

 

Incearca sa mai faci niste optimizari. Honestly nici nu mai stiu ce e inauntru, dar am recitit cu bucurie treadul in urma postului tau! Si mi-am adus aminte cu nostalgie de perioada dinnainte de octombrie 2006, cand visam la milioane de pipsi lunar, haha, ce mandru spuneam eu ca cea mai nasoala luna fusese februarie, unde castigasem vo 2 procente din cont.... grrrr.... exact pe vremea cand mancam rahatul ala din postul in cauza, vindeam en-gros euro, bazat pe head and sholderul care se formase perfect pe W1... Verificati W1 pe euro pana in octombrie 2006, si o sa vedeti ce HS perfect acolo... Si toate stirile erau nasoale pentru euro... Am dat atunci aproape jumate din cont... si nu erau cateva sute de parai... grrrrr... asta fara legatura cu crosurile de MA-uri.

 

Well.. revenind la crosuri de MA-uri, parerea mea, acum dupa ce au mai trecut ceva ani, este sa nu joci asa ceva pe bani reali, pana nu stii exact cu ce se mananca, pana nu intelegi exact ca au lag, de ce au lag, si eventual cum poti exploata acest lag in favoarea ta. Ultima chestie, daca o afli, sa ne-o spui si noua, ca eu am muncit ani de zile la ea, fara sa ajung la vreun rezultat fulminant...

 

Daca faci o re-optimizare la expertul ala, poti sa postezi pe aici valorile, pentru alti curiosi.

 

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

De plictiseala am gasit eu o varianta de sistem de tranzactionare bazat pe intersectii de MA impotriva caruia nu prea pot sa gasesc argumente. Sa spunem ca in momentul asta ar fi profitabil daca am face un trade pe o intersectie de SMA10 cu SMA100. Peste 3 zile nu mai e asta profitabil pentru ca piata e choppy, deci e profitabil SMA90 cu SMA100, etc... Ideea e sa pui cat mai multe SMA pe un grafic (arata si frumos, aproape 3D), si sa cumperi cate o fractiune din cat ai cumpara in mod normal la fiecare intersectie a SMA-urilor cu SMA-ul cel mai mare.

Daca presupunem ca intersectia profitabila de care vorbeam mai sus e aleatoare ( azi sma10 cu sma100 profitabil, maine sma 50 cu 100, poimaine 80 cu 100), atunci teoretic ar trebui sa faca profit ce descriu eu aici.

Iesirea se poate face in doua feluri:

-mai putin profitabil este sa inchizi cate o portiune la fiecare intersectie de sma cu sma-ul cel mai mare. asta inseamna ca esti mereu in piata, dar prinzi 50% din fiecare miscare;

- inchizi toate portiunile cumparate la prima intersectie sma10 cu sma20. Asta inseamna ca prinzi 90% din miscare, dar trendul poate continua si nu vei fi mereu in piata.

Deci pierzi bani daca nu functioneaza din start prima intersectie sau daca pretul se misca mult prea rapid.

Nu as recomanda ce zic aici nimanui altfel decat pe demo; imi trebuie mult timp si efort sa scriu un backtesting in mql (ar insemna sa fie al doilea program pe care l-am facut vreodata), deci n-am testat-o. Am atasat o poza, nu am notat toate tranzactiile ca se vede destul de greu pe grafic, check sign-urile sunt preturile la care se intra long, urmarind intersectiile aratate de sagetile in sus, iar unde e X se inchid toate pozitiile.

post-1715-1228338305_thumb.jpg

Editat de andrei_lint
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc kerosen, asta arata si mai frumos...

@ vladv: nu am facut niciun trade folosind metoda asta. Am de gand sa experimentez pe demo pe 1M eurusd saptamana viitoare. Daca fac asta, o sa postez ce si cum. Ia template-ul atasat de kerosen. Cat despre indicatori... nu ar trebui sa fie nevoie de altceva in afara de 10 sau cate MA sunt pe grafic, chiar daca "strategia" pare incompleta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.