Sari la conținut

EUR/USD


maslow

Postări Recomandate

  • Moderators

Dupa spargerea de aseara, in care ne-am luat la revedere de la morning starul W1, acesta fiind acum un fadding bulish bar in toata regula, scenariul cel mai probabil pe care il vad eu este cel cu liniile rosii din poza.

 

post-1272-127440928233_thumb.jpgeur[/acronym].jpg]

 

Daca o sa va uitati, am pus patru linii orizontale rosii, acele patru linii sunt suportii si rezistentele cele mai puternice pe H1 si M30. In plus, asa cum spuneam, 1.24 este si un pivot important D1 si W1. Se vede (cu elipse rosii) de cate ori aceste nivele au cauzat probleme cursului. Daca dati pe TF mai mari, o sa le regasiti si acolo. Acum faceti urmatorul experiment, trasati un Fibo intre linia se sus si cea de jos. O sa observati cu ochii mari ca liniile din mijloc stau exact, dar exact, pe 38.2 si 61.8 rtr.

 

De asemenea mai puteti pune un EMA cu perioade de 20, 30, 50, 100 si o sa vedeti unde se ingramadesc toate. Linia galbena este un MA al ultimelor 5 zile, pe care eu o construiesc intr-un mod mai special, ca sa nu fiu nevoit sa tot mut pe charturile mari (la care nu ma uit continuu, ci doar de cateva ori pe saptamana, deoarece ele nu se modifica des, adica nu are nici un sens sa ma uit la W1 la fiecare 10 minute, ca e tot ala, cele 10 minute nici nu se vad pe W1!). Daca nu o aveti o puteti aproxima cu MA(240), avand in vedere ca sunt 48 de bare pe zi, deci 240 de bare ar fi cam 5 zile. Aceasta linie se comporta ca rezistenta si suport weekly si daily de foarte multe ori. Acum vedem ca dupa ce s-a opus serios in cursul zile de ieri, a fost in cele din urma sparta si ea, si acum actioneaza ca suport.

 

Mai observam ca ADX se afla sub o linie de rezistenta, ceea ce denota o inmuiere temporara a trendului down si posibilitatea unui retrace mai lung. Aceasta este confirmata si de DX+, care urcă. Eu ma astept la o spargere conform sagetutei rosii, iar DX+ sa se miste dupa sagetutele verzi, ceea ce ar insemna o urcare a cursului peste 1.26, dupa care ceva problema la linia albastru spălăcit, hihi.

 

Tot ca o confirmare a retracementului, stochasticul incepe sa se aseze pe o linie de suport, iar daca miscarea pe ADX si pe curs evolueaza cum am zis, atunci vom avea un stoch-recall (adica stoch se va misca si el tot pe linia rosie. Daca cade sub suport dupa recall, atunci, nu vom vedea trecere peste linia groasa albastra. Cel putin nu in prima faza.

 

Acesta este deci scenariul cel mai probabil pe care il vad eu pe azi. Dar sa nu uitam ca e vineri si saptamana viitoare e sfarsitul lunii, deci daca ne uitam pe MN, bara aia lunara trebuie sa se inchida diferit. Cate bare lunare coboratoare cu umbra asa de mare in jos si fara umbra sus aveti pe TOT graficul lunar de cand exista el? Eu nu vad nici una.

 

Exista deci si posibilitatea ca stochasticul sa faca un hook, daca ma uit in urma cam la ce perioada apar carligele astea (destul de regulate!), ar cam fi timpul de unul (pictat cu mov pe grafic) ceea ce ar insemna un double top pe M30 si cadere conform liniei mov.

 

Offtopic

Acu o sa vina ăla am uitat cum il cheama, caruia i-a fost ascuns un post mai sus, si sa imi zica ca e o stupizenie sa vorbesti de double top pe M30, mai ales ca e asa de strans, ba chiar facut in aceeasi zi. Doar ca un dublu top e un dublu top, nu conteaza pe ce TF se produce, si daca e pe M1, ori pe chartul de ticksi, tot dublu top este, daca arata ca unul. Aaaaaaa, că insemnatatea lui este cu atat mai mica cu cat TF-ul este mai mic, aia e alta poveste. Adica avem DT si pe M1, desigur, sumedenie. Ele nu inseamna nimic, dar arata ca un DT, deci sunt DT. Dixit!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Simetria valurilor corective sunt egale momentan nu vad de ce buy.Volatilitatea este inca mare pe sell de ce buy.Nu avem inca nici un virf spart.Sa urce 3-4 zile si dupaia o consolidare sau o corectie scurta si atunci trebuie sa fie si mai puternic pe buy daca este sa scrie istorie momentan mergem corectiv pe buy.Pe h4 avem simetrie la valuri corective pina acum 1.2670

Editat de RuuM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai simplu -

 

- mn = jos; rezistentele marcate ar fi posibile teoretic

- wk = jos;

- daily = sus. pina da intr-o rezistenta (eventual de pe mn) sau trece din nou prin suportul acum la 1.2356.

post-1398-127442483601_thumb.gif

post-1398-127442487503_thumb.gif

post-1398-127442490342_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In ultimele 3 zile inchise volumul a tot crescut. Indicatorul MFI arata doar prin culoare volumul si anume barele verzi sau rosii indica crestere in volum. In astfel de conditii e posibil sa fie vorba de o acumulare ce ar putea tine departe perechea de nivelul 1.21 pentru urmatoarele saptamani.

post-2415-12744250901_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A mers mai mult decât am crezut, dar oricum e de SELL si SELL agresiv

Astăzi închidem săptămâna si nu are dreptul sa o închidă cu cu "reverse".

Pana-n septembrie-octombrie EUR o sa fie batut cu piciorele in burta. :|

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic

subscriu si eu la partea cu "Pana-n septembrie-octombrie EUR o sa fie batut cu piciorele in burta"

sub centura la greu o sa si-o ia... INSA mai lasati-l cateva saptamani poate poate il vedem la 1.31 inainte sa o ia la vale :|:|:|



De la 1.2140 pana-n 1.2672 e o mișcare clar corectiva! Si CHF si Dollar index si NOK confirma.
Mișcarea a început si o sa vedem chiar acum mișcări spectaculoase ...1.16 pentru început...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

haha, acuma am vazut postul asta. pai este tipic, propaganda media pe ultima suta de metri in momentul in care barosanii isi vind ultimele urme de aur. de ce daca se asteapta preturi de 5000 coco pe uncie, FMI si-ar vinde ultimele farmaturi de aur? adica cum? vinzi gaina care face ouale de aur???

acusi or sa inchida baietii si taraba cu aur, ca banii trebuie luati acasa si numarati. daca suntem prea multi care ne-am prins de faza asta, ori intensifica campania de presa ori baga niste reguli cum ca nu mai ai voie sa vinzi pe bursa sau vraji de genul asta. ca sa vinda doar ei, in ultima secunda dinaintea intrarii in vigoare a reglementarii (vezi cazul cu short selling in germania, si ce s-a intimplat cu e-u imediat inainte si citeva ore bune dupa).

sau dolarul, in 2008. mama ce scadea, si scadea, si da-i, si totul rau, nu-l mai salveaza nimic, gata s-a terminat vindeti toti dolarii si scapa cine poate, hirtie igienica... e, uite ca nu mai e chiar asa. acuma cumpara toti dolari ca disperatii.

petrolul de anul trecut (sau cind o mai fi fost), care mai de care ca s-a terminat petrolul mondial, criza, sare pretul, sigur ajunge la 250$ intr-un an (prietenii nostri de la GS ziceau asta, daca nu ma-nsel), cumparati acuma cit e cald pina nu pleaca trenul din gara etc etc. ia, azi cit a mai fost barilu de petrol la piata?

 

aurul n-o sa ajunga la 600 intr-o zi. o sa fie timp de luat si de tinut un short frumusel. desi cu fat fingeri din ziua de azi care misca toata piata in citeva ore... nu te mai bizui pe nimica...

 

...Aurul este o abureala, si mai devreme sau mai tarziu vom asista la o cadere mare. Dar MARE! Barosanii (gen FMI) deja vand aurul, iar intreprinzători ca e-gold sunt ţinuti in lanţuri de catre guvern. Nu stiu cat va mai creste, dar asculta aici la moşu', cu cat o sa cada de mai sus, cu atat o sa cada mai tare. Aici poate nu sunt in asentimentul multora: pe GoldSpot se vorbeste de crestere spre 2000 de parai uncia, inca de luna trecuta, iar daca ar fi sa ma iau dupa cat de infocat prezinta problema "eroul" meu Peter Schiff, aurul ar trebui deja sa se afle la 5000 de parai uncia. Dar asta e parerea mea, si stau lipit de ea. Fiecare vede problema in felul lui.

 

Batalia este directa, intre euro si aur, iar dolarul este aici doar intermediar, el e in plus, nu are nici o treaba. Si imediat ce se lamureste problema cu Grecia si zona europeana - to bailout or not to bailout, that is the question, hihi - goldul va pica ca bolovanul. Din pacate, in trading, "being right but being early", inseamna cumulat "being wrong". Necazul meu nu e ca am intrat short, ci ca am intrat prea devreme, ori prea jos... hihi.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic

Offtopic


subscriu si eu la partea cu "Pana-n septembrie-octombrie EUR o sa fie batut cu piciorele in burta"

sub centura la greu o sa si-o ia... INSA mai lasati-l cateva saptamani poate poate il vedem la 1.31 inainte sa o ia la vale :|:|:|



De la 1.2140 pana-n 1.2672 e o mișcare clar corectiva! Si CHF si Dollar index si NOK confirma.
Mișcarea a început si o sa vedem chiar acum mișcări spectaculoase ...1.16 pentru început...


O parte din Sell am închis, incasand peste 300 de puncte. Exista totuși posibilitatea de un reverse către 1.27. Sa vedem...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.